Zaterdagavond speelde KCC/Delta Logistiek de laatste wedstrijd dit jaar tegen promovendus Sporting Delta. Sporting Delta was de competitie goed gestart met drie overwinningen, maar - mede door blessureleed aan de dameskant - ging het daarna minder en werd er drie keer op rij verloren. Een lastige en onbekende tegenstander die er op gebrand zou zijn om vandaag de punten te pakken. 

Sporting Delta opende nog wel de score, maar daarna was het KCC/Delta Logistiek dat de touwtjes in handen nam en niet meer uit handen gaf. Na een kwartier was het 8-3 en die vijf punten voorsprong hield de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus in stand tot aan de rust: 11-6. Opvallend daarbij was het aantal (soms twijfelachtige) vrije ballen dat de scheidsrechter gaf aan Sporting Delta (11 tegenover 3 voor KCC/Delta Logistiek), maar gelukkig stond het vizier van de Dordtenaren niet op scherp en werd hier niet uit gescoord.

In een bomvolle sporthal Schenkel zorgde de Negende Man voor een geweldige sfeer, eentje waar Luis Suarez jaloers op zou zijn. Mede daardoor kwam KCC/Delta Logistiek de tweede helft geen moment meer in gevaar en liep langzaam verder weg van de Dordtenaren. Via 21-11 werd het uiteindelijk 23-14 en daarmee ligt KCC/Delta Logistiek nog steeds op kampioenskoers als koploper van de Hoofdklasse B halverwege de zaalcompetitie. 

Voor KCC/Delta Logistiek scoorden Patrick Muurling 5 (1), Nik van der Steen 4, Sven Wierenga 4, Steven Verhoeff 4 (2), Rosanne Visscher 2, Mariska Brands 2, Adriënne van Ofwegen 1 en Milou Wierenga 1 (tussen haakjes het aantal strafworpen).  

De eerstvolgende wedstrijden van de selectie zijn op Super Saturday: zaterdag 10 januari 2015 in Sporthal Schenkel. Dan speelt het tweede (als nummer 2) tegen koploper Nieuwerkerk 2 en het eerste (als koploper) tegen de nummer twee GKV/Enomics. Kortom een zaterdag waar je bij MOET zijn als echte KCC-supporter.

Voor degenen die niet zo lang kunnen wachten is er uiteraard de Korfbal Challenge van 27 tot en met 30 december waar ook een aantal jeugdspelers van KCC/Delta Logistiek speelt. En op zaterdag 3 januari 2015 oefenen KCC/Delta Logistiek 2 (18:45) en KCC/Delta Logistiek 1 (20:15) in Sporthal Schenkel tegen het Belgische Scaldis.

Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en hopelijk tot ziens in Sporthal Schenkel.

Nog veel meer foto's van deze wedstrijd, het oplopen van de spelers met het team van de week, de 1 tegen 1 en de handtekeningjacht na de wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties