Door een off-day van vrijwel alle spelers werd er vorige week verloren van Oranje Wit en moest KCC/Delta Logistiek zaterdag de draad weer zien op te pakken in de lastige uitwedstrijd tegen DSC in Eindhoven.

Beide ploegen begonnen vol overgave aan de wedstrijd. Zo was er na 80 seconden al vier keer gescoord (2-2, een record?) en beloofde het dus een mooie middag te worden voor de supporters. DSC nam nog wel een 4-2 voorsprong, maar twee minuten later was het alweer 4-6. Hoewel DSC uitstekend meescoorde lukte bij de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus in de eerste helft werkelijk alles en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Het eerste gat werd geslagen bij 6-7 toen KCC/Delta Logistiek uitliep naar 6-12. Bij rust stond er een 14-21 tussenstand op het scorebord (toevallig precies dezelfde eindstand als vorige week).

De supporters gingen er de tweede helft eens goed voor zitten, maar na rust kwam er een onherkenbaar KCC/Delta Logistiek uit de kleedkamers. De zwart-witten kwamen moeizaam tot scoren en doordat de Eindhovenaren dat wel deden was het na een kwartier ineens 22-24. Gelukkig was er ook deze wedstrijd weer het Capelse kwartiertje en gooide KCC/Delta Logistiek de wedstrijd op slot met drie goals op rij (22-27) en blies de scheidsrechter uiteindelijk af bij 24-28. Een mooie overwinning, maar de ploeg zal de periode waarin ze niet scoort flink moeten verkorten om naar de gewenste topvorm voor de play-offs te groeien.

Doordat Oranje Wit verloor van DeetosSnel blijft KCC/Delta Logistiek aan kop, twee punten voor op achtervolger GKV. Volgende week zaterdag 20 december speelt KCC/Delta Logistiek de laatste wedstrijd dit jaar, om 20.15 uur thuis tegen Sporting Delta. Zorg dat je daarbij bent (met zwart-witte KCC-Kerstmuts natuurlijk) en blijf na afloop gezellig hangen voor een hapje en een drankje.

De doelpunten werden gemaakt door: Nik van der Steen 9, Sven Wierenga 4, Mariska Brands 3, Rosanne Visscher 3, Milou Wierenga 3,Steven Verhoeff 3 (1), Patrick Muurling 2 (1) en Adrienne van Ofwegen 1 (tussen haakjes het aantal strafworpen).

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties