De analyse zaterdagmiddag was helder. Het is achteraf allemaal koffiedik kijken, maar wanneer je erg goede zaken om je sowieso te handhaven kon doen, was het zaterdagmiddag wel. KCC/SO natural speelde een puike 1e helft, met een 9-6 voorsprong bij rust en een grote hoeveelheid supporters, immers er was maar een kleine competitieronde, zagen een flitsend KCC/SO natural. Alleen dat vergat na de rust door te drukken. Door een goede eerste 8 minuten van LDODK/AH Gorredijk in de 2e helft gingen de punten mee naar Friesland.

20160430   KCC 1   LDODK 1

Het was duidelijk voor KCC/SO natural. Elke wedstrijd was een finale om ook volgend seizoen weer actief te zijn op het hoogste niveau van het veldkorfbal. In het achterhoofd zat nog de lekkere overwinning in het verre Friesland voor de zaal. Bongers en Carolus gaven de ploeg mee om uit te stralen dat er gewonnen wilde worden. Na de "zeperd" vorige week in de hoofdstad tegen AW.DTV (20-16 verlies), moest de ploeg wel thuis "shinen" voor eigen publiek. Wederom was het weer de spelers niet gunstig gezind. Ten opzichte van de vorige week waren er geen buien en hagel naar beneden gekomen maar wel weer een verradelijk windje. De wedstrijd stond onder leiding van de met een ERIMA Referee Award bekroond koppel Luttik/Kok die een vrij eenvoudige middag hadden.

KCC/SO natural liet vanaf het eerste fluitsignaal blijken dat het voor LDODK/AH Gorredijk niet een 1-2-3-tje zou worden om eventjes de punten te komen ophalen in Capelle aan den IJssel. Dat de eerste aanval van de thuisploeg nog niks opleverde, was het wel de KCC-defensie die direct bovenop de Gorredijkse aanval klapte. Tekenend was de doorbraak van Femke Faber dat vakkundig werd afgestopt door Van Oosten. KCC/SO natural hapte direct toe en dat werd in de 2e minuut beloond met een goal van Groeneweg (1-0). KCC/SO natural was gretig en de defensie stond als een huis, maar het kon niet voorkomen dat de 1-1 na 3 minuten viel. Verhoeff moest Andre Zwart, de schutter in het ene vak, een lastige middag bezorgen en Verhoeff deed dit met faveure. Zwart ging met 0 goals thee drinken. Wanneer KCC/SO natural binnen 30 seconden na de 1-1 via goals van Sven en Milou Wierenga op 3-1 komt kan het een heerlijk Capels middagje gaan worden.

De supporters die de wind en de kou moesten trotseren waren opgewarmd. En nu doordrukken. Nadat er een Friese heer aan zijn handblessure werd geholpen scoorde Adriënne van Ofwegen de 4-1 en vond coach Wolsink het nodig om zijn mantroepen naar de kant te halen, want ja, tegen KCC/SO natural in Capelle aan den IJssel na 5 minuten 4-1 achter dat kan natuurlijk niet. Ook werden er twee heren van de bank gestuurd om warm te lopen. In de 9e minuut de 4-2 voor LDODK/AH Gorredijk. Er was nog geen man over boord. Voor de entertainment zorgde Sven Wierenga eventjes wanneer zijn heer compleet op de vierkante meter met een jumpshot het bos in stuurt (5-2). Het o zo goede begin van KCC/SO natural (4-1 na 5 minuten) was ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Binnen 5 minuten repareerde de Friezen de stand van 5-2 naar 5-4 en het was weer een wedstrijd. Tussendoor faalde Groeneweg vanaf de strafworpstip, maar maakte dit goed in de 19e minuut door de 6-4 wel te scoren vanaf de stip.

KCC/SO natural was snel aanvallend de bal kwijt en LDODK/AH Gorredijk kon in de korfzone blijven herhalen. Na de fraaie 6-5 voor de gasten was er in de 22e minuut even bloed in het spel. Nadat een KCC/SO natural speler was opgelapt kon men verder. Groeneweg moest de andere spits in bedwang houden en door zijn felle druk werd er vaak geforceerd geschoten. In de 24e minuut een treffer vanaf 2,5 meter van Steven Verhoeff na een goede doorloper van Milou Wierenga (7-5). Zat LDODK/AH Gorredijk eventjes in een Fries dipje, vooral nadat Andre Zwart een strafworp om zeep hielp? In plaats van de 7-6 was het Muurling, die een weergaloze aanval tussen hem en Groeneweg fraai afronde achter de korf (8-5). Zeer opvallend was dat ondanks de fraaie acties van KCC/SO natural niet iedere aanval werd beloond met een goal. Na een time-out aan Capelse zijde en de 8-6 bij de gasten, bepaalde Sven Wierenga de ruststand op 9-6.

Maar wat er na de thee allemaal gebeurde, snapte niemand met een Capels hart. Wat heeft Wolsink gezegd tegen zijn ploeg en hoe zou KCC/SO natural uit de kleedkamer komen? Waren de bekende sapjes genoeg voor een goede 2e helft ? De rollen waren direct helemaal 360 graden omgedraaid. Om een afgang te voorkomen, was het LDODK/AH Gorredijk dat orde op zaken stelde. Was het KCC/SO natural in de eerste 5 minuten van de 1e helft dat de klok sloeg, nu waren de Friezen de baas en dat betaalde zich dan ook direct uit. Na 3 minuten was het gewoon weer een wedstrijd (9-9). Men wilde snel de aansluiting pakken en dat deed men dus ook. Onbenullige fouten kwamen er zowel aanvallend als verdedigend bij KCC/SO natural. De thuisploeg was onrustig en moest zorgvuldiger met de kansen omgaan. Na 6,5 minuut moest KCC/SO natural zelfs in de achtervolging en stond het met 9-11 achter. De Friese schoten vielen nu wel en Bongers en Carolus moesten middels een time-out ingrijpen. LDODK/AH Gorredijk gaf veel meer druk op de Capelse aanvallen. Na de time-out komen de gasten zelfs op 9-12 waarbij de goal haast in de schoot geworpen werd bij de Friezen. Als twee dames de bal niet onder controle kunnen houden, gaat er een Friese heer ermee van door.

Pas in de 9e minuut weet KCC/SO natural voor de eerste keer in de 2e helft te scoren via een doelpunt van Stephan Groeneweg. Via een gastendoelpunt is het in de 13e minuut 10-13. LDODK/AH Gorredijk kon rustig meerdere keren aanleggen en KCC/SO natural verliest de reboundduels. Gelukkig snel naar de 10-13 valt de 11-13 en werd dit de opmars voor meer? Wanneer Groeneweg eventjes niet veel geluk heeft bij zijn schot, de bal tolt uit de mand, maakt in tweede instantie is hij trefzeker en valt de 12-13. Als Patrick Muurling dan 2 minuten later de 13-13 binnenschiet, ontpopt er zich een ware strijd en zijn er nog een 17-tal spannende minuten te gaan. De wedstrijd wordt "feller, doch blijft het netjes". Met nog 16 minuten te spelen pakken de Friezen weer een 13-14 voorsprong en dan begint het wachten op doelpunten. Beide ploegen weten de mand niet meer te vinden en de spanning, ook langs de zijlijn begint op te lopen. Met nog 12 minuten te gaan komt Verhoeff fraai langs zijn heer. De Friezen vonden het natuurlijk snijden, maar Luttik gaf gewoon duidelijk aan dat hij zijn heer compleet kwijt was. Helaas kon Verhoeff zijn goede actie niet belonen, waardoor het nog steeds 13-14 stond. Met nog 7 minuten te gaan wordt good-old Juliëtte Wassink in het veld gebracht voor Demi van Oosten. Breekt er paniek in de tent aan bij LDODK/AH Gorredijk ondanks de 13-14 voorsprong? Wanneer dan, met nog 4:40 op de klok Sven Wierenga mag aanleggen voor de 14-14 is het raak. Het publiek gaat nog meer achter hun cluppie staan. De tijd tikt door. KCC/SO natural moet nu weten te scoren en het ijs breken. Met nog 3:13 op de klok worden de "mannelijke duels onder de korf" ineens bestraft door Luittik waardoor KCC/SO natural het balbezit verliest. Met nog 2:39 op de klok lijkt LDODK/AH Gorredijk met een doelpunt van Andre Zwart de bevrijende 14-15 te maken. Wanneer KCC/SO natural op 1:54 van het einde de aanval verliest, spelen de gasten de wedstrijd uit. Met nog 1:06 op de klok wordt het zelfs nog 14-16 en daarmee wint LDODK/AH Gorredijk de wedstrijd.

Verbaasde gezichten na afloop in het Capelse kamp. De eerste 5 minuten van de 1e helft waren fenomenaal en men speelde een goede 1e helft met een 9-6 ruststand. Na de thee "vergeet" men door te drukken en de genadestoot te geven. Door een scherpschietend LDODK/AH Gorredijk in de eerste 8 minuten van de 2e helft verlies je deze wedstrijd. Zeer onnodig want als je kansen had om goede zaken te doen, was het vandaag wel.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, al waar de selectie van DVO/Accountor op bezoek komt. Eerder werd het een gelijkspel (15-15). Kunnen Bongers en Carolus hun ploeg weer op het goede spoor krijgen ? De reserves starten als gewoonlijk om 14:00 uur en de hoofdmachten van beide teams komen om 15:30 uur in actie. Uiteraard weer live te volgen via @KCCLiveScores.  

Doelpunten: Sven Wierenga 5x, Stephan Groeneweg 4x, Patrick Muurling 2x, Milou Wierenga, Adriënne van Ofwegen en Steven Verhoeff ieder 1x.

Meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.
Verslag website LDODK/AH Gorredijk: LDODK wint van KCC

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties