Zaterdag 28 mei 2016, de laatste competitieronde van deze jaargang. Voor KCC/SO natural stond er niets meer op het spel, voor Fortuna/Delta Logistiek daarentegen wel. Konden zij hun 1e plaats behouden en spelen ze dan in de play-offs een thuiswedstrijd? Het werd meer een wedstrijd van het lange, slopende seizoen afsluiten en afscheid nemen van spelers en coaches.

20160528   KCC 1   Fortuna 1In de volle zon, met een klein zuchtje wind, was het afzien voor de spelers, die nog één keer alles moesten geven. Er was een groot aantal supporters op dit duel afgekomen. De parkeerplaatsen bij KCC/SO natural waren dan ook vol. De heren Van de Terp en Wiering waren als arbitrage aangesteld voor dit duel. Zij hadden een vrij makkelijke middag in een duel waar weinig vreemds gebeurde.

De 0-1 voor Fortuna/Delta Logistiek viel na 1,5 minuut. Dat de goals niet snel zouden vallen was bleek toen KCC/SO natural pas na 11 minuten de 1-1 op het bord bracht door Patrick Muurling. Eindelijk was de ban echt gebroken. Een broodnodig doelpunt om de wedstrijd op gang te krijgen. Milou Wierenga moest het opboksen tegen de boomlange Maltha en kon haar alleen volgen. Maltha was alleen aan het rebounden en uitdelen in het vak. Wierenga kreeg aanvallend enorm veel ruimte van Maltha.

Groeneweg moest het opnemen tegen Marcel Segaar,  Segaar produceerde in Capelle slechts één velddoelpunt tegen Groeneweg. Na 13 minuten pas de 2-1 door Steven Verhoeff. Direct een Delftse time-out voordat Verhoeff aan mocht leggen vanaf de strafworpstip voor de 3-1. Snel gevolgd door de 3-2 en de doelpunten liepen ineens wat sneller. In minuut 16 pikte Van Ofwegen ook haar goaltje mee (4-2). Fortuna/Delta Logistiek komt nog wel op 4-3, maar dan vergeten de Delftenaren te scoren en als Fortuna/Delta Logistiek dat niet doet, dan kan je er vergif op nemen dat KCC/SO natural dit wel doet. Korporaal is boos op zijn spelers en laat dit langs de kant ook duidelijk blijken. KCC/SO natural loopt via doelpunten van Sven Wierenga en Stephan Groeneweg weg naar 6-3 met nog 11 minuten te spelen. KCC/SO natural geeft superveel druk op de aanvallen van de gasten. In plaats van nu door te drukken komt Fortuna/Delta Logistiek terug in de wedstrijd. Binnen 3 minuten is de stand weer 6-6. Fortuna/Delta Logistiek komt makkelijker in hun spel. KCC/SO natural is daarentegen niet meer 100% gefocust. Een minuut later pakken de gasten zelfs een 6-7 voorsprong. Met nog 7 minuten op de klok, dolt Groeneweg Segaar op de vierkante meter voor de 7-7. Bongers en Carolus halen hun manschappen naar de kant voor de laatste update qua aanwijzingen. Na de time-out scoort Fortuna/ Delta Logistiek als eerste (7-8), maar Van Oosten maakt weer gelijk (8-8). De Capelse aanvallen zijn schaars en er moet gewoon goed omgegaan worden met de geboden kansen. Vlak voor de pauze scoort Groeneweg de 9-8, maar Fortuna/ Delta Logistiek mag in twee keer aanleggen voor de 9-9 ruststand. Een redelijke eerste helft waarbij KCC/SO natural bij 6-3 vergeet door te drukken. Hopelijk een betere tweede helft. 

Na de break is het Fortuna/Delta Logistiek dat na 45 seconden als eerste weet te scoren (9-10), maar Sven Wierenga egaliseerd een minuut later met de 10-10. De doelpunten vallen om en om. KCC/SO natural blijft volle druk uitoefenen op de Delftse formatie. Via Muurling en een "hengeldoelpunt onder korf" van Sven Wierenga bereikt KCC/SO natural in de 6e minuut een 12-11 voorsprong, maar dan gaat het bergafwaarts. De trouwe KCC fans zien helaas een kopie van de eerste 5 minuten tegen Blauw Wit (A) terug in deze wedstrijd. Binnen slechts 10 minuten tijd buigt Fortuna/Delta Logistiek de wedstrijd compleet om. Op een vrij simpele manier wordt het ineens van 12-11 binnen no-time 12-17. Fortuna/Delta Logistiek begint met wisselen. De KCC/SO natural aanvallen laten het afweten en niks lukt meer. Pas 12 minuten na de 12-11 scoort Patrick Muurling de 13-17. Maar dan geeft Fortuna even gas en gaat een beetje "showkorfballen"en komt het 3 minuten later op 13-20 en de wedstrijd is gespeeld.

De 14-20 van Muurling was nog wel een fraaie. Onder de korf wachte hij netjes tot zijn tegenstander "klaar was met springen" en met een tip-in was dit direct zijn laatste actie op de Capelse velden. Met bloemen en een applaus mocht hij naar de kant, Mark Behrens kwam hem vervangen. Ook Van der Steen mocht de laatste 12 minuten van zijn KCC carriere shinen in het eerste en komt in het veld voor Sven Wierenga. De wedstrijd was allang gespeeld maar Fortuna komt nog op 14-22. Stephan Groeneweg scoorde de laatste 2 goals van deze korfbaleditie van KCC/SO natural (15-22 en 16-22). 45 seconden voor tijd kreeg Van de Steen ook zijn afscheid met een mooie bos bloemen en zal vanaf heden het rood/wit van Fortuna/Delta Logistiek gaan vertegenwoordigen.

Het lange en vermoeiende seizoen zit erop.

Er werd na de wedstrijd ook op gepaste wijze afscheid genomen van Jan Bongers en Arthur Carolus. Als waardering had de selectie nog een aardigheidje voor alle trouwe supporters die het gehele seizoen achter hun cluppie stonden. Met burgers and beers werd de 3e helft opgezocht en werd het seizoen afgesloten. Vanaf 13 augustus begint het korfbalcircus weer in Capelle aan den IJssel met een oefenwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest.   

Doelpunten: Stephan Groeneweg 5x, Patrick Muurling 4x, Sven Wierenga 3x, Steven Verhoeff 2x, Adriënne van Ofwegen en Demi van Oosten ieder 1x

Meer foto's van deze wedstrijd, het afscheid van spelers en trainers en de verrassing van de selectie voor de supporters vind je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties