KCC/Delta Logistiek speelde zaterdag in Sporthal Schenkel tegen het nog puntloze SKF.

Nadat het tweede al met 31-13 van SKF 2 had gewonnen, dacht de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus misschien iets te makkelijk over de wedstrijd en startte moeizaam. De eerste helft ging vrijwel gelijk op, bij 10-8 sloeg KCC/Delta Logistiek een gaatje van twee punten, maar kon dat niet behouden, zodat het bij rust toch weer 11-10 was.

Na rust was het na drie minuten weer gelijk (12-12). Toen even later de coach van SKF wegens commentaar op de leiding met twee keer geel naar de tribune werd gestuurd, leek dat een kantelpunt in de wedstrijd. KCC/Delta Logistiek scoorde drie keer op rij en kwam op 15-12. Ondanks de ijzersterke rebound in de aanvallen daarna, wisten de zwart-witten ruim tien minuten niet te scoren. Zo'n doelpuntloze periode wordt in de Hoofdklasse direct afgestraft en zo was het met nog twee minuten te spelen 16-17 en hing een sensatie in de lucht.

Op dat moment kwam Jack Potter het veld in om zijn naam als pinchhitter waar te maken. En dat deed hij ook! Zijn eerste schot was meteen raak (17-17) en met nog 60 seconden te spelen kon het alle kanten op. Het was uiteindelijk Rosanne Visscher die 20 seconden voor tijd naar binnen vloog waardoor SKF aan de noodrem moest trekken: strafworp! Hoewel SKF was het daar uiteraard niet mee eens was - dat leverde de ploeg nog eens een gele kaart op - rondde Steven Verhoeff deze buitenkans koelbloedig af en zo was het weer 18-17. In de laatste SKF aanval werd het nog even spannend, maar de scheidsrechter zag uitstekend dat de SKF heer de bal niet ving voor zijn doorloper en er geen sprake was van een Capelse overtreding. Terecht dus geen strafworp voor de blauw-gelen die KCC/Delta Logistiek de laatste seconden rustig zagen uitspelen.

Een moeizame overwinning dus, maar die 2 punten tellen net zo hard mee op de ranglijst. Met 6 punten uit 3 wedstrijden is de start uitstekend, maar weet de ploeg ook dat ze over de hele wedstrijd constanter zal moeten worden en het spel stukken beter moet worden nu de wedstrijden tegen de toppers voor de deur staan. Dat kan KCC/Delta Logistiek volgende week als eerste laten zien als er gespeeld wordt in Dordrecht tegen DeetosSnel.

De doelpunten werden gemaakt door: Steven Verhoeff 5x (3), Milou Wierenga en Nik van der Steen ieder 3x, Sven Wierenga en Rosanne Visscher ieder 2x, Mariska Brands, Patrick Muurling en Jack Potter ieder 1x.

Nog veel meer foto's van deze wedstrijd, het oplopen van het team van de week, hun 1 tegen 1 strijd en hun interviews gemaakt door Peter van Dieren vindt je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties