Al jaren wordt zeer actief technisch beleid gevoerd bij onze korfbalvereniging. Dit heeft tot mooie resultaten geleid. We zijn de sterkste korfbalvereniging in de regio Rotterdam, talenten weten we op te leiden tot het gewenst niveau of komen ons op eigen initiatief versterken. Het korfbalniveau over de gehele breedte is enorm vooruit gegaan.

Stilstand is achteruitgang, de ambitie van selectiespelers, technische staf en de technische commissie is echter om (nog) verder vooruit te komen. Daarom zet de vereniging een nieuwe stap in 2012 in de vorm van een topkorfbalcommissie. Deze commissie zal naast en in samenwerking met de huidige technische commissie fungeren en bestaat uit Henny Butter (voorzitter KCC/Hijbeko), Eric de Waard (voorzitter Technische Commissie), Theo van Os (voorzitter Jeugd Technische Comissie) en Anton van der Heiden (topkorfbalcommissie). De commissie richt zich hoofdzakelijk op de teams A1, S2 en S1 en adviseert TC en JTC. Zo is zij o.a. verantwoordelijk voor technische staf en selectiesamenstelling van deze groepen. Twee kernwaarden staan centraal bij alle beslissingen die binnen de commissie genomen worden:

1. Het doorontwikkelen van de KCC-cultuur tot een cultuur waarin de absolute top (Ahoy) een realistisch doel wordt.

We staan met het vlaggenschip in de ranglijst op plaats 1 (veldcompetitie) en plaats 2 van het 1-na hoogste niveau van korfballand. Scorebordjournalisten zeggen dan, de stap naar de korfballeague is klein. De nieuwe commissie heeft afgelopen weken al enkele activiteiten ontplooit waaronder diverse gesprekken met selectiespelers en technische staf. Hier uit blijkt dat zij de stap naar de korfballeague groot, maar niet onmogelijk achten. We hebben ze gevraagd op welk gebied wij als vereniging nog te kort komen voor de league. De antwoorden waren soms bekend, soms verrassend, maar altijd nuttig! Een van de genoemde tekortkomingen was een matig fanatiek publiek, maar na de fantastische support van afgelopen zaterdag lijkt de 'top-supporter-cultuur' de goede kant op te gaan...

2. Een kweekvijver blijven voor toptalenten uit de regio door middel van actief scoutingbeleid, internetrainersopleiding en vliegurenbeleid voor jeugd(ige) spelers.

In het bestaan van KCC/Hijbeko heeft de vereniging op ontzettend veel Nederlandse jeugdkampioenschappen gestaan (Forumvraag: Hoeveel?!). Mogelijk spelen we ook dit seizoen mee, bijvoorbeeld met de A1. Deze ploeg speelt nu op het gewenste hoofdklasseniveau en is volop in de race voor een mooie bonus aan het einde van dit zaalseizoen. Dat zijn leuke bijkomstigheden van de jeugdopleiding en fantastische ervaringen voor spelers en staf. Deze prestaties zijn echter veel minder van belang dan de individuele ontwikkeling van de spelers uit deze ploegen. Zij vormen het vlaggenschip van de toekomst en moeten technisch, tactisch en mentaal voldoende bagage mee krijgen naar de senioren. Drie spelers hebben vorig jaar de overstap van A1 naar de selectie gemaakt en inmiddels is duidelijk dat zij deze bagage meer dan voldoende hadden! Het doel is dat er nog velen volgen.

Heeft u vragen of ideeen voor de topkorfbalcommissie horen we dat graag. Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden van onze activiteiten.

De topkorfbalcommissie,

Henny, Theo, Eric en Anton

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties