Zaterdag 3 november 2012 stonden de laatste oefenwedstrijden op het programma alvorens een week later de zaalcompetitie losbarst. De selectie van KCC/Delta Logistiek ging op bezoek bij het welbekende Avanti (P) waar in de veldcompetitie ook tegen gespeeld werd.

Nadat de reserves helaas verloren met 20-17 van de reserves van Avanti (P), moesten beide hoofdmachten elkaar bestrijden. Even voor 19:30 uur klonk het eerste fluitsignaal en KCC/Delta Logistiek ging vol voor de aanval. Binnen de minuut was het al 0-1 en 2 minuten later al 0-2. Tijd voor Steven Mijnsbergen om al in te grijpen en zijn spelers middels een time-out naar de kant te roepen. De aanvallen van de thuisploeg waren geforceerd, door de uitstekende druk van de Capelse defensie. Als dan Mariska Brands en Stefan Dekkers binnen de 5 minuten de 0-3 en de 0-4 maken, kan het alvast een voorschot zijn op een heerlijk oefenavondje. Opvallend genoeg was het dat de arbitrage de nodige moeite had om alle teugels strak aan te trekken en floot op sommige momenten onduidelijk, wat beide banken niet altijd begrepen.

In de 8e minuut een "showactie" tussen Wilrik Wassink en Sven Wierenga onder de korf wat de 0-5 opleverde. Pas in de 10e minuut weet Avanti (P) de eerste goal te maken, wel vanaf de strafworpstip. Een minuut later de 2-6. De 3-6 was eigenlijk een cadeautje van de jurytafel. Met nog 2 seconde op de schotklok, werd duidelijk het aluminium geraakt, maar de jurytafel oordeelde dat dit de gele korf was en de schotklok ging snel terug op 25 seconden, waardoor de 3-6 alsnog telde. Avanti (P) geloofde er steeds meer in, maar faalde in de 14e minuut vanaf 2,5 meter. In deze fase was KCC/Delta Logistiek niet altijd zuiver. Teveel gehaasde pases en de wil was er wel maar soms te snel. Wel kreeg men keer op keer goede kansen doordat de verdediging snel de bal onderschepte. Na de opmars van de thuisploeg ging de Pijnackerse wind even liggen en nam KCC/Delta Logistiek het stokje weer over. Binnen 4 minuten tilden Adriënne van Ofwegen, Mariska Brands en Stefan Dekkers de stand van 3-6 naar 3-9. Het antwoord hierna kwam van de thuisploeg. Twee minuten later was het 5-9. In de laatste 7 minuten voor de thee werd er om en om gescoord en werden de kleedkamers opgezocht bij een 7-12 voorsprong.

Na de pauze was het KCC/Delta Logistiek die na een lange eerste aanval de 7-13 liet aantekenen. Achteraf moest er snel gescoord gaan worden, want de wedstrijd zou nog maar 12 minuten duren. Via de 8-3 in de 2e minuut, sloeg er een minuut later even de vlam in de pijp. Na een stevig duel tussen twee heren moesten alle spelers en ook de coach van Avanti (P) even tot rust gemaand worden en mocht Wilrik Wassink alsnog de vrije worp nemen wat de 8-14 opleverde. De coach van de thuisploeg bleef zeuren over de arbitrage. In de 5e en 6e minuut komt Avanti (P) terug tot 10-14 en leek het weer een wedstrijd te worden. KCC/Delta Logistiek verzuimde in deze periode volle druk te geven, waardoor Avanti (P) teveel ruimte kreeg om aan te leggen. Binnen de 10 minuten was de marge alweer 6 doelpunten.

De 10-16 was een fraaie. Sven Wierenga ging, nadat de schotklok afging en de korf wel had geraakt door en kon makkelijk afronden. Een time-out aan de kant van KCC/Delta Logistiek volgde. Men moest meer rust pakken en niet te gehaast spelen. Na de 10-16 lukte het KCC/Delta Logistiek niet meer om te scoren. Helaas bleef de coach van Avanti (P) doorzeuren en werd hem voor de zoveelste keer verzocht door de scheidsrechter op de bank plaats te nemen. Dit wilde niet lukken en toen na 13:05 minuten in de 2e helft was de maat vol voor de scheidsrechter en werd voor de 2e keer in een week een oefenwedstrijd van Avanti (P) gestaakt. Jammer voor de beide kampen, waardoor de oefencampagne niet netjes in stijl afgemaakt kon worden. De spelers van KCC/Delta  Logistiek , maar ook van Avanti (P) verlieten teleurgesteld het veld en kon de douche eerder als gedacht worden opgezocht. Ook de supporters waren nu eerder thuis dan gedacht. 

Zo eindigde de oefencampgne van KCC/Delta Logistiek na 43 minuten en 5 seconden in een 10-16 overwinning. Komende weekend wacht de eerste thuistegenstander, het bekende SKF uit Veenendaal. De aanvang is om 20:00 uur in Sporthal Schenkel.

Doelpunten: 
Wilrik Wassink 6x, Stefan Dekkers 4x, Mariska Brands 3x, Sven Wierenga 2x en Adriënne van Ofwegen 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties