3 december 2009, een koude, donkere donderdagavond, waarbij KCC/Hijbeko (hoofdklasser) bij de loting was gekoppeld aan het Rotterdamse Velox (3e klasse).

In een stille sporthal zag een 12-koppig KCC/Hijbeko publiek binnen de 40 seconden de eerste score op het bord. Ernst de Bruin was hier verantwoordelijk voor na pas één schot te hebben gelost. Direct hierna de 1-1 van Velox. Snel nam KCC/Hijbeko een 1-3 voorsprong. In het begin een Velox die veel schoot, maar niet zuiver was. Veel ballen over de korf heen. Bij KCC/Hijbeko ook veel kansen en na 8 minuten spelen stond het slechts 1-3. Hierna een mindere periode voor de ploeg van André Simons. Binnen een kleine 10 minuten was het ineens 4-3 en moest men in de achtervolging. Veel pech in de schoten en bij Velox vielen ze wel. We stonden 4-3 achter tegen Velox ! Hierna was het weer even éénrichtingsverkeer voor KCC/Hijbeko. Door tweemaal Steven Verhoef en twee keer Kirsten de Waard (haar 4e van de wedstrijd) werd de ruststand naar 4-8 gebracht.

In de rust het bekende mandarijntje van Nelis en een kort praatje. Na een korte rust kwam de Hijbeko-trein pas echt op gang. KCC/Hijbeko startte veel scherper en geconcentreerder. Binnen 14 seconden de 4-9 wederom door Ernst de Bruin. De volgende 7 minuten was het even stil op het doelpuntenfront. Veel acties werden niet afgerond, anders was de score al veel hoger uitgevallen. De bevrijdende 4-10 van Wendy de Groot na bijna 8 minuten gespeeld te hebben, was een opluchting. Na dit doelpunt ging het ineens heel snel. Binnen 7 minuten was het 4-14 en was de wedstrijd echt gespeeld. Velox zette nog even aan en scoorde twee keer op rij (6-14). De scheidsrechter van dienst had een vrij eenvoudige avond, maar toverde af en toe beslissingen uit de hoge hoed, die het KCC-publiek niet altijd begreep. Met een verre voorsprong werd hier dan ook niet over gediscusieerd. Met soms mooie hoogstandjes bleef KCC/Hijbeko Velox verrassen op het veld. Tot 4-4 was het een wedstrijd, maar KCC/Hijbeko verzuimde toen al eerder afstand te nemen. Het verschil tussen een hoofdklasser en een 3e klasser werd telkens beter zichtbaar. 

Een 19-6 overwinning op Velox dus dat in het begin aardig op de been bleef. De ploeg van André Simons had in de eerste helft al een grotere voorsprong moeten pakken. De 20e treffer viel helaas niet, maar na 2x30 minuten gespeeld hebben is KCC/Hijbeko weer een bekerronde verder. 

De doelpunten van KCC/Hijbeko:
Ernst de Bruin 5x, Kirsten de Waard en Steven Verhoeff ieder 4x, Jack Potter 3x, Michael Wolvers, Lysanne van de Velde en Wendy de Groot ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties