Mijn werk als kerstman zit er weer op en dan heb ik weer even de tijd om alles op een rijtje te zetten. Graag wil ik jullie nog even meegeven dat in de kersvakantie door onze topjeugd spelers weer druk gekorfbald (zou) gaan worden. Helaas zijn het JET-toernooi bij PKC en de selectiewedstrijden van het regiotoernooi in Goes (C en D spelers ) wegens het winterse weer met een witte kerst niet doorgegaan.

Woensdag 22 december kon er gelukkig wel weer gekorfbald worden. 3 spelers uit onze C1 speelden in het gelegenheidsdistrictsteam Zuid-West < 14 voor die dag tijdens het 5 districtentoernooi. Later op de dag mocht de C1 de finale spelen van het JET toernooi tegen PKC C1. Het was een uiterst spannende finale die na de reguliere speeltijd in 8-8 eindigde. Ook de verlenging leverde geen winnaar op (9-9). De strafworpen werden door PKC net iets beter genomen en hierdoor won de gastheer de finale. Maar onze spelers kunnen terugkijken op een leuke middag en hebben als aandenken een leuk T-shirt ontvangen.


Voor de spelers van de A1, B1 en D1 zijn deze shirts meegenomen naar Capelle.

Echte korfballiefhebbers kunnen de komend dagen toch nog hun hart ophalen bij de diversen toernooien waarbij onze KCC topjeugdspelers voor de eer, roem en nog hogere selecties gaan.

 

Op zondag en maandag (27-28 december) gaat Emiel Houwerzijl meedoen met de Talent Challenge in het TopSportCentrum (naast de KUIP) in Rotterdam. Hij speelt in het team van Zuidwest onder de 16 tegen de andere districten en de nationale teams van Belgie, Duitsland en Engeland. Na dit toernooi wordt het Nederlandse team onder de 16 jaar bekend gemaakt.

Milou Wierenga en Melissa van Zee spelen op dinsdag (29e) en woensdag (30e) tijdens de Talent Challenge onder de 19 tegen dezelfde ploegen (maar dan onder de 19). Ook hier wordt na afloop bekend gemaakt wie in het Nederlandse team onder de 19 jaar zitten.

Op dinsdag 29 december spelen de regioteams tegen elkaar in de PKC-hal.
In het Regio Gouda team A-leeftijd spelen de volgende KCC-ers mee: Stefan en Cristian Dekkers, Sven Wierenga en Wouter Schippers.

De volgende spelers hadden met het betreffende Gouda team de selectiewedstrijden in Goes mee moeten doen: C-spelers - Chantal Kalkman, Sophie Dijkxhoorn en Stephan Groeneweg Bij de D-spelers - Nina Wierenga, Iris Sturm, Timo Brandse, Aron Verhoeven en Julian Middelkoop. Een aantal van deze spelers zullen in de komende periode via selectiewedstrijden voor een plaatsje in de Zuidwest-teams < 14 en < 12 gaan strijden.

Naast hun eigen trainingen bij KCC kunnen deze spelers op deze manier ook nog extra bagage meekrijgen om in de toekomst een nog betere kans te maken om in de eerste selectie van KCC te komen. Zo hopen we in de toekomst een flink aantal spelers uit onze eigen jeugdopleiding in onze Senioren selectie te hebben.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Wij als KCC zijn trots op jullie en wensen jullie veel succes met behalen van topkorfbalprestaties de komende dagen/weken.
Met vriendelijke na-kerstgroet, een sportief en succesvol 2010 en tot volgende jaar,

De zwart-witte kerstman

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties