Afgelopen weekend waren de laatste voorbereidingen van de selectie alvorens op zaterdag 3 september 2016 respectievelijk KVS/Maritiem 2 en TOP (A) 1 wachten in de eerste ronde van de competitie.


De selectie speelde midweeks op donderdagavond nog een oefenwedstrijd tegen het Dordtse Oranje Wit (D). KCC/SO natural 2 speelde met gemak hun tegenstander van de mat in een niet te harden temperatuur. Uiteindelijk een 23-8 zege. Hierna speelde het 1e tegen het vlaggenschip uit Dordrecht. De zon ging wat liggen en KCC/SO natural knalde de ene goal na de andere door de mand onder toeziend oog van Arnemuidense undercoveragenten, wat resulteerde in een monsterzege van 28-15.

In het laatste weekend van de voorbereiding ging de selectie op trainingsweekend naar Zuidwolde waar het in Nijeveen een stop had om zich te meten met KL-ploeg DOS'46, dus een echte tegenstander van formaat. KCC/SO natural 2 speelde een degelijke pot korfbal en er was een gelijke stand op scorebord van 7-7 met de rust. Uiteindelijk kwam men ook als winnaar uit de bus (15-16). Hierna was het de beurt aan het 1e dat schutters als de gebroeders Jonker op het veld tegen kwam. De gebroeders Jonker zorgde binnen 5 minuten voor een 3-0 voorsprong alvorens KCC/SO natural het eerste doelpunt in Nijeveen kon noteren. Na 10 minuten was het 4-2 en duurde het maar liefst 7 minuten tot het volgende doelpunt (5-2). Milou Wierenga en Sven Wierenga zorgde voor de aansluiting na 20 minuten (5-4). De doelpunten vielen nu om en om en KCC/SO natural pakte 3 minuten voor de pauze de eerste voorsprong (8-9). Eliza Roest bepaalde de ruststand op 9-10 in het voordeel van de Capellenaren.

KCC/SO natural starte in de 2e helft niet goed. Hoe makkelijk het de 1e helft korfbalde, hoe stroever het in de 2e helft ging en DOS'46 profiteerde daar optimaal van. Na een kwartier leek de wedstrijd gespeeld te zijn (14-10) en moest er opgepast worden dat er geen afstraffing in de lucht hing. Gelukkig scoorde KCC/SO natural snel twee keer en stond het 14-12, maar DOS'46 kwam met nog een kwartier te spelen op 16-12. Het gat was weer 4 punten. Dit gat bleef het tot in de 20e minuut. Van Vloten en Verberk haalden hun manschappen naar de kant voor nadere informatie en dat werd keurig begrepen. Binnen 7 minuten was het weer gelijk. Eliza Roest, GertJan Meerkerk (een doorloper met 1 hand) en een sprongshot van Sven Wierenga zorgden voor een 17-17 stand met nog een goede 6 minuten op de klok. Vier minuten voor tijd kwam de thuisploeg op 18-17, maar Stephan Groeneweg en Sven Wierenga zorgden voor een 18-19 eindstand.

Zaterdag 3 september 2016 wacht in Arnemuiden de eerste echte testcase. Van TOP (A) moet gewonnen worden. We kennen ze nog van de kruisfinales. Met een fris nieuw elan moeten Van Vloten en Verberk de klus zien te klaren. De aanvang is 16:00 uur.

Doelpunten: Sven Wierenga 5x, Eliza Roest 4x, GertJan Meerkerk 3x, Christian Dekkers 2x, Milou Wierenga, Mariska Vos-Brands, Mandy Biesbroek, Adriënne van Ofwegen en Stephan Groeneweg ieder 1x.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties