Wat door sommigen al eerder verwacht was na het loodzware zaalseizoen gebeurde niet in de eerste twee wedstrijden tegen de medekoplopers, maar wel afgelopen zaterdag in de utiwedstrijd tegen Avanti. De zwart-witten hebben het meestal lastig tegen Avanti en na 70 minuten stond er dan ook een 13-11 eindstand op het scorebord. Daarmee is het nu weer verschrikkelijk spannend en zijn er drie koplopers in de Hoofdklasse (KCC/Delta Logistiek, DSC en SKF), terwijl DeetosSnel op twee punten achterstand volgt. Het belooft dus nog een spannend competieslot te worden.

Met Tessa Noordzij en Jack Potter op de plek voor de geblesseerde Ingeborg Hofland en Wilrik Wassink (en ook bij Avanti enkele invallers) en de geschorste coach Jan Bongers startte KCC/Delta Logistiek stroef. Pas na 10 minuten werd de eerste goal gescoord (2-1) en dat bleek een voorbode van weinig Capelse goals in de eerste helft. KCC/Delta Logistiek kreeg wel voldoende kansen maar wist die niet af te ronden waar Avanti dat wel deed. In de rust was het dan ook 9-4 en moest er de tweede helft uit een ander vaatje getapt worden om de wedstrijd nog te winnen.

Verdedigend had Arthur Carolus zijn spelers in de rust blijkbaar goed geïnstrueerd, want in de tweede helft wist KCC/Delta Logistiek Avanti op maar vier goals te houden. Aanvallend liep het echter nog steeds niet geweldig voor KCC/Delta Logistiek. Met nog ruim een kwartier te spelen was het 13-8 en begonnen de zwart-witten aan een inhaalrace. De tijd was echter tekort en die strandde bij 13-11 zodat de nederlaag een feit was. Een matige wedstrijd die Avanti niet won omdat ze heel goed speelde, maar die KCC/Delta Logistiek verloor omdat de ploeg aanvallend niet voldoende tot scoren kwam. Mooi om te zien was wel dat de invallers moeiteloos mee konden en samen 5 van de 11 goals maakten.

Volgende week komt medekoploper SKF op bezoek en zal er gewonnen moeten worden om tot het einde in de race te blijven voor de titel.

De doelpunten werden gemaakt door: Jack Potter 3, Tessa Noordzij en Nik van der Steen 2, Milou Wierenga, Steven Verhoeff, Adrienne van Ofwegen en Stefan Dekkers 1.

Kijk hier voor het verslag en enkele foto's op de website van Avanti.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties