CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het aantal Kangoeroe Klups breidt zich steeds verder uit over Nederland. Inmiddels zijn er ruim honderd. Ook in Capelle is er nu één. Kinderen van drie tot en met zes jaar vermaken zich op woensdagmiddag een uur lang in Sporthal Schenkel met de spelletjes en oefeningen die worden gegeven door de leden van korfbalvereniging KCC/Delta Logistiek.

Sepp, Nova en Tygo hebben er ook deze woensdagmiddag weer veel zin in. Enthousiast rennen ze de zaal in naar hun trainers. Met de andere kinderen doen ze spelletjes en oefeningen met de bal. Maaike de Bode ziet het met veel plezier aan.

“Het is fantastisch dat er nu ook een Kangoeroe Klup in Capelle is. De kinderen kijken er de hele middag al naar uit om hier ’s middags naar toe te komen. Ze hebben nu een leeftijd dat ze nog geen lid kunnen worden van een club of vereniging waar ze wedstrijden kunnen spelen. Maar ze willen toch al graag bezig zijn met teamgenootjes. Zien dat hun broertjes, zusjes en vriendjes dat ook doen. Daarom is de Kangoeroe Klup voor hen ideaal. Het is een veilige en warme plaats voor de allerkleinste kinderen binnen KCC. Het korfbalspel staat niet centraal. Dat komt later wel. De kinderen leren nu waardevolle vaardigheden die later goed van pas zullen komen. Niet alleen wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd door bijvoorbeeld het gooien en vangen van een bal, ook leren de kinderen om samen te werken. Zo maken ze al wel spelenderwijs kennis met korfbal. Het heet ook niet voor niets Kangoeroe Klup. Met de snelheid, wendbaarheid en sprongkracht heeft het dier veel eigenschappen die goed van pas komen in de korfbalsport. Maar als de kinderen later niet door willen stromen naar het korfbal, maar liever gaan handballen of voetballen is dat natuurlijk ook prima.”

Kinderen die het leuk vinden eens een keer mee te doen met de kangoeroes zijn van harte welkom van 17.00 tot 18.00 uur in Sporthal Schenkel. De eerste vijf trainingen zijn gratis. Heb je de strippenkaart vol, dan kun je besluiten het inschrijfformulier in te vullen. Bij aanmelding krijgt elk nieuw lid een officieel ‘Kangoeroe Klup T-shirt’. Verder ontvangt men vier keer per jaar een Kangoeroeklup-nieuwsbrief. Informatie is te vinden op de website van KCC (www.kcconline.nl) en kan ook telefonisch worden ingewonnen bij Maaike Bode ( 06-33613114 ).

Artikel overgenomen uit Dichtbij, editie Capelle/Krimpen (Piet van de Watering), foto van Leendert van der Waal

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties