Wie afgelopen zaterdag op Sportpark Schenkel was heeft de nieuwe aanwinsten voor de selectie van KCC/Delta Logistiek al aan het werk kunnen zien op de Capelse korfbalvelden. Om nader kennis met ze te maken hieronder enkele vragen aan de nieuwkomers, zodat we ze wat beter kunnen leren kennen. Op de eerste foto zie je de nieuwe selectiespelers, van links naar rechts op de foto zie je Demi van Oosten, Rosanne Visscher, Patrick Muurling, Sanne Broeksma en Manouk de Vries. Op de tweede foto zie je Laura Boers uit de A-selectie.

  


 1. Demi van Oosten
 2. Leeftijd: 19 
 3. Lengte: 1.74
 4. Woonplaats: Rijswijk
 5. Ben je verliefd/verloofd/getrouwd? Vrijgezel 
 6. Wat doe je in het dagelijks leven? Vanaf 1 september ga ik beginnen aan de studie Accountancy aan Nyenrode, dit betekent dat ik duaal ga studeren, dus tegelijkertijd ook werken. Maandag tot en met woensdag ben ik aan het werk bij Deloitte en donderdag en vrijdag ga ik naar school. 
 7. Wat zijn je andere hobby's? Ik hou van shoppen, reizen en films en series kijken. Voor de rest vind ik het leuk om op zaterdagavond te stappen en andere gezellige avonden met vrienden zijn ook altijd welkom.
 8. Beschrijf jezelf in maximaal 10 woorden: Sociaal, fanatiek, sportief, leergierig, lui en gezellig
 9. Wat waren je vorige clubs? Ik ben op 4 jarige leeftijd begonnen bij Eibernest. Ik heb de overstap naar Fortuna gemaakt toen ik 12 was (2e jaars C) en vanaf dit jaar speel ik in het zwart/wit bij KCC
 10. Hoe ben je bij KCC/Logistiek Delta terecht gekomen? Mijn oom (Arthur) is vorig jaar trainer geworden bij KCC, dus daarom kwam ik afgelopen jaar al af en toe kijken. Hierdoor merkte ik al dat de sfeer hier altijd goed was en ook het korfbal spel beviel me, ik was klaar voor een nieuwe uitdaging en daardoor was de keuze eigenlijk makkelijk gemaakt.
 11. Wat zijn je sterke/zwakke punten? Mijn passing, inzicht, actie naar binnen en fanatisme zijn denk ik mijn sterke punten. Mijn zwakke punten zijn dat ik heel erg kan balen als ik bijvoorbeeld een doelpunt doorlaat, ook ben ik nog niet zo fysiek en kan ik zeker nog werken aan mijn schot en afronding.
 12. Wat is je hoogte- en diepte punt als speler? Ik heb denk ik wel een paar hoogtepunten gehad als speler. Verkiezing voor het Nederlands onder 16 jaar, waar ik een heel leuk en leerzaam jaar heb gehad, we zijn met Fortuna twee keer Nederlands kampioen geworden. Ook hebben we met Fortuna A1 twee keer de kruisfinales bereikt en twee keer drie wedstrijden eruit weten te slepen en ook nog eens 2 keer op 1 punt na Ahoy niet gehaald. Dit vind ik dan ook tegelijkertijd een hoogte en een diepte punt. Ook hebben we met Fortuna C1 en B1 de zaalfinale verloren, wat ik toch ook wel reken tot een dieptepunt.
 13. Wat is je ambitie op korfbal gebied? Ik ga met alles altijd voor het hoogst haalbare, bij KCC is dat op dit moment het 1e halen, wat natuurlijk niet zo à la minute gaat lukken als je net uit de junioren komt. Ik hoop dat ik dan een vast waarde kan worden en we kunnen promoveren naar de league. Mijn ambitie is uiteindelijk wel om in het 1e van een league team te spelen.
 14. Is er verder nog iets wat we over je moeten weten? Ik zou niet weten wat, vragen mag altijd, maar voor nu hou ik het hierbij ;)

 1. Rosanne Visscher (maar meestal Roos)
 2. Leeftijd: 27
 3. Lengte: 1.68
 4. Woonplaats: Rotterdam
 5. Ben je verliefd/verloofd/getrouwd? Getrouwd met Sanne
 6. Wat doe je in het dagelijks leven? Parttime interieurarchitect bij Gideon Wonen, daarnaast heb ik een eigen bedrijf in 3D visualisaties.
 7. Wat zijn je (andere) hobby’s? Taart bakken / eten, Wielrennen, Fitness, Renderen 
 8. Beschrijf jezelf in maximaal 10 woorden: Gedreven, perfectionistisch, introvert, direct en eerlijk
 9. Wat waren je vorige clubs? Tot mijn 20e bij DVO en toen Sanne en ik in Rotterdam gingen wonen zijn we bij haar oude vereniging Tempo gaan spelen. Daar heb ik 7 jaar gespeeld. Ik heb tussendoor 1 jaar bij Fortuna gespeeld.
 10. Hoe ben je bij KCC/Delta Logistiek terecht gekomen? In de jaren bij Tempo hebben we ieder jaar wel een of meerdere keren tegen elkaar gespeeld, dan leer je een vereniging en de mensen vanzelf een beetje kennen. Het waren altijd leuke wedstrijden en meestal waren we aan elkaar gewaagd. Een goed gesprek met de trainers en het zien van de mentaliteit en het enthousiasme van deze groep in de wedstrijden tegen AW, KVS en OVVO hebben er voor gezorgd dat ik na mijn revalidatie toch weer graag wilde korfballen, ik was namelijk van plan om te stoppen!
 11. Wat zijn je sterke/zwakke punten? Ik kan tijdens wedstrijden soms wat gesloten zijn, ik ben me hier wel van bewust maar moet hier wel aan werken. Ik ben dan teveel met mezelf bezig, en vind eigenlijk dat ik met de leeftijd en ervaring die ik heb inmiddels ook meer met anderen bezig moet zijn en die beter moet maken. Sterke punten zijn mijn schot / aanvallende kracht en ik houd redelijk het overzicht zowel aanvallend als verdedigend. 
 12. Wat is je hoogte- en dieptepunt als speler? Mijn hoogtepunt is het spelen van de kruisfinales tegen LDODK, bovenaan staat uiteraard de thuiswedstrijd die we wonnen, de derde en beslissende wedstrijd was ook een mooi moment maar die verloren we na verlenging... Dieptepunt was afgelopen seizoen, het afscheuren van mijn kruisband in de wedstrijd tegen KCC. Het was de 2e zaalwedstrijd dus de rest van het seizoen heb ik helaas toe moeten kijken hoeveel pech we met Tempo hebben gehad en hoe we 2x zijn gedegradeerd.
 13. Wat is je ambitie op korfbalgebied? Ik zou graag nog wat willen toevoegen aan bovengenoemde wedstrijden :)
 14. Is er verder nog iets dat we over je moeten weten? Ik hoop snel mijn eerste minuten in het zwart en wit te maken!!

 1. Patrick Muurling
 2. Leeftijd: 24 jaar, geboren op 12 oktober 1989 
 3. Lengte: 1,92m oftewel 192 cm. 
 4. Woonplaats: Capelle a/d IJssel 
 5. Ben je verliefd/verloofd/getrouwd? Ik woon op dit moment samen met Danielle Kerkhoven die in het verleden speelster is geweest van de selectie van KCC/Delta Logistiek en komend seizoen in het 5e bij KCC/Delta Logistiek gaat spelen. 
 6. Wat doe je in het dagelijks leven? Ik heb net de opleiding Sportmarketing en Management, Commerciële economie,   afgerond aan de Hogeschool van Rotterdam en op het moment van schrijven druk aan het solliciteren.
 7. Wat zijn je (andere) hobby’s? Naast korfbal vind ik het heerlijk om een serie te kijken, met ons hondje te wandelen of tijd te besteden aan mijn vrienden. 
 8. Beschrijf jezelf in maximaal 10 woorden: Ik ga het proberen: Een toegankelijke jongen met het hart op de goede plaats. 
 9. Wat waren je vorige clubs? Voordat ik naar KCC/Delta Logistiek ging heb ik tot mijn 14e gespeeld bij Sporting Delta waarna ik de overstap heb gemaakt naar DeetosSnel. Daar heb ik tot dit seizoen onafgebroken gespeeld en nu dus KCC/Delta Logistiek. 
 10. Hoe ben je bij KCC/Delta Logistiek terecht gekomen? Twee jaar geleden ben ik al eens gebeld door KCC/Delta Logistiek maar we waren toen net met DeetosSnel gedegradeerd uit de Korfballeague en ik was het plezier in korfbal even helemaal kwijt. Hierdoor heb ik toen de boot even afgehouden maar wel met de afspraak dat we het seizoen daarna elkaar weer zouden contacten. Mede doordat ik coach was van DeetosSnel B1 en lager speelde in DeetosSnel 5 hervond ik mijn plezier weer volledig. Toen ik daarna gebeld werd door KCC/Delta Logistiek met de vraag of ik speler wou worden bij KCC/Delta Logistiek heb ik de knoop in februari al doorgehakt en aangegeven dat het me een prachtige uitdaging lijkt om bij KCC/Delta Logistiek te gaan spelen. 
 11. Wat zijn je sterke/zwakke punten? Vanuit mijn nature ben ik wat meer een rebounder, wel heb ik de laatste jaren een ontwikkeling doorgemaakt waardoor ik wat all-rounder ben geworden steeds makkelijk mee scoor vanuit het spel. Verder denk ik dat mede door mijn ervaring in de coaching ik het spel goed kan lezen en mijn teamgenoten daarbij kan ondersteunen. Zoals elke korfballer heb ik natuurlijk ook nog voldoende verbeterpunten. Hierbij valt vooral te denken aan de pure 1-1 zowel in aanvallend opzicht als in het verdedigende opzicht. Maar ik ga er dit seizoen natuurlijk alles aan doen dit te verbeteren. 
 12. Wat is je hoogte- en dieptepunt als speler? In de jeugd heb ik een hoop mooie momenten meegemaakt. Bijvoorbeeld Nederlands Kampioen met de A1 op veld en spelen in Ahoy maar eigenlijk komt mijn hoogte- en dieptepunt uit hetzelfde seizoen: mijn hoogtepunt was in mijn laatste jaar als speler in de selectie DeetosSnel waarin ik aanvoerder werd van DeetosSnel 1 in de Korfballeague. Ondanks dat dit seizoen tevens mijn dieptepunt was door de degradatie bereikte ik wel waar ik als klein kind van droomde: Veel publiek, aanvoerder zijn van het 1e  van DeetosSnel en spelen op het hoogste niveau van Nederland de Korfballeague. In mijn ogen doe je het daar voor. Nederlands Kampioen worden in de jeugd is geweldig en een bevestiging van dat je goed bezig bent. Maar uiteindelijk moet alles in het teken staan van je ontwikkeling tot een speler die klaar is om op het hoogste niveau van Nederland te acteren. 
 13. Wat is je ambitie op korfbalgebied? Deze ambitie is heel duidelijk: Dit seizoen met KCC/Delta Logistiek promoveren naar de Korfballeague en daar dan een stabiele ploeg worden. Vorig seizoen zat KCC/Delta Logistiek er dicht bij dus laten we er met zijn allen voor zorgen dat dat dit seizoen helemaal lukt! 
 14. Is er verder nog iets dat we over je moeten weten? Ik denk dat het voor nu wel even voldoende is maar mocht iemand van de lezers een keer iets willen vragen schroom dan niet om gewoon op me af te stappen. Ik wil KCC/Delta Logistiek ook graag beter leren kennen dus ik zal ook zeker op jullie afstappen voor vragen en ik denk als we dat samen doen dat de club mij en ik de club snel beter leer kennen! 

 1. Sanne Broeksma
 2. Leeftijd: 29
 3. Lengte: 1.67
 4. Woonplaats: Rotterdam
 5. Ben je verliefd/verloofd/getrouwd? Getrouwd
 6. Wat doe je in het dagelijks leven? Programmamanager op het gebied van ruimtelijke ordening en stedelijke ontwikkeling bij de gemeente Delft
 7. Wat zijn je (andere) hobby’s? Duursporten (duathlon en triathlon), Snowboarden, Ik ben fan van Rotterdam, en houd er van in de stad lekker koffie te drinken, terrasjes te pakken en uit eten te gaan
 8. Beschrijf jezelf in maximaal 10 woorden: Competitief, gestructureerd, loyaal, nooit genoeg en erg ongeduldig!
 9. Wat waren je vorige clubs? Ik ben opgegroeid bij Tempo, tijdens mijn studententijd woonde ik in Utrecht en speelde ik aan die kant van het land (DVO en SKF). De laatste jaren speelde ik weer bij Tempo, in de selectie.
 10. Hoe ben je bij KCC/Delta Logistiek terecht gekomen? KCC heeft me als vereniging altijd wel getrokken. Afgelopen jaren hebben we met tempo heel vaak tegen elkaar gespeeld. En na een leuk gesprek met de TC en de trainers besloten de overstap te maken. En niet geheel onbelangrijk, een praktische reden: kcc is heel dichtbij! 
 11. Wat zijn je sterke/zwakke punten? Ik kijk te weinig naar mijn eigen kansen en moet meer schotgericht gaan spelen. Ik haal heel veel plezier uit verdedigen, zowel individueel een bal onderscheppen als met het hele vak de tegenstander lam leggen. Soms verlies ik me hierin en ben ik iets te gretig ;) Doordat ik veel aan duur- en krachtsport doe heb ik fysiek gezien vaak over t.o.v. m'n tegenstander.
 12. Wat is je hoogte- en dieptepunt als speler? Het spelen van de kruisfinales met Tempo tegen LDODK was mijn absolute hoogtepunt. Als speler was het, ondanks het uiteindelijke verlies, een super ervaring! Het is geweldig om te zien wat het doet met je selectie, en wat het voor beleving brengt binnen je vereniging. Toen ik 18 was scheurde ik mijn kruisband af. Dat is toch wel een dieptepuntje, ik heb dat als tamelijk dramatisch ervaren. Als je zo vroeg in je korfbalcarriere een seizoen lang aan de kant zit en tegelijk in je eentje aan het revalideren bent is dat mentaal best zwaar. Mijn knie is nooit meer 100% geworden en daarom speel ik altijd met een brace.
 13. Wat is je ambitie op korfbalgebied? Ik zou heel graag met deze selectie weer een stap willen zetten in de ontwikkeling die kcc de afgelopen jaren heeft ingezet. Ik hoop dat ik daar een mooie bijdrage aan kan leveren. Zowel wanneer het goed gaat, als wanneer het tegen zit of als het even niet goed loopt. En ondanks dat ik me in de nadagen van mijn korfbalcarriere bevind heb ik zeker de ambitie om nog een aantal zwakkere punten van mezelf aan te pakken.
 14. Is er verder nog iets dat we over je moeten weten? Ehm tsja, geen idee, als je vragen hebt kan je me altijd aanspreken :)

 1. Manouk de Vries
 2. Leeftijd: 23 jaar
 3. Lengte: 1,72 m
 4. Woonplaats: Bleiswijk
 5. Ben je verliefd/verloofd/getrouwd? Ik woon samen met mijn vriend, maar trouwplannen hebben we (nog?) niet!
 6. Wat doe je in het dagelijks leven? Ik studeer in Leiden. Daar doe ik de Academische Pabo, een combinatie van de Pabo op de Hogeschool en Pedagogische Wetenschappen op de universiteit. Daarnaast heb ik een bijbaantje in de thuiszorg.
 7. Wat zijn je (andere) hobby’s? Ik vind het gezellig om met vrienden af te spreken. Ook hou ik van koken, kamperen en tuinieren.
 8. Beschrijf jezelf in maximaal 10 woorden: Leergierig, sportief, betrouwbaar, inlevend, kritisch en fanatiek.
 9. Wat waren je vorige clubs? Weidevogels in Bleiswijk.
 10. Hoe ben je bij KCC/Delta Logistiek terecht gekomen? Ik wilde graag hoger spelen en Ruth vertelde altijd heel leuke verhalen over KCC. Het afgelopen seizoen ben ik vaak bij wedstrijden wezen kijken en ik heb een paar keer meegetraind en dat beviel heel goed. Zodoende was de keuze best makkelijk en leek het mij super leuk om hierheen te komen!
 11. Wat zijn je sterke/zwakke punten? Ik ben altijd aanvallend ingesteld en scoorde dan ook vaak in wedstrijden. Ik probeer vaak positief tegen medespelers te zijn, omdat ik dat zelf prettig vind en we dan als team beter kunnen presteren. En ja, waar ik minder goed in ben kan ik beter niet verklappen toch ;-)? Ik vind mezelf in verdedigen minder sterk, dus dat wil ik gaan verbeteren. Gelukkig zijn we daar al volop mee bezig.
 12. Wat is je hoogte- en dieptepunt als speler? Mijn hoogtepunt is dat ik met Weidevogels 1 twee super jaren heb gehad onder leiding van Rob Siemer. We zijn toen twee keer kampioen geworden. Een echt dieptepunt heb ik eigenlijk niet, hoewel de na verlenging verloren promotiewedstrijd aan het einde van afgelopen veldseizoen niet echt leuk was...
 13. Wat is je ambitie op korfbalgebied? In het komende seizoen zou ik heel graag in het tweede gaan spelen en beter worden. Ik ga heel hard mijn best doen en dan gaan we verder wel zien wat er mogelijk is.
 14. Is er verder nog iets dat we over je moeten weten? Dat ik super veel zin heb in het komende seizoen en benieuwd ben wat het KCC en mijzelf voor hoogtepunten zal brengen… :-)

 1. Laura Boers
 2. Leeftijd: 18 jaar oud
 3. Lengte: 1,82 meter
 4. Woonplaats: Krimpen a/d IJssel
 5. Ben je verliefd/verloofd/getrouwd? Vrijgezel 
 6. Wat doe je in het dagelijks leven? Ik doe de opleiding Logistiek & Economie aan Hoge school Rotterdam en ik zit in mijn 2e jaar.
 7. Wat zijn je (andere) hobby’s? Met vrienden afspreken/chillen, films/series kijken, lekker eten maken en feesten.
 8. Beschrijf jezelf in maximaal 10 woorden: Ik ben een spontane, sportieve, sociale en gezellige meid. 
 9. Wat waren je vorige clubs? Mijn vorige club was ckv Koag
 10. Hoe ben je bij KCC/Delta Logistiek terecht gekomen? Ik ben benaderd door KCC/Delta Logistiek. Het leek me een leuke uitdaging, omdat ik hierdoor hoger kan gaan spelen. 
 11. Wat zijn je sterke/zwakke punten? Sterke punten: doorzettingsvermogen en positieve instelling. Zwakke punten: af en toe laks en nonchalant.
 12. Wat is je hoogte- en dieptepunt als speller? Hoogtepunt:  twee keer oprij eerste geworden van Nederland met Mission Olympic met het Thorbecke, het jaar in het districtteam en het NK in de zaal in de C. Dieptepunt:  - 
 13. Wat is je ambitie op korfbalgebied? Ik wil graag op het hoogste niveau spelen wat voor mij haalbaar is. Vandaar ook de keuze van ckv Koag naar KCC. 
 14. Is er verder nog iets dat we over je moeten weten? Ik hoop dat het een leuk jaar wordt en dat we een goede prestatie neer gaan zetten. 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties