Op maandag 28 december geven Bregtje van Drongelen en Leon Braunstahl een clinic bij KCC/Hijbeko.
Hieronder stellen we beide TOP (en top-)spelers aan jullie voor.

Bregtje is opgegroeid met korfbal in Noordwijk bij CKV Fluks. In de jeugd heeft zij altijd in een talentvol team gespeeld om bij de junioren de overstap te maken naar TOP/Wereldtickets.nl in Sassenheim. Met TOP/Wereldtickets.nl is zij Nederlands kampioen geworden bij de A-junioren. Bregtje speelt al enkele jaren in het eerste. Ook kwam zij meerdere malen voor het Nederlands team uit en speelde daardoor verschillende internationale toernooien met als hoogtepunt de titel op het WK onder de 23 in Duisburg. Met TOP/Wereldtickets.nl heeft zij in het seizoen 2007/2008 de korfballeague bereikt. Afgelopen zomer is Bregtje wederom naar de World Games gegaan met het Nederlands team, nu in het verre Taiwan. Hierdoor komt ze op een totaal van 12 interlands. De specialiteit van Bregtje is de korte kans rond de korf en de vrije bal, waarover zij ons enkele "geheimen" zal prijsgeven op 28 december.
Klik HIER voor de Korfbal League statistieken over Bregtje (opent in een nieuw venster).

Leon heeft gespeeld bij KVS, Futura en Die Haghe, voordat hij naar TOP/Wereldtickets.nl is gegaan. Met alle clubs heeft hij in de top van Nederland gespeeld. Drie jaar geleden is hij als derde geëindigd bij de topscorers van Nederland in de Korfballeague. Leon heeft enige malen bij de Tulips gespeeld, maar tot een officiële cap voor het Grote Oranje is het (nog) niet gekomen. Als puntspeler bij TOP/Wereldtickets.nl draait hij nu weer bovenin mee in de Korfballegue topscorerslijst. Specialiteit is het 1-op-1 aanvallen én verdedigen. Naast het korfbal is Leon Orthopedisch Manueel Therapeut met als afstudeerrichting "Core Stability". 
Klik HIER voor de Korfbal League statistieken over Leon (opent in een nieuw venster).
 

Bij TOP/Wereldtickets.nl traint de selectie sinds 2 jaar een halfuur per training extra om de romp zo sterk mogelijk te krijgen en om hiervan profijt te hebben bij het korfballen. Ook een stuk preventief trainen om enkel- en knieblessures te voorkomen hoort hierbij. Deze facetten worden bij TOP/Wereldtickets.nl uitgebreid naar de jeugdteams en zullen ook in de clinic kort naar voren komen. Bij KCC zijn core stability oefeningen bij de senioren- en juniorenselecties onderdeel van de trainingen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties