Enkele maanden geleden zijn wij met een groepje ervaren (ex)-trainers een werkgroep gestart met als doel om jonge en/of nieuwe trainers te begeleiden bij het trainen geven en coachen. De gedachte daarachter is dat als je trainers beter maakt, je indirect ook spelers en teams beter maakt.

Het is de bedoeling om de trainers op drie manieren te gaan begeleiden.

Allereerst willen we ze individueel gaan coachen. Hiervoor hebben we de trainers gekoppeld aan een "mentor", die begeleiding op maat gaat bieden. Ten tweede zullen we gedurende het seizoen een aantal clinics en thema-avonden gaan organiseren. In november is er al een avond gepland waar het thema "positief coachen" centraal staat en in januari zal ex-international Leon Simons praktisch met de trainers aan de slag gaan. Als laatste zullen we trainingsstof gaan bundelen en digitaal aan trainers gaan aanbieden. De begeleiding zal zich vooral richten op het correct aanleren van basistechnieken, maar ook op de pedagogische en didactische aspecten van het trainersvak! Per trainer zal geïnventariseerd worden op welk vlak begeleiding nog wenselijk is.

Tot zo ver wat informatie over onze werkgroep. Ik zal later in het seizoen wat updates geven over de verdere ontwikkelingen.

Namens de werkgroep trainersbegeleiding,
Harmen Stans

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties