Na de mooie 26-29 overwinning vorige week tegen Unitas in Harderwijk moest KCC/Delta Logistiek zaterdag thuis aantreden tegen debutant Oranje Wit. Uit werd er met 19-21 gewonnen en Oranje Wit wilde zich zaterdag revancheren voor deze - wat zij vonden - onterechte nederlaag. Daarvoor was er zelfs een bus vol supporters meegereisd uit Dordrecht die voor veel sfeer zorgde, zodat het ernom druk was in Sporthal Schenkel, er waren namelijk bijna 400 toeschouwers die een spannende pot korfbal te zien zouden krijgen.

Oranje Wit opende de score en liet de eerste helft zien dat ze hun huiswerk goed hadden gedaan, de puntaanvallers van KCC/Delta Logistiek lagen goed aan banden doordat de aangeef verstoord werd. Drie minuten voor rust was het 8-12, maar twee prima goals betekende een 10-12 ruststand. Na de rust bleef Oranje Wit op voorsprong en via 10-14 was het na 10 minuten 12-16. KCC/Delta Logistiek heeft dit seizoen echter al meerdere malen laten zien mentaal behoorlijk sterker te zijn geworden, en dat was deze keer ook zo. O.a. door twee goals van Sven Wierenga en goals van invallers Jack Potter en Ruth Sprey draaide de wedstrijd om en kwam KCC/Delta Logistiek met nog 10 minuten te spelen op 17-17. Oranje Wit zal toen ongetwijfeld teruggedacht hebben aan vorige week, waar na een 15-9 voorsprong toch werd verloren van SDO (hun eerste twee punten) en dat werkte verlammend. KCC/Delta Logistiek liep uit naar 19-17 en de 19-18 van Oranje Wit deed er eigenlijk niet meer toe. Een uitstekende overwinning, waardoor KCC/Delta Logistiek stevig op de derde plaatst staat en Oranje Wit in degradatieproblemen is gekomen.

Overigens zullen ze bij Oranje Wit niet rijk worden van de Toto-uitslagen. Vorige week voorspelde OW een 35-23 overwinning op SDO, maar dat werd een nederlaag. Deze week was de voorspelling dat ze 22-24 van ons zouden winnen, maar dat liep dus ook mis. Blijft nog over de voorspelling van de eindstand waar Oranje Wit zichzelf op een derde plaats had gezet en KCC/Delta Logistiek op een zevende plaats. Ook dat ljkt voorlopig niet uit te komen.

Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek 1 weer een thuiswedstrijd, dan tegen gedeeld koploper  OVVO, kom dus weer naar Sporthal Schenkel volgende week.

Klik hier voor nog meer foto's van Peter van Dieren.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties