Na de onverwachte nederlaag tegen DSC vorige week, moest KCC/Delta Logistiek zaterdag thuis tegen koploper DeetosSnel/Volhuis proberen de vorm van de wedstrijd tegen Tempo weer te vinden. DeetosSnel/Volhuis is niet meer de roemruchte ploeg die het in het verleden was en heeft de laatste jaren geen team dat zich op het hoogste niveau kan handhaven. Niettemin een uitstekende ploeg die één van de kanshebbers is voor de titel in de Hoofdklasse B.


alt

In prachtige weersomstandigheden, dit vergeleken met vorige week in Eindhoven, begonnen KCC/Delta Logistiek en DeetosSnel/Volhuis aan de altijd beladen wedstrijd. Er was behoorlijk wat publiek langs de zijlijn te vinden, om te zien hoe de thuisploeg zich zou meten met de ex korfballeaugeploeg. Hoewel KCC/Delta Logistiek nog wel op een 3-1 voorsprong kwam, keek KCC/Delta Logistiek het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand van één à twee punten aan. Iedere keer wanneer de Capellenaren de aansluiting vonden, was daar de goal van de bezoekers die ervoor zorgde dat we toch geen voorsprong konden nemen. 

Maar hoewel het leek dat DeetosSnel iedere keer uitliep, stond het bij rust nog maar 10-11. Bij 15-15 leek KCC/Delta Logistiek het te gaan overnemen, maar toch liep DeetosSnel met nog iets minder dan 10 minuten te spelen uit naar 19-22 en dat leek de genadeslag.

Maar niets bleek minder waar te zijn! Voor de zoveelste keer dit seizoen liet KCC/Delta Logisitiek zien over een uitstekende veerkracht te beschikken. Hoewel de spelers het in het veld moeten doen hebben coaches soms ook een aandeel in een overwinning en dat was zaterdag zeker het geval. Met nog maar weinig tijd te spelen brachten trainers Jan Bongers en Arthur Carolus bij een 20-22 achterstand goudvink Jack Potter het veld in en dat bleek een DE wissel van de wedstrijd te zijn. Zijn tegenstander wist binnen 90 seconden wie Jack Potter was. Hij scoorde direct de 21-22 en de 22-22. Met nog twee minuten op de klok was het retespannend wie deze wedstrijd naar zich toe trok. Bij de vakwissel stuurde Jan Bongers vervolgens zijn aanvoerder Wilrik Wassink de aanval in met de woorden: "Je gaat hem maken, ik zie het aan je hoofd!". Dat liet Wassink zich geen tweemaal zeggen en knalde direct de 23-22 binnen en het KCC-publiek werd compleet gek langs de kant. Het was nog slechts een kleine minuut te gaan en dus de bal in bezit houden en uitspelen was het motto. Even leek het toch nog mis te gaan. KCC/Delta Logistiek stond bol van de spanning, toen DeetosSnel/Volhuis in de laatste seconde van de wedstrijd een strafworp kreeg. Witvliet mocht het punt alsnog voor DeetosSnel/Volhuis bijschrijven, alleen hij bezweek vanaf 2,5 meter. Direct hierna was het tijd en DeetosSnel/Volhuis stond verbaasd te kijken. De druk bleek te groot voor de Dordtenaren. Bij KCC/Delta Logistiek vierde de overwinning rijkelijk met het publiek en heeft op karakter de twee punten in eigen huis gehouden. De ploeg heeft vrijwel de gehele wedstrijd (na de 5-5) achter de feiten aangelopen.

Volgend weekend moet de selectie naar Veenendaal waar het tweeluik tegen SKF wacht. SKF had moeite met het maken van doelpunten. Met slechts 9 doelpunten wist men een punt te pakken tegen Avanti (P). De reserves beginnen om 14:00 uur en het vlaggenschip laat de bal om 15:30 uur rollen.Doelpunten: 
Wilrik Wassink 8x, Nolan den Boer 4x, Michiel Last 3x, Ruth Sprey, Sven Wierenga en Jack Potter ieder 2x, Juliette Wassink en Milou Wierenga ieder 1x. 

Hier vind je nog veel meer foto's van deze wedstrijd genomen door Peter van Dieren.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties