De week van 9 tot en met 18 oktober is uitgeroepen tot de week van de scheidsrechter.
Wat is de bedoeling van de week van de scheidsrechter?
De sporters en clubs spreken in deze week hun waardering uit voor de scheidsrechter.

Wie kent de taferelen niet langs de lijn. “Hé scheids het is de andere kant op”, “scheidsrechter zet eens een andere bril op”, ach man (vrouw) dat je dat niet ziet” of “let eens op wat er onder de korf gebeurt.” Een scheidsrechter heeft het volgens spelers, coaches of publiek altijd verkeert gezien.
Ondanks de vele kritiek die geuit wordt tijdens een wedstrijd blijft de scheidsrechter toch elk weekend zijn hobby weer uitoefenen.

Het initiatief tot de week van de scheidsrechter is van het Masterplan Arbitrage, een project van NOC*NSF en 16 sportbonden.
Aanleiding voor dit initiatief is het behoud en werving van scheidsrechters. Het spelen van wedstrijden komt in gevaar als er niet voldoende scheidsrechters beschikbaar zijn. Wekelijks moeten scheidsrechtersaanwijzers halsbrekende toeren uithalen om alle wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter.
Een maatregel waar KCC/Hijbeko ook mee kampt, is het besluit om vanuit de bond wedstrijden aan te wijzen op naam van verenigingen. Reden hiervan is dat er niet voldoende scheidsrechters beschikbaar zijn.
Het niet voldoen aan deze verplichting kan betekenen dat verenigingen gedwongen worden om teams uit de wedstrijdcompetitie te halen.

Verenigingen zijn mede daarom gevraagd om tijdens de week van de scheidsrechter hun blijk van waardering te uiten naar de scheidsrechter.

Ook KCC/Hijbeko zal aan dit initiatief meedoen.
In de week van de scheidsrechter zal komend weekend vanuit het bestuur en de scheidsrechterscommissie na elke wedstrijd een blijk van waardering uitgereikt worden aan de scheidrechter.
Wij willen daarnaast de spelers en coaches verzoeken om in de week van de scheidsrechter na de wedstrijd de scheidsrechter persoonlijk te bedanken door het schudden van de hand.

De scheidsrechterscommissie
KCC/Hijbeko

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties