Update 16 oktober 2015: in de zaal gaan ook de breedte seniorenteams hiermee werken en vanaf december ook de A breedteteams.

 

Beste leden van KCC/SO natural,

Het KNKV is vorig seizoen begonnen met het gebruik van een mobiel digitaal wedstrijdformulier (genoemd: mDWF). Dit digitale wedstrijdformulier moet op den duur alle papieren formulieren vervangen en levert zo voor iedereen veel tijdswinst op. Dit seizoen wordt het gebruik van het mDWF uitgebreid.

Alle teams, die in het wedstrijdkorfbal spelen, gaan vanaf de veldperiode werken met het mDWF. Met ingang van de zaal zijn we verplicht om het te gebruiken in het wedstrijdkorfbal. Vanaf dat moment kan het mDWF ook vrijwillig gebruikt worden bij het breedtekorfbal. Aan het einde van het seizoen 2015/2016 is het de bedoeling dat alle teams het mDWF gebruiken. Ook de spelerskaarten worden digitaal.

Om te kunnen werken met het nieuwe systeem (Sportlinked) dien je te beschikken over een smartphone of tablet (Android of iOS). Daarop moet je de app downloaden om ermee te kunnen werken. De app heet Sportlinked. Nadat je deze app hebt gedownload moet je je registreren en inloggen. Dit laatste doe met je lidmaatschapsnummer. Verder is het belangrijk dat je het e-mailadres, dat van jou bekend is bij onze club, gebruikt. Je maakt dan een wachtwoord aan en in het vervolg log je in met je e-mailadres en je wachtwoord. KCC/SO natural zorgt ervoor dat jouw naam is gekoppeld aan het team dat je coacht of waar je in speelt. In de app kun je dan je opstelling invoeren en na de wedstrijd de wissels invoeren.

Het is verstandig om te zorgen dat er minimaal 2 personen per team met het nieuwe systeem kunnen werken. Als de ene persoon er niet is, kan de app van de tweede persoon gebruikt worden. Nogmaals het gaat in eerste instantie om de wedstrijdteams, de breedtekorfballers starten er pas later mee. Het is in het begin even wennen, maar het scheelt veel schrijfwerk. Als back up zal er voorlopig nog een papieren exemplaar en spelerskaarten aanwezig moeten zijn voor het geval de tegenstander, scheidsrechter of wijzelf problemen ondervinden met het mDWF.

De handleiding mDWF (zowel geheel als per onderdeel) is hier te vinden. Daarin wordt per onderdeel precies uitgelegd wat er mogelijk is. De ervaring leert dat de handleiding zeer duidelijk is en dat er weinig problemen ontstaan. Regelmatig zullen er updates zijn omtrent de invoering en het gebruik van het mDWF.

Heb je nog vragen over het mDWF die niet worden beantwoord in de handleiding, dan kan je die stellen aan Sylvia Bruininks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Basis voor deze informatie is de site van CKV Nieuwerkerk

 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties