Afgelopen zaterdag speelden de selectie tegen het Haagse HKV/Ons Eibernest. Een uiterst belangrijk treffen want in de "poule des doods" waar iedereen van iedereen weet te winnen, moet je altijd goed nadenken wat je op je TOTO-formulier invult. KCC/SO natural moet winnen om nog mee te doen voor een ticktet voor de kruisfinales. Na nederlagen tegen Wageningen, OVVO/De Kroon en Nic./Alfa-college moest KCC/SO natural opeens uitkijken voor degradatie. Uit had het geen kind aan HKV/Ons Eibernest, 15-24 winst. Gelukkig werd er een uitstekend medicijn gevonden voor de vormcrisis. KCC/SO natural maakte de koppies leeg door zich uit te leven op de bowlingbaan. En dat werkte. HKV/Ons Eibernest kreeg een galavoorstelling in sporthal Schenkel.

20160213   KCC 1   HKV Ons Eibernest 1Na 1 minuut was het Mariska Brands die de volgepakte sporthal Schenkel voor het eerst liet juichen, 1-0. Als Patrick Muurling en Steven Verhoeff respectievelijk de 2-0 en 3-0 maken na slechts 2 minuten is de "beer" los in sporthal Schenkel. Vooral de sterk spelende Demi van Oosten, 4x scorend en Milou Wierenga, 5x scorend trakteerden hun tegenstandster op fraaie acties. Op sommige momenten was het een Haags kaartenhuis dat omver geblazen werd. Bij de Eibers was het al vanaf het begin niet goed. Coach Harland liet dit dan ook duidelijk blijken aan zijn spelers, want ook voor hun stond er nog iets op het spel, het ontlopen van de degradatie en liet dit ook merken bij het adres van scheidsrechter Visser en zijn assistent. De wedstrijd was fair doch netjes, met veel fysieke duels en dus ook veel vrije ballen en strafworpen, maar scheidsrechter Visser moest bij de pinken blijven bij het maken van de juiste keuzes. HKV/Ons Eibernest krijgt wel kansen maar ze vallen niet makkelijk. De 3-1 na 3 minuten. Opvallend was weer dat Verhoeff de baas was in de paalzone en dat Martijn Meijer niks te vertellen had tegen Muurling. Een schot van de Eibers, de rebound voor KCC/SO natural. Als Adriënne van Ofwegen, wederom fungerend als "stofzuiger" de 4-1 scoort, we zijn pas 3,5 minuut onderweg klapt KCC/SO natural direct door.

De toon was gezet. Ondanks dat de doelpunten na de 4-1 niet meer zo snel achter elkaar vielen, gaven de zwart-witten weer eens die verdedigende druk die de afgelopen weken niet echt te zien was. De Eibers scoorden tussendoor mee om het gat niet al te groot te krijgen, maar als Demi van Oosten gewoon mag scoren "zonder vang" dan zit het wel snor. Bij de 6-3 een time-out bij de Haagse ploeg. Na de time-out scoren de Eibers direct de 6-4 en KCC/SO natural moet weer even het gaspedaal indrukken. Via Milou Wierenga en Demi van Oosten wordt het 8-4. KCC/SO natural blijft er bovenop zitten. Via 8-5 stoomt KCC/SO natural direct door naar 11-5 door doelpunten van Stefan Dekkers, Milou Wierenga en een one-hander van Nik van der Steen, goed om de amusementswaarde wat op te krikken. Door kleine kleerscheurtjes in de KCC-defensie komt HKV/Ons Eibernest nog terug tot 11-7, maar de laatste goals voor de pauze waren van Steven Verhoeff en een krankzinnig doelpunt van Van der Steen die al vallend met 1 hand de doorloper wist af te ronden. 8 seconden voor de theepauze scoorden de Eibers nog de 13-8. Het was dus weer ouderwets smullen geblazen in de hal. 

Na de pauze was het Stefan Dekkers die slechts 40 tellen nodig had om zijn afspraak na te komen die hij mee kreeg in de rust. Ga nu eens scoren was de tip. Dekkers antwoordt direct, 14-8. Via van Zoelen komen de gasten terug tot 14-9, maar wanneer KCC/SO natural onnodig gehaaste en geforceerde aanvallen afwisselt met simpele en succesvolle aanvallen is het binnen no-time 18-10. Ditmaal waren ook de dames hot. Ook de 17-10 was om in te lijsten. Na een heerlijke pass van Verhoeff scoorden Van der Steen. Hierna leek het of KCC/SO natural de teugels iets wat liet vieren, want de Eibers kwamen binnen de minuut terug tot 18-13. Dichtbij kwam HKV/Ons Eibernest niet meer. Van Ofwegen kreeg veel ballen mee, omdat haar tegenstander ondanks het advies van haar coach niet altijd scherp was op Van Ofwegen. Via 19-13 werd het met nog een goede 11 minuten op de klok 23-16. Het was jammer dat scheidsrechter Visser bij een actie van Bas Kortleven die vol op Verhoeff landde, bij een actie naar binnen, een onbegrijpelijke spelhervatting gaf aan de Eibers waarbij een spelhervatting voor KCC/SO natural beter op zijn plaats was geweest. De 24-16 van Van der Steen was weer een doelpunt op recept. Het publiek vraagt om een goal, dan krijgen ze hem ook direct. Met nog 5 minuten te spelen komt Sven Wierenga in het veld voor Patrick Muurling. Adriënne van Ofwegen scoort dan de 25-16, waarna het weer even tijd was voor entertainment. Wederom een formidabel samenspel tussen Verhoeff en Van der Steen, welke door laatstgenoemde middels een doorloper vanuit de ruimte met 1 hand werd afgerond. Wederom een traktatie voor het publiek. Het was weer een ouderwets avondje genieten in sporthal Schenkel. Sven Wierenga vergrootte door zijn strafworp het gat naar tien (28-18), 1 minuut voor het einde. Tjalle van Zoelen zorgde voor het slotakkoord: 28-19.

Een verdiende zege voor KCC/SO natural. Dat zal ongetwijfeld lekker voelen na 3 nederlagen op rij tegen Valto, OVVO/De Kroon en Nic./Alfa-college. KCC/SO natural heeft zich gehandhaafd en kan voorzichtig naar boven kijken. SCO en HKV/Ons Eibernest gaan uitmaken wie in de hoofdklasse blijft en wie niet. SKF is gedegradeerd. Wageningen naar de kruisfinales. OVVO/De Kroon, KCC/SO natural en Rohda gaan uitmaken wie de tweede kruisfinalist wordt. Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Rohda (A), primetime om 20:00 uur. Be there!

Doelpunten: Nik van der Steen 7x, Milou Wierenga 5x, Demi van Oosten en Adriënne van Ofwegen ieder 4x, Stefan Dekkers 3x, Steven Verhoeff 2x, Mariska Brands, Patrick Muurling en Sven Wierenga ieder 1x.

Nog veel meer foto's van het team van de week, het oplopen, de wedstrijd, de samenwerking met stichting Breath en de handtekeningenjacht vind je via hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties