Zaterdag 21 november 2015 speelde de complete selectie in Maarssen tegen OVVO/De Kroon die hun vuurdoop in de eerste thuiswedstrijd beleefde. Vooraf op hun site werd er aangekondigd dit groots aan te pakken maar de vroegere BWA-army was in geen wegen te bekennen waardoor er geen sfeer was in de OVVO-hal. Het 35-koppige "KCC-publiek" nam bijna de gehele bovenverdieping in beslag. Het was beneden, bij de statribunes drukker dan boven. Men kon dan ook een goede plek uitzoeken boven om de wedstrijden te volgen, wel altijd met een paal voor je neus.

20151121   OVVO 1   KCC 1KCC/SO natural 2 speelde eerst tegen OVVO/De Kroon 2 en de gasten uit Capelle aan den IJssel staan fier bovenaan in de reserve hoofdklasse. Ook tegen OVVO/De Kroon had het betrekkelijk weinig moeite om de korf te vinden. OVVO/De Kroon kon wel bijblijven maar aan het einde van de rit stond er een nette 23-26 overwinning op het scorebord.

Hierna waren beide hoofdmachten aan de beurt. KCC/SO natural kende OVVO/De Kroon nog van de beruchte playoff-wedstrijden in een eerder seizoen waarbij OVVO/De Kroon ternauwernood in de Korbal League bleef. Dit seizoen heeft de thuisploeg weer de ambities om naar de League te promoveren. Dat bleek wel uit het programmaboekje en aan de League-badges die nog op de mouw waren gedrukt. Mag je dit logo zomaar dragen als je niet in de Korfbal League speelt?

KCC/SO natural en OVVO/De Kroon hadden het erg moeilijk in de eerste helft, gezien de bizarre hoofdklasseruststand van 8-5 in het voordeel van de thuisploeg. Dat kwam met name door een zeer laag schot- en reboundpercentage in het eerste aanvalsvak. Na de thee kwam KCC/SO natural binnen de minuut tweemaal tot scoren wat de start van de inhaalrace betekende (8-7). Met nog 1:44 op de klok knalde Mariska Brands de 16-17 binnen en met nog 28 seconden zuivere speeltijd en na een time-out van OVVO/De Kroon mocht KCC/SO natural de bal uitnemen aan de zijlijn en opbrengen naar de aanval. Nik van der Steen besloot 5 seconden voor het einde toch de marge op 2 te brengen. Eindstand 16-18 en KCC/SO natural overleefde de niet al te beste wedstrijd in Maarssen.

Doelpunten:  Steven Verhoeff en Milou Wierenga ieder 3x, Nik van der Steen, Mariska Brands, Sven Wierenga, Patrick Muurling en Demi van Oosten ieder 2x en Stefan Dekkers en Adriënne van Ofwegen ieder 1x.

Nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties