Dinsdagavond 26 januari 2016 moest de selectie afreizen naar het Westland voor de halve finale tegen de plaatselijke trots Valto. Valto speelt in de zaal 1e klasse maar gezien de uitslagen scoort deze ploeg makkelijk. KCC/SO natural daarentegen speelt top hoofdklasse, dus deze halve finale was een kwestie van doen. Maar dat kwestie van doen werd geheel anders ingevuld. In een werkelijk volgepakte sporthal lieten de Lierse fans van zich horen en verlieten de KCC/SO natural fans na afloop met een verontwaardigde blik de sporthal.

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen al stroef, maar na 2,5 minuut opende Adriënne van Ofwegen de score (0-1) maar Valto kwam na snel terug tot 1-1. Er begonnen zich direct al contouren te ontwikkelen op het veld. De thuisploeg ging voor de dood of de gladiolen en speelde met passie korfbal. Ook al werd niet iedere aanval bekroont tot een doelpunt, de spelers bleven gaan. KCC/SO natural daarentegen moest echt alle zeilen bijzetten en 100% sluiten om goede druk te geven, wat resulteerde dat de ploegen na 11 minuten spelen nog steeds naast elkaar stonden (4-4). Hierna zette KCC/SO natural een tandje bij en ging het verschil maken. Via tweemaal Nik van der Steen en Sven Wierenga was de stand na 15 minuten weer 4-8, dus geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Na de time-out van Valto, waarbij de speaker het aanwezige publiek nog even attendeerde dat de wedstrijd ook live te zien was via www.valto.tv/live, brachten Bongers en Carolus Michiel Last in het veld. Valto kwam goed terug tot 6-8 en via Stephan Groeneweg werd het weer 6-9. Jet Ittman kwam in het veld voor Demi van Oosten en hierna kwam Valto in een schwung en repareerde de achterstand snel, waarbij de fans volledig achter hun team stonden. Binnen 2 minuten was het weer 9-9 en kon de wedstrijd "opnieuw" beginnen. Stephan Groeneweg en Patrick Muurling brachten de ruststand op 11-11.

Na de thee kwam Valto het beste uit de kleedkamer, 12-11 binnen 1 minuut. Gelukkig komt KCC/SO natural terug tot 12-12 via Michiel Last, maar hierna viel KCC/SO natural als een kaartenhuis in elkaar. Valto bleef rustig doorspelen en speelde de kansen goed uit. Valto schiet door naar 14-12 en na 7 minuten spelen staat KCC/SO natural 16-13 achter. Oorzaak: missen van scherpte, passie en strak verdedigen. De Capelse coaches staan met verbazing langs de kant te kijken hoe dit allemaal mogelijk is. Via Patrick Muurling wordt het nog wel 16-14, maar door drie snelle goals is het Valto dat de wedstrijd dicteert (19-14). De Valto-fans kunnen hun ogen niet geloven wat er in de Vreeloo-hal allemaal gaande is. Is het echt waar? Gaan we een hoofdklasser verslaan? KCC/SO natural brengt Manouk de Vries nog voor Chantal Kalkman en Stephan Groeneweg moet plaatsmaken voor Stefan Dekkers. Via Milou Wierenga en Nik van der Steen sluipt KCC/SO Natural terug tot 20-17 met nog 11 minuten te gaan. Toch weet KCC/SO natural te profiteren en lijkt het helemaal terug in de wedstrijd te komen als het met nog 7,5 minuut op de klok ineens 21-20 staat. Gaat het dan alsnog gebeuren. Helaas weet KCC/SO natural niet onder de Lierse druk uit te komen, via 22-20 en 23-21 is de wedstrijd beslist in het voordeel van Valto. Muurling en Dekkers verzachten de eindstand nog tot 24-23 maar een nederlaag is een feit. De droomfinale tussen KCC/SO natural en hopelijk buurman Nieuwerkerk zal niet plaatsvinden op 1 maart in Ridderkerk.

KCC/SO natural en haar vaste fans stappen verbaasd en teneergeslagen van het veld. Einde Zuid Holland Korfbal Cup. Valto was gewoon de betere deze avond. Hopelijk wordt deze tik snel genezen want zaterdag wacht de o zo belangrijke thuisconfrontatie tegen OVVO/De Kroon voor een stap naar de play-offs.

Bekijk hier de beelden die RTV Rijnmond maakte.

Doelpunten: Nik van der Steen 6x, Stephan Groeneweg, Patrick Muurling en Michiel Last ieder 3x, Milou Wierenga en Stefan Dekkers ieder 2x, Adriënne van Ofwegen, Demi van Oosten, Sven Wierenga en Jet Ittman ieder 1x.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.