KCC/SO natural speelde zaterdag voor het eerst in de geschiedenis tegen het Groningse Nic./Alfa college. Het was een fysiek hard duel (16 vrije ballen en 9 strafworpen) waarin Nic/Alfa College twee keer over de schreef ging (gele en rode kaart) en er hadden best nog meer kaarten kunnen vallen. KCC/SO natural wist hier het best mee om te gaan en won verdiend met 25-22. Ook scheidsrechter Voskamp en zijn assistent beleefde een behoorlijk lastige avond om alles in het gareel te houden.

20151128   KCC 1   NIC 1Na de matige beginfases tegen SKF en OVVO, schoot KCC/SO natural zaterdag de eerste helft wel scherp en gretig uit de start- blokken en klapte verdedigend vol op de Groningse aanval. Binnen 2 minuten was het al 3-0 door doelpunten van Patrick Muurling, Nik van der Steen en Milou Wierenga en vanaf dat moment zou Nic/Alfa College al direct achter de feiten aanlopen. Al binnen 5 minuten werd er vanaf de bank duidelijk gemaakt dat de scheidsrechter zelf op zijn hoede moest zijn voor wat er in het veld gebeurde, want het duel bleek al snel erg fysiek te worden. Nic/Alfa College zocht nadrukkelijk de grens van het toelaatbare op waardoor de arbitrage meer de 4 ogen nodig had om alles netjes op orde te houden. Na 7,5 minuut gespeeld te hebben stond de teller al op 6-2 wat Nic/Alfa College genoodzaakt zag om zijn spelers naar de kant te halen voor een time-out. De time-out leverde de gasten slechts een snelle strafworp op (6-3, maar hierna denderde de ploeg door naar 10-3 halverwege de 1e helft. Ook de Capelse supporters gingen nog meer los het het "hoekje" zorgde voor een lekkere sfeer in de hal, ten opzichte van de 10 Groningse supporters. Nic/Alfa College leek zich hierna te herpakken. Via 10-4 was het met nog 8 minuten te spelen ineens 11-7 en leek de wedstrijd weer helemaal open te liggen. Opvallend was het wel dat niet elke arbitrale beslissing goed uit pakte. Wanneer KCC/SO natural de rebound onder de korf zou hebben, werd er door de arbitrage toch gekozen voor de andere opponent wat niet altijd waar was. Op sommige momenten kookte de bank als het ging om de dubieuze beslissingen, "maar tijdens de wedstrijd is de scheidsrechter (en zijn assistent) de baas". KCC/SO natural ging vrolijk door ondanks de 11-7 tussenstand, waarbij de schutters Flokstra en Conroy vakkundig bewaakt werden door Patrick Muurling en Nik van der Steen. Bij Nic/Alfa College kwam Niels Tamminga nog in het veld, maar wist nog geen schade te brengen. Op 19 seconden voor de pauze was de laatste aanval van KCC/SO natural en wie anders dan Nik van der Steen vond de mand op 1,9 seconden waardoor er toch een comfortabele 14-7 ruststand op het bord stond. 

Het was de coaches van Nic/Alfa College duidelijk, dat er iets moest gebeuren aangezien de eerste verdediging op dat moment een schotpercentage van 6% had. Acht wissels maken een hoop mogelijk en zo werd Friso Doelman (stond al op 6 goals) naar het andere vak gewisseld die daar ook vijf keer wist te scoren. Nic/Alfa College kwam daardoor iets beter in de wedstrijd, maar bij KCC/SO natural waren zaterdag Nik van der Steen en Sven Wierenga ongrijpbaar voor welke tegenstander dan ook. Beide heren kregen volle druk van de tegenstander, maar dat deerde ze niks. In allerlei hoekjes en standjes vlogen de ballen door de mand.

Aan het begin van de 2e helft was het Nic/Alfa College dat beter en scherper uit de kleedkamer kwam. De eerste twee goals waren voor de Groningers (14-8 en 14-9), maar Milou Wierenga (15-9) en Nik van der Steen (16-9) zorgden weer voor een grotere marge. Ondanks de goals bij KCC/SO natural waren de eerste minuten van de 2e helft erg onrustig. De gasten komen zelfs terug tot 16-12, maar dan volgt er een sterke fase van Nic/Alfa Collge. KCC/SO natural kwam even iet meer tot scoren en hierdoor wordt het met nog 10 minuten te spelen 18-15. Gaat het dan toch niet goed komen ? Wanneer dan Jetze de Jong, die net terug is van een schorsing, na een domme actie wederom een gele kaart pakt en de stand inmiddels 20-15 is moet Nic/Alfa College zich beroepen op een time-out waarbij ook de arbitrage nog even toegesproken wordt. Na de time-out is het Sven Wierenga die de 21-15 binnen tikt. Na de 21-16 van Nic/Alfa College is er een opstootje onder de korf. Tim Flokstra moet het veld verlaten met een rode kaart. De supporters lieten ook blijken wat men van deze actie vond. Nadat het brandje geblust was, kon de wedstrijd verder en vallen de doelpunten om en om, maar KCC/SO natural moet uitkijken dat het ook geen kaarten pakt, want de irritaties bleven aanwakkeren. Met nog 5 minuten op de klok staat het 23-18 en moet er geen vuiltje aan de spreekwoordelijke lucht zijn. Mark Behrens komt Steven Verhoeff aflossen in het veld. Na een harde overtreding op Adriënne van Ofwegen, waarbij Nik van der Steen er al langs was mag hij zelf de 24-18 binnengooien. Met nog een kleine 1,5 minuut te gaan komt ook Stephan Groeneweg in het veld voor Sven Wierenga. In de laatste aanval is het Nic/Alfa College die de eindstand op 25-22 brengt.

Een prachtige overwinning waardoor KCC/SO natural stevig in de top 3 staat. Zaterdag 5 december is er geen wedstrijd gepland, maar die week daarna speelt KCC/SO natural twee keer in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest. De eerste keer voor de Zuid Holland Korfbal Cup op maandag 7 december om 20:30 uur en 5 dagen later (zaterdag 12/12) staat dan om 20:00 uur de competitiewedstrijd op het programa. Slecht een half uur verwijderd van Capelle aan den IJssel, dus zal het weer volle bak moeten worden aan de Steenwijklaan !

Doelpunten: Nik van der Steen 9x (1), Sven Wierenga 8x, Milou Wierenga 3x, Patrick Muurling 2x, Steven Verhoeff 2x (1) en Demi van Oosten 1x.

Klik hier voor foto's van het team van de week, het oplopen, de 1 tegen 1 in de rust, de handtekeningenjacht na de wedstrijd en natuurlijk beelden van de wedstrijd zelf gemaakt door Peter van Dieren.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties