Nadat de selectie van KCC/Delta Logistiek in de eerste speelronde in Gorinchem GKV/Enomics in bedwang hield (19-23), moest het dit weekend aantreden in de eigen KCC-arena tegen de formatie van oud A1-trainer Glenn de Vries. Die Haghe had iets goed te maken na de zeperd tegen het sterke Oranje Wit.

In een volgepakte sporthal Schenkel, het leek wel alsof de kruisfinales naar de League gespeeld werden, en onder het toeziend oog van de top van de arbitragecommissie van het KNKV, knalde KCC/Delta Logistiek lekker van start. Rosanne Visscher schoot de 1-0 binnen na 1 minuut spelen. Het eerste kwart van de wedstrijd was niet goed aan beide kanten, want de score wilde niet altijd lukken. De scores vielen niet als rijpe appels van de boom. Dit zou in een later stadium wel het geval zijn. Via een 2-2 tussenstand na 5 minuten, stond de ploeg van Bongers en Carolus na 15 minuten zelfs met 4-5 achter. Een time-out was nodig. De ploegen bleven kansen missen. Met nog 10 minuten op de klok, ging het ineens snel. Het befaamde "hoekje" van KCC kwam tot ontploffing en bleef dit tot het bittere eind doen. Een geweldige sfeer in Sporthal Schenkel. Om en om werd er gescoord, met tussendoor een snoeihard blok van Roasanne Visscher op haar directe tegenstander Annemiek Kraayenbrink, maar de gele kanaries weerhielden zich niet om met rust een magere 8-9 voorsprong te pakken.

Na de thee was KCC/Delta Logistiek de scherpte wellicht even vergeten in de kleedkamers want Die Haghe kwam binnen de minuut op 8-11 en er zou een lastig avondje te wachten staan voor de thuisploeg, maar dat bleek achteraf niet zo het geval te zijn. Die Haghe bleef doorgaan met scoren wat resulteerde na 7 minuten spelen in een 9-13 achterstand, waarbij scheidsrechter Ontijt, tot woede van Bongers, een zuiver verdedigd schot van Van den Bergh goedkeurde, terwijl het volgende stadium doorslaan had betekend. Dit was het moment dat KCC/Delta Logistiek het spreekwoordelijke korfbalstokje moest overnemen. Dit gebeurde ook. Sven Wierenga was op dreef en met twee droge knallen zorgde hij samen met Mariska Brands dat het na 10 minuten ineens weer 12-13 stond. Adriënne van Ofwegen kwam in de ploeg voor Rosanne Visscher voor meer rebound onder korf.

In de 12e minuut wat onenigheid in de aanval van KCC/Delta Logistiek. Scheidsrechter Ontijt gaf KCC/Delta Logistiek een terechte strafworp, maar na het fluitsignaal kwam Sijmen van den Bergh als een malle invliegen op Verhoeff, waarna Van den Bergh direct getrakteerd werd op een gele prent. Een actie niet niet door de beugel kon. Nadat iedereen weer bij de les was, scoorde Verhoeff vanaf de 2,5 meter de 13-14. Ook Die Haghe moest meer rust in de tent brengen en pakte een snelle time-out. Hierna begon de Nik van der Steen show. De kleine, grote man was deze avond enorm hot en trakteerde het massaal opgekomen publiek op fraaie treffers. Eigenhandig zorgde hij voor de 14-15 en 15-15. Hierna snapte Die Haghe de spelregel "spelerswisseling" niet helemaal. Vooraf werd er aan de tafel een dameswissel aangevraagd, maar na de 15-15 hoefde dat niet meer, want ze wilden dit niet bij een vakwissel. Regels zijn regels en aangevraagd is aangevraagd dus Die Haghe bracht een nieuwe dame in het veld. In de 14e minuut pakte KCC/Delta Logistiek een bevrijdende 16-15 voorsprong door Milou Wierenga. In de volgende 5 minuten werd er weer om en om gescoord, maar na de 18-18 in de 19e minuut gingen bij KCC/Delta Logistiek alle remmen los. Het thuispubliek liet het ook weten en ging massaal staan voor de ploeg en klapte 5 minuten lang voor het keurkorps van Bongers/Carolus. Wederom was het Nik van der Steen die zijn 5e en 6e van de avond door de mand liet ploffen (20-18). Tussendoor moest een Haagse heer nog een gele kaart incasseren.

De Haagse bluf was uitgeschakeld. Via tweemaal Sven Wierenga en Patrick Muurling werd de eindstand op 25-19 gebracht. Alle basisspelers stonden deze avond op het scoringsformulier en ondanks een mager begin van KCC/Delta Logistiek waarin men niet los kwam van de gele kanaries, werd al met al een goede overwinning gepakt op Glenn de Vries en Co. Volgend weekend speelt men wederom een thuiswedstrijd. Om 20:20 uur speelt men tegen het Veenendaalse SKF dat dit weekend dik verloor van GKV/Enomics (20-27). KCC/Delta Logistiek staat nu, samen met het verrassende Dordtse Sporting Delta, dat tweemaal toesloeg in de Dordrecht-derby, bovenaan in de hoofdklasse.

Doelpunten:   Nik van der Steen 8x, Sven Wierenga 5x, Steven Verhoeff 4x, Mariska Brands en Patrick Muurling ieder 2x en Rosanne Visscher, Sanne Broeksma, Milou Wierenga en Adriënne van Ofwegen ieder 1x.

Nog meer foto's van deze wedstrijd, het team van de week, de 1 tegen 1 en de interviews gemaakt door Peter van Dieren vindt je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties