Aanstaande zaterdag spelen de meeste teams dan echt hun laatste officiële wedstrijd van het veldseizoen. Alleen KCC/SO natural A4 speelt na dit weekend nog een competitiewedstrijd, terwijl KCC/SO natural B1 en A1 in de bekerfinale spelen tegen DeetosSnel. Verder wordt de komende periode een periode van shirts inleverenselecteren en de slotdag. Op 18 juni sluiten we het seizoen zoals altijd weer feestelijk af met activiteiten, een barbecue, en (nieuw dit seizoen) een afsluitende Beach Party. Klik hier voor meer informatie.

 

Nog een aantal teams spelen om de prijzen. Na de kampioenschappen van KCC/SO natural 3, C3 en D2, kunnen KCC/SO natural 7, B3 en (heel misschien) C1 en B2 zich nog aan dit rijtje toevoegen. KCC/SO natural 7 deed afgelopen woensdag goede zaken door met 6-12 te winnen van Merwede 9. Zij en Nexus 3, de nummer 2, gaan morgen uitmaken wie de kampioen van de poule wordt. KCC/SO natural B3 won afgelopen zaterdag van DeetosSnel B3 (15-9) en kan bij winst op PKC/SWKGroep B4 kampioen worden. KCC/SO natural B2 moet zelf winnen van IJsselvogels B1 en hopen op een nederlaag van Korbis B1, wil het nog kampioen worden. 

Verder zijn er nog een aantal teams op zoek naar de eerste punten op het veld. KCC/SO natural D4 was afgelopen dinsdag al succesvol toen het met 7-8 won van Feijenoord D1. Het jonge KCC/SO natural F3 is nog puntloos, maar zij spelen wel tegen concurrent Sperwers F2, dat ook nog geen punten heeft. Dat belooft ongetwijfeld een leuke wedstrijd te worden. Wellicht kunnen ook KCC/SO natural E2 (spelend tegen KOAG E3) en KCC/SO natural F2 (tegen Twist F1) hun eerste punten binnenhalen. 

KCC/SO natural - Fortuna/Delta Logistiek - 15:30, Sportpark Schenkel
Voor KCC/SO natural staat niets meer op het spel, nadat AW.DTV afgelopen zondag met ruime cijfers verloor van Fortuna/Delta Logistiek. De Capellenaren kunnen daarom rustig afscheid nemen van de vertrekkende spelers en de vertrekkende coaches Jan Bongers en Arthur Carolus. Fortuna/Delta Logistiek moet winnen om de eerste plaats vast te houden en daarmee het recht te krijgen om thuis te spelen in de beslissingswedstrijd. In Delft verloor de koploper echter nog van KCC/SO natural (19-22). Gaat KCC/SO natural wederom verrassen in Capelle aan den IJssel?

Na afloop van de wedstrijd heeft de selectie nog een verrassing in petto voor de supporters. Zij willen hun supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens het afgelopen seizoen. Daarnaast verdienen de vertrekkende spelers en Jan Bongers en Arthur Carolus een meer dan waardig afscheid voor wat zij afgelopen seizoenen gepresteerd hebben. Dus: Wees erbij. 

KCC/SO natural 2 - Fortuna/Delta Logistiek 2 -14:00, Sportpark Schenkel
Ondanks de negatieve reeks van KCC/SO natural 2 heeft het team van Robin Diepenhorst zich toch gehandhaafd in de Reserve Ereklasse. LDODK 2, dat bezig was aan een goede reeks, verloor afgelopen week van DVO/Accountor 2, waardoor de ploeg uit Gorredijk de Capellenaren niet meer in kan halen. 

Ook voor het tweede dus een wedstrijd zonder zorgen. Morgen wordt er gespeeld tegen nummer 4 Fortuna/Delta Logistiek 2. Een wedstrijd om des keizers baard. De eerste wedstrijd eindigde in een 21-18 eindstand in het voordeel voor Fortuna 2. Kan KCC/SO natural de tweede helft veld na een reeks van nederlagen toch nog positief afsluiten? 

KCC/SO natural A1 - TOP/Quoratio A1 - 12:30, Sportpark Schenkel
Ondanks de knappe overwinning op Nieuwerkerk A1 was de hoop maar van korte duur en degradeerde de A1 vorige week naar de Overgangsklasse. Morgen speelt KCC/SO natural A1 voorlopig de laatste wedstrijd op het hoogste niveau op het veld. Voor KCC/SO natural staat er niets meer op het spel, maar het zou toch wel lekker zijn voor de ploeg van Wilrik Wassink en Anton van der Heiden, die na dit seizoen het stokje overdragen aan Sander Jacob en Henk-Jan Schippers, om het veldseizoen winnend af te sluiten. 

KCC/SO natural B1 - Nieuwerkerk B1 - 11:15, Sportpark Schenkel
Na de nederlaag tegen Oranje Wit B1 (20-16) is KCC/SO natural B1 definitief uitgespeeld in de strijd om de eerste plaats. DeetosSnel B1 is kampioen van de poule. KCC/SO natural B1 en Nieuwerkerk B1, de tegenstander van morgen, hebben geen belangen meer. Toch zal KCC/SO natural B1 het mooie korfbalseizoen af willen sluiten als nummer 2 van de poule. Dan moet er wel gewonnen worden van Nieuwerkerk B1. 

KCC/SO natural C1 - Tilburg C1 - 9:00, Sportpark Schenkel 
Het lijkt erop dat de nederlaag tegen Sporting Delta C1 de beslissende was. Voor de ploeg van Gerbert Schipers lijkt de kans klein om het veldseizoen als eerste af te sluiten. Toch heeft de C1, na een moeilijk zaalseizoen, vriend en vijand verrast door haar concurrenten, PKC/SWKGroep en Oranje Wit, te verslaan. PKC/SWKGroep C1 lijkt de nummer 1 te gaan worden. Bij een nederlaag van de ploeg van Papendrecht kan KCC/SO natural wellicht toch de eerste plek bemachtigen. Dan moet er wel gewonnen worden van Tilburg C1. Vorig jaar deelden beide ploegen de punten (11-11). Kan KCC/SO natural morgen wel winnen?

KCC/SO natural D1 - Fortuna/Delta Logistiek - 11:00, Sportpark Schenkel
Na de nederlaag op Albatros D1 staat er niets meer op het spel voor KCC/SO natural D1. Wel zullen zij en Fortuna/Delta Logistiek morgen strijden om de derde plaats in de poule. KCC/SO natural staat er iets beter voor met één puntje meer dan de ploeg uit Delft. De vorige wedstrijd eindigde in een verrassende 7-8 zege voor KCC/SO natural D1. Kan de ploeg van Mariska Brands en Milou Wierenga weer winnen? 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties