Na de nederlaag tegen HKV/Ons Eibernest waren de kruisfinaleplekken voor KCC/Delta Logistiek buiten bereik en was het nu zaak om punten te pakken om niet in degradatiegevaar te komen. Dat moest dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen Unitas in Harderwijk.

Door een file onderweg en 10 cm. sneeuw die er viel tijden de heenreis, was de ploeg en de scheidsrechter wat later en begon de wedstrijd ook later. Na twee minuten was het 2-1, maar dat bleek achteraf de enige voorsprong die Unitas de hele wedstrijd zou hebben. KCC/Delta Logistiek was de hele wedstrijd beter, nam diverse keren een voorsprong van vier/vijf punten (4-8, 10-15, 12-17), maar Unitas kwam steeds weer terug en bij rust was het al weer 14-17. Na rust komt Unitas gelijk op 16-17, maar KCC/Delta Logistiek toont veerkracht en loopt uit naar 19-23. Toch wordt het nog spannend omdat Unitas in een flow komt en binnen vijf minuten weer op 23-23 staat, zodat het thuispubliek weer achter de ploeg gaat staan.

Als Unitas daarna een strafworp krijgt lijkt het alsnog mis te gaan, maar Unitas mist het buitenkansje en dat blijkt achteraf het breekpunt van de wedstrijd. In vier minuten scoort KCC/Delta Logistiek vier keer waarmee het 23-27 wordt en de wedstrijd is gespeeld. Uiteindelijk wordt het 26-29, een prachtige overwinning en een mooie verjaardagscadeau voor trainer Ton van der Laaken. Ook een wedstrijd waarin alle Capelse spelers scoorden en Unitas nog twee gele kaarten kreeg wegens commentaar op de leiding. Alle concurrenten (Oranje Wit, HKV/Ons Eibernest en SKF) verloren dit weekend hun wedstrijd, zodat KCC/Delta Logistiek nu op de derde plaatst staat. Het hoogst haalbare dit seizoen, hopelijk lukt het dat nog even vast te houden.