Zo'n dertig supporters van KCC/Delta Logistiek trotseerden zaterdag de wind en kou om in Sassenheim de uitwedstrijd tegen AHOY finalist - TOP te bekijken. TOP speelde zonder Rianne Echten en Celeste Split, maar kon wel beschikken over haar vier andere internationals. Vooraf wist de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus dat er eigenlijk alleen maar bonuspunten te halen waren tegen de koploper, zodat het team onbevangen het kleine veld (20 x 40 meter) betrad. KCC/Delta Logistiek bleek uiteindelijk een maatje te klein en zo werd de wedstrijd tegen TOP verloren met 18-12.

altDe harde wind die over het veld stond leek vooraf in het voordeel van KCC/Delta Logistiek aangezien het schotpercentage van TOP normaal gesproken een stuk hoger ligt. KCC/Delta Logistiek nam de eerste helft wel brutaal een voorsprong (4-6 na 22 minuten), maar daarna nam TOP de wedstrijd langzaam over en zo was het bij rust 9-7. Net na rust scoorde KCC/Delta Logistiek nog wel de 9-8, maar doordat KCC/Delta Logistiek daarna bijna een kwartier niet scoorde en TOP wel, was het 14-8 en was de wedstrijd gespeeld. De eindstand was uiteindelijk 18-12. Geen al te beste uitslag, maar wel een vooraf ingecalculeerde nederlaag. Met deze harde wind was schieten eigenlijk niet te doen, zodat de percentages vandaag sowieso erg laag waren en zo ging Jet Hendriks zaterdag met 0 uit 25 het veld af, iets wat ze niet vaak meegemaakt zal hebben. Kersvers international Nick Pikaar leek minder last van de wind te hebben aangezien hij totaal 10 keer scoorde. 

Volgende week (zaterdag 16 mei) speelt KCC/Delta Logistiek om 15:30 uur thuis tegen Dalto 1. Een ploeg die bijna dagelijks een speler ziet vertrekken aan het eind dit seizoen. Om niet afhankelijk te zijn van resultaten in de laatst ronde zou KCC/Delta Logistiek eigenlijk moeten winnen.  

De doelpunten bij KCC/Delta Logistiek werden gemaakt door Steven Verhoeff 4 (3), Mariska Brands 3, Nik van der Steen 3, Milou Wierenga en Mark Behrens 1.

Voor TOP scoorden Nick Pikaar 10 (3), Mick Snel 4 (3), Friso Boode 2, Ilse Hazekamp 1 en Sanne Jousma 1.

Nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren zijjn hier te vinden.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties