In de vijfde speelronde van de landelijke hoofdklasse stond de heuse kraker op het programma tussen Tempo en KCC/Delta Logistiek. Beide teams ontlopen elkaar qua punten niet veel. Voorafgaande aan de wedstrijd zat er slechts 1 punt verschil tussen beide teams. KCC/Delta Logistiek speelde in Alphen aan den Rijn niet zoals het gewend was. Het scorend vermogen liet KCC/Delta Logistiek meerdere malen in de wedstrijd in de steek. Door een zwakke eerste drie minuten van de tweede helft, werd de topper nooit meer een topper. Tempo vond de korf wel, KCC/Delta Logistiek daarentegen helaas onvoldoende.

WIlrik Wassink legt aan voor de 14-10

KCC/Delta Logistiek begon de wedstrijd weer met Mariska Brands in de basis. Tempo begon de wedstrijd, zoals de korfbalvereniging ook wordt genoemd, met tempo. Veel schoten leverden binnen de minuut de 1-0 op en zelfs een minuut later de 2-0. De aanvallen van KCC/Delta Logistiek waren vanaf het begin nog niet goed. Tempo kon met alle hartelust aanvallen en kreeg meerdere kansen.  Als na 3 minuten ook de 3-0 valt, na een slechte fase van KCC/Delta Logistiek, moet Van der Laaken direct aan de noodrem trekken. "Waar is de scherpte van de andere wedstrijden gebleven? Als er zo doorgespeeld wordt, wordt alles afgestraft." aldus Van der Laaken. Het achttal moet flink aan de bak, zodat de wedstrijd niet al na een goede 5 minuten gespeeld is. KCC/Delta Logistiek heeft het geluk dat ook Tempo na de 3-0, ondanks de vele schoten ook blijft missen.

In de 4e minuut werd gelukkig een strafworp door de thuisploeg gemist. Via een vrije bal van Wilrik Wassink in de 8e minuut is de ban voor KCC/Delta Logistiek gebroken, het startsein naar meer goals. Opvallend is dat KCC/Delta Logistiek te snel wil aanvallen, waardoor er snel balverlies wordt geleden. Er moet meer rust gepakt worden en alles moet ruimer opgezet worden. Tempo verdedigt sterk en het is een wonder dat het nog "slechts" 3-1 staat. Na een strafworp van Sven Wierenga, na een sterke actie van Ingeborg Hofland wordt het 3-2 en lijkt KCC/Delta Logistiek het ritme te pakken te hebben.

Helaas scoort Tempo telkens als KCC/Delta Logistiek scoort. Tempo komt telkens 1 of 2 doelpunten. KCC/Delta Logistiek krijgt wel verdedigend meer grip op de Alphense aanvallen, maar kan niet voorkomen dat de thuisploeg in de 17e minuut een 5-3 voorsprong pakt. Stefan Dekkers brengt met een schitterende actie onder de korf de stand terug tot 5-4. Tempo pakt wederom een gaatje van 2 goals. Adriënne van Ofwegen scoort dan de 6-5 met nog een goed kwartier op de klok. Na de 6-5 zijn er steeds meer sterke verdedigende acties zichtbaar, alleen aanvallend is KCC/Delta Logistiek te makkelijk. Veel ballen worden ingeleverd en de aanvallen zijn telkens van korte duur. Tempo scoort op dit moment ook weer even niet en Van der Laaken maant zijn spelers geen "gekke" overtredingen te maken in de aanval van Tempo. Pas in de 28e minuut weet Tempo weer de korf te vinden (7-5). Na de 8-5, met nog 5 minuten op de klok, kan KCC/Delta Logistiek gelukkig veel steals maken in de Alphense aanvallen, waardoor de eigen aanval overgenomen kan worden. Via Stefan Dekkers en Wilrik Wassink wordt de kleedkamer met een 8-7 ruststand opgezocht. Gezien de eerste minuten van de eerste helft een verrassende ruststand. Er is veel werk aan de winkel voor KCC/Delta Logistiek. De topper is nog niet gespeeld.

Het breekpunt van de wedstrijd komt direct na de thee. Tempo countert binnen 3 minuten van 8-7 naar 11-7 en de wedstrijd lijkt gespeeld te zijn. De eerste 3 minuten van de 2e helft zijn idem als de eerste 3 minuten van de eerste helft. Van der Laaken moet ook nu weer snel zijn manschappen bijeen roepen om kort het nieuwe strijdplan te bespreken. Ongeloof bij de Capelse ploeg. Slordigheid in de passes en ook onder de korf wordt veelvuldig duels verloren. Het woord SLAP komt bovendrijven. Tempo blijft rustig en heeft alle tijd om de kansen te zoeken. Via Michiel Last wordt het 11-8, maar na 6 minuten is het 12-8. Hierna lijkt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Tempo komt onlangs de vele goede acties ook niet meer tot scoren. 10 minuten lang zien de supporters geen score. In de 16e minuut komt Steven Verhoeff Michiel Last vervangen. Tempo is zeer gretig om de ballen er tussenuit te pikken. Met nog 15 minuten te gaan is het 14-8 en lijkt het voor KCC/Delta Logistiek een onmogelijke taak om de wedstrijd nog te kantelen. Als dan Steven Verhoeff, Wilrik Wassink en Ingeborg Hofland het gat van de mand gevonden hebben staat het ineens, met nog 10 minuten te gaan , 14-11 en lijkt er nog iets te halen te zijn in Alphen aan den Rijn. Ondertussen is er veel onbegrip bij de beslissingen van scheidsrechter Winkel. Wanneer Stefan Dekkers een flinke tik in het gezicht krijgt en flink wordt opgevangen door zijn opponent, is het slechts een vrije bal die volgt. Scheidsrechter Winkel had ook een andere beslissing mogen nemen. Met nog 5 minuten op de klok komt Michael Wolvers Stefan Dekkers nog vervangen, voor de broodnodige doelpunten. Na de time-out van Tempo speelt de thuisploeg de wedstrijd uit. Via 15-11, 15-12, door Steven Verhoeff, wordt het uiteindelijk 16-12.

De topper Tempo-KCC/Delta Logistiek was uiteindelijk niet echt een topper. In de eerste helft kon KCC/Delta Logistiek Tempo nog in het voetspoor volgen en stond er een 8-7 tussenstand op het bord. Uiteindelijk waren de eerste 3 minuten van de tweede helft de bottleneck voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. De ploeg moet nu zich herpakken, want volgende week staat wederom een lastige uitwedstrijd op het programma. De hoofdmacht moet op bezoek in Scheveningen alwaar KVS wacht. KVS leed een gevoelige nederlaag tegen Avanti (P) waardoor het vanaf 15:30 uur een spannende wedstrijd kan gaan worden.

Doelpunten: Wilrik Wassink 3x, Michiel Last, Stefan Dekkers en Steven Verhoeff ieder 2x, Sven Wierenga, Adriënne van Ofwegen en Ingeborg Hofland ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties