Dit weekend speelde KCC/Delta Logistiek 1 thuis tegen Unitas/Perspectief 1. Vooraf was de opdracht duidelijk: schakel de dames van Unitas/Perspectief uit en je wint de wedstrijd. Dat bleek lastiger gezegd dan gedaan, want de Unitas/Perspectief dames scoorden er toch 14 van de 20. Maar doordat de Harderwijkse heren onvoldoende presteerden en KCC/Delta Logistiek over alle schijven scoorde en zich bij vlagen als een echt team terugknokte in de wedstrijd. In een bizarre laatste 5 minuten zuivere speeltijd pakte KCC/Delta Logistiek met 23-20 in een ware thriller de overwinning.

altHet werd zaterdag een latertje voor de spelers en de toeschouwers. Door diverse omstandigheden begon de wedstrijd van het vlaggenschip ruim een half uur later. Rond 21:15 uur floot scheidsrechter Van de Linde uit Zwolle na een indrukwekkende 1 minuut stilte in voor de o zo belangrijke confrontatie tussen Capelle aan den IJssel en Harderwijk.

Opvallend was dat scheidsrechter Van de Linde in de beginfase de wedstrijd erg veel stillegde middels het strooien van vrije ballen. Vrijebalspecialist Wilrik Wassink vond dit natuurlijk niet erg en demonstreerde dit binnen 30 seconden door de eerste vrije bal te scoren. De toon was gezet en er zouden nog tientallen vrije ballen gegeven worden. Vaak zonder optelling van herhaaldelijke overtredingen. Hoewel het geen harde wedstrijd was, kreeg KCC/Delta Logistiek vanaf het begin al erg veel vrije ballen en strafworpen tegen.

Zoals eerder is aangegeven zijn de dames uit Harderwijk die het moeten maken. Esther den Boer was dan ook gekoppeld aan schutter Van den Hoorn die geen moment uit het oog verloren mocht worden. Na de 1-1 van Unitas/Perspectief begon de wedstrijd een beetje op gang te komen.

Het was duidelijk dat de Capellenaren nog niet in de rebound als winnaar uit de bus kwamen, want de gasten konden naar hartelust aanvallen, wat na 5 minuten spelen in een 2-3 tussenstand leidde. Als dan in de 6e minuut een doorloper, die 100% lopen bleek te zijn goedgekeurd wordt, kijkt KCC/Delta Logistiek al tegen een 2-4 achterstand aan.Via een vlak schot van Esther den Boer in de 7e minuut komt KCC/Delta Logistiek terug in de wedstrijd, maar Unitas/Perspectief counterde weer en weet nog binnen de 10 minuten de marge op 2 punten te brengen (3-5). KCC/Delta Logistiek is ongeconcen-treerd en niet bij de les. Tijd voor Van der Laaken om zijn spelers naar de kant te roepen om de nodige instructies mee te geven. Na de time-out blijkt KCC/Delta Logistiek de aanwijzingen begrepen te hebben. Scheidsrechter Van der Linde moest in de 11e minuut ingrijpen. Wegens teveel gepraat kreeg Wilrik Wassink een gele kaart, wat totaal onnodig was.

KCC/Delta Logistiek gaat door en het valt op dat Unitas/Perspectief slordiger met de opgegelegde kansen omgaat. Dit ook door de uitstekende Capelse druk. De wedstrijd lijkt zich te gaan kantelen. Als Wilrik Wassink dan binnen de minuut tweemaal van de scheidsrechter op zijn favoriete plek mag plaatsnemen, de vrije worplijn, is het in de 12e minuut weer gelijk (5-5). Na een korte kans van Steven Verhoeff en een geruisloos, zelfs het publiek had het even niet in de gaten, schot van Esther den Boer is het 7-5. KCC/Delta Logistiek kan gestaag gaan uitbouwen.

Halverwege de 1e helft scoren KCC/Delta Logistiek en Unitas/Perspectief nog eenmaal zodat er, met nog 15 minuten te spelen een 8-6 tussenstand op het bord stond. Via 8-7 en 8-8 komen de gasten in de 18e minuut terug. Hierna drukte de scheidsrechter een duidelijke stempel op de wedstrijd, die tot nu toe zeer sportief verliep. Na een fair duel onder de korf tussen Roy van der Knaap en Stefan Dekkers moest laatstgenoemde wegens vermeend "wegduwen van je tegenstander" de wedstrijd staken met een rode kaart. Zelfs de Unitas spelers snapte scheidsrechter Van de Linde niet in deze beslissing. Nolan den Boer kwam Dekkers vervangen.

Tot 8-8 ging de wedstrijd gelijk op, daarna werden de Capelse 5 minuten even ingezet. Via doelpunten van Sven Wierenga, Wilrik Wassink, eindelijk een strafworp naar meerdere herhaaldeijke vrije ballen gehad te hebben en Nolan den Boer leidde KCC/Delta Logistiek met 11-8. In de laatste minuten van de eerste helft wist Unitas/Perspectief nog eenmaal te scoren en speelde Ruth Sprey zich in de kijker door binnen 3 minuten twee keer te scoren (13-9). De concentratie was terug en kon men de kleedkamers gaan opzoeken. 

Na rust startte Unitas/Perspectief overdonderend en was in die fase van de wedstrijd beter dan de Capellenaren. Het leek alsof KCC/Delta Logistiek de goede minuten van de eerste helft in de kleedkamer had achter gelaten. De organisatie in het Capsele korfbalspelletje was er niet meer. Na 7 minuten was het weer gelijk (14-14) en nog binnen de tien minuten had Unitas/Perspectief de wedstrijd gekanteld naar een 14-16 voorsprong.

Michiel Last werd ingezet voor Sven Wierenga. Als Ingeborg Hofland dan de aansluiting, de 15-16 weet te scoren weet Van der Laaken dat "we kunnen winnen !! ". Het lijkt of KCC/Delta Logistiek het startsein geeft om de wedstrijd te gaan overnemen. Niks is minder waar. Er wordt 5 minuten niet gescoord door zowel KCC/Delta Logistiek en Unitas/Perspectief, maar als een van de ploegen het gat dan weer weet te vinden, lijkt KCC/Delta Logistiek de punten aan de gasten te moeten geven. Unitas/Perspectief komt in een zetel en met nog een kleine 18 minuten is het 15-19. Maar zoals in zoveel wedstrijden dit zaalseizoen kwamen de zwart-witten toch weer terug van een vier punten achterstand. KCC/Delta Logistiek wordt  "hot" en het befaamde  "hoekje" komt in actie. Met vijf KCC-goals op rij betekend de 20-19 met nog 5 minuten te gaan. De Capelse aanhang krijgt een alsnog een verlaten heerlijk avondje voorgeschoteld. Met nog 4 minuten te gaan komt Unitas/Perspectief terug tot 20-20. Als dan Adriënne van Ofwegen, Wilrik Wassink en invaller Jack Potter, met zijn derde doelpunten, zorgden voor de 23-20 eindstand ontploffende sporthal Schenkel. Met nog ruim een 20 minuten te spelen achtergestaan te hebben met 15-19 en dan de score om te buigen naar 23-20, is een prachtige overwinning voor de ploeg van Ton van der Laaken met de wedstrijden tegen Oranje Wit (D) en SDO/Verzuim Vitaal nog voor de boeg.

Volgende week zaterdag wacht in Dordrecht om 19:30 uur Oranje Wit (D).

Doelpunten: Wilrik Wassink 8x, Jack Potter 3x, Esther den Boer, Steven Verhoeff, Sven Wierenga en Ruth Sprey ieder 2x, Stefan Dekkers, Adriënne van Ofwegen, Nolan den Boer en Ingeborg Hofland ieder 1x.

Meer foto's van Peter van Dieren vind je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties