Ook dit jaar organiseerde de schoolsportcommissie van Capelle aan den IJssel samen met KCC/Delta Logistiek het Capelse schoolkorfbaltoernooi. Binnen Capelle is de belangstelling zo groot dat het toernooi over drie dagen uitgesmeerd moet worden. Elk jaar staat de organisatie voor een opgave, maar elk jaar slagen zij er in om een goed toernooi neer te zetten. Zo ook dit jaar.

KCC/Delta Logistiek stelt haar kennis, velden, kantine, barpersoneel, vrijwilligers en vooral haar scheidsrechters beschikbaar. De schoolsportcommissie weet daar optimaal gebruik van te maken en een geweldig toernooi te organiseren. Drie dagen korfballen zonder incidenten en met wederom een massale opkomst vanuit de scholen en met heel veel teams. 22 deelnemende teams uit de groepen 5/6 en 13 deelnemende teams uit groep 7. Sommige scholen konden meerdere teams inschrijven en alle teams zaten ruim in hun spelers en speelster. Korfbal leeft in Capelle aan den IJssel. Ook heeft de organisatie 3 dagen uitgezocht waarop het prachtig weer was om te sporten.

Twee dagen met voorrondes en daarna nog een finaleronde op woensdag 16 oktober waar uit de groepen 5/6 vijf teams en uit groep 7 vier teams streden om het algehele kampioenschap van Capelle aan den IJssel. Zowel in de voorrondes als tijdens de finaleronde werd er goed gespeeld en flink gestreden, maar vooral het plezier in het sporten en het spel korfbal kwam elk van die drie dagen als winnaar uit de bus. Alle schoolkinderen, begeleiders en toeschouwers hebben kunnen genieten van drie prachtige dagen, waarbij eens te meer naar voren kwam dat korfbal een sport bij uitstek is die laat zien hoe er met meisjes en jongens in 1 team samengespeeld moet worden om iets te bereiken. Bij alle wedstrijden werd dit prachtig gedaan. Een groot compliment voor alle deelnemers om dit te laten zien, bij toch niet de makkelijkste sport. Ook alle ouders en begeleiders langs de lijn verdienen een compliment voor de geweldige sfeer die zij hielpen creëren.

Uiteindelijk werden afgelopen woensdag de 16de oktober de prijzen verdeeld. Bij de groepen 5/6 was de uitslag als volgt:

  1. Obs West 2
  2. Triangel 1
  3. Groen van Prinsterer

En bij groep 7 was de uitslag:

  1. Tweemaster 1
  2. Tweemaster 2
  3. De Horizon (Roerdomplaan)

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. De scholen obs West en De Tweemaster kunnen zich gaan opmaken voor het provinciale kampioenschap in het voorjaar van 2014. Naast dat alle winnaars een mooie beker hebben gewonnen voor hun prestaties zal KCC/Delta Logistiek alle kinderen, leerkrachten en ouders van de nummers 1 tot en met 3 uitnodigen voor een extra huldiging tijdens een wedstrijd van het eerste team van KCC/Delta Logistiek in sporthal Schenkel, waarbij elk team, van KCC/Delta Logistiek, nog een bal voor hun school aangeboden krijgt en de twee winnaars nog eens 4 trainingen ter voorbereiding op het provinciale kampioenschap krijgen.

Volgend jaar zal er weer gestreden worden om het schoolkampioenschap van Capelle aan den IJssel en als dat net zo plezierig verloopt als dit jaar dan is dat iets om naar uit te kijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties