Afgelopen zaterdag heeft KCC/Delta Logistiek de eerste kans laten liggen om zich voor het eerste in de nog jonge geschiedenis te plaatsen voor de Kruisfinales. Na 60 minuten stond er een ontluisterende 21-27 nederlaag op het scorebord en moet de ploeg nog vol aan de bak voor de volgende kans.

altHet begon die avond zo mooi toen voor aanvang bekend werd dat DeetosSnel had verloren bij KVS en KCC/Delta Logistiek bij winst dus zeker zou zijn van de kruisfinales. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus wist dus wat het te doen stond: winnen! En dat zou moeten kunnen tegen rode lantaarndrager Die Haghe dat met 4 punten was afgereisd naar Capelle aan den IJssel.

Helaas pakte de werkelijkheid iets anders uit dan de scenario's die zich in de diverse Capelse hoofden afspeelden. Die Haghe nam brutaal een 3-6 voorsprong, maar die werd al snel weer ingelopen (6-6). Tot 10 minuten voor rust speelde KCC/Delta Logistiek best redelijk en was de tussenstand 10-11 voor Die Haghe, dat daarna de voorsprong langzaam uitbreidde naar 11-15 bij rust.

Ongetwijfeld zullen de coaches de spelers in de rust op scherp gezet hebben, maar door de snelle 11-16 en 11-17 liep KCC/Delta Logistiek al direct weer achter de feiten aan. Toch was het na tien minuten in de tweede helft weer 16-19 en leken de zwart-witten, onder luid applaus van alle luidruchtig aanwezige KCC-suppporters, de wedstrijd te laten kantelen. Helaas zorgde weer een aantal goals bij Die Haghe ervoor dat de veilige marge gehandhaafd bleef en uiteindelijk was de eindstand 21-27, zodat de jacht naar de kruisfinales nog even doorgaat.

KCC/Delta Logistiek speelt volgende week uit tegen KVS en de week daarna thuis tegen Oranje Wit. Om de kruisfinales te halen moet één van deze twee wedstrijden gewonnen worden. Laten we hopen dat dat gaat lukken, dus tot zaterdag in Scheveningen of de week daarop in Sporthal Schenkel.

Doelpunten:  Wilrik Wassink 7x, Milou Wierenga en Sven Wierenga ieder 4x, Jack Potter en Juliette Wassink ieder 2x, Adriënne van Ofwegen en Nik van der Steen ieder 1x.

Later meer.

Klik hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd, het team van de week en de handtekeningjagers.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties