Afgelopen zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Zoals de volgers van KCC/Delta Logistiek ongetwijfeld weten staan de zwart-witten samen met DSC aan kop in de Hoofdklasse B. Doordat het onderling resultaat met nog drie wedstrijden te gaan in het voordeel was van DSC, had KCC/Delta Logistiek het alleen niet meer in eigen hand. Het enige wat de ploeg kon doen was zelf alles winnen en hopen op een misstap van DSC. Dat zou nog best lastig kunnen zijn aangezien ook Oranje Wit in theorie nog kan degraderen.

Al vanaf het begin liet KCC/Delta Logistiek merken in ieder geval te willen gaan voor drie overwinningen en het maximale eruit te willen halen. De ploeg startte dan ook gedreven en stond na een kwartier met 1-6 voor. Onder een prachtig zonnetje bleef KCC/Delta Logistiek de hele eerste helft aan de goede kant van de score en bij rust was het 8-11. De tweede helft wist Oranje Wit een aantal keer bijna aan te haken en kwam terug tot één punt, maar het antwoord van KCC/Delta Logistiek bleef iedere keer niet lang uit zodat de ploeg eigenlijk geen moment in gevaar kwam. De scheidsrechter floot uiteidenlijk af bij 15-18. Een prima overwinning die de juiste verhoudingen in het veld weergaf.

Na de wedstrijd werd de wedstrijd SKF-DSC door de trainers en supporters via Twitter gevolgd. Er was niet veel hoop omdat er in eerste instantie tussenstanden van 2-9 en 5-13 voor DSC doorkwamen, maar plotseling kwam SKF terug en was het ineens 20-21. Toen via twitter het bericht "69' Strafworp voor SKF #skfdsc" doorkwam hielden alle KCC-ers hun adem in. De daaropvolgende tweet "69' 21-21 Doelpunt van heer (SKF), strafworp #skfdsc" en de melding dat dit de eindstand was, zorgde voor een groot gejuich bij de volgers.

Door deze uitslag staat KCC/Delta Logistiek nu weer alleen bovenaan - één punt voor op DSC - en heeft het kampioenschap weer in eigen hand! Met twee thuiswedstrijden voor de boeg, de eerste tegen het al gedegradeerde Rohda (A) op 24 mei en de tweede tegen het (bijna) gedegradeerde Tempo op 31 mei zijn er volop kansen aanwezig voor promotie naar de Ereklasse. Dat zou een geweldige afsluiting zijn voor dit prachtige seizoen. Zorg dus dat je er bij bent de komende twee thuiszaterdagen!!

Doelpunten:  Stefan Dekkers 5x, Mariska Brands en Nik van der Steen ieder 4x, Steven Verhoeff 3x, Adrienne van Ofwegen en Milou Wiergena ieder 1x

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties