KCC/Hijbeko speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd dit jaar, thuis tegen Excelsior (D). Excelsior (D) heeft slechts twee punten, moet knokken voor lijfsbehoud, maar is voor KCC/Hijbeko altijd een lastige tegenstander. Op het veld werd er nog ruim verloren, maar de ploeg van Ton van der Laaken wilde dit zaterdag graag recht zetten. De Delftse schutter Van Bommel werd netjes op slechts 3 velddoelpunten gehouden.

alt

Wederom was deze avond scheidsrechter Andre Mosterdijk met zijn assistent Jacco Stuik aangewezen voor deze zwarte-witte confrontatie. Opvallend dat het KNKV wederom dezelfde arbitrage naar Capelle aan den IJssel had laten komen. De scheidsrechter en zijn assistent waren deze keer "mansgenoeg" om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Ook de banken in sporthal Schenkel waren als vanouds goed gevuld met de nodige fanatieke aanhang. De wedstrijdbal was gesponsord door administratiekantoor G. van Biesen uit Capelle aan den IJssel.

De Delftenaren openden de score (0-1) maar dat zou de enige voorsprong zijn vandaag. Binnen 2 minuten was de voorsprong weg en kon KCC/Hijbeko gaan bouwen aan de score. De eerste minuten van de wedstrijd was KCC/Hijbeko nog niet erg scherp. De rebound verliep niet naar behoren en Excelsior (D) kreeg alle mogelijkheid om in het spel te komen. In de 6e minuut, bij een stand van 2-2 werd de wedstrijd iets scherper, maar alles bleef netjes binnen de lijntjes.

Tot 3-3 bleef het gelijkop gaan, maar hierna liep KCC/Hijbeko duidelijk uit en had het Excelsior (D) duidelijk waar het ze wilden hebben. KCC/Hijbeko kreeg alle ruimte om aan te leggen, soms iets teveel, waardoor "zekere" schoten niet altijd vielen. Wederom speelde Nolan den Boer een formidabele wedstrijd en zijn volger Ben Mevissen liep alleen achter den Boer z'n schaduw aan. Na de 4-3 was het weer als vanouds keurig verzorgd in de rebound. Steven Verhoeff en Nolan den Boer voelde zich alles een vis in het water op hun favoriete plek. De opponenten Frank Damshuiser en Reinier van der Hoek moesten alle registers opentrekken om de rebound te kunnen hebben. Ook een opvallend detail was de vrouwelijke doelpuntenproductie in de eerste helft. Van de 15 doelpunten kwamen er al 9 uit handen van de dames. Bij 6-3 vond Excelsior (D) het tijd worden voor een time-out. Na de time-out werd de slag wederom door de thuisploeg geslagen (7-3). Bij de 7-4 was er een enorme ophef aan de kant van Excelsior (D), dat ditmaal, net zoals bij de D-pupillen, duidelijk twee coaches op de bank had zitten. Jorrith Ekelmans had blijkbaar een duidelijk coachrol, terwijl Wip zich toch als coach had voorgesteld? 

Bij een doorbraak van een Delftse dame ging Mariska Brands duidelijk de fout in. Heel Delft verwachtte toen een strafworp, maar scheidsrechter Mosterdijk oordeelde anders en gaf de Delftenaren "slechts" een vrije bal. Die werd dan ook verzilverd (7-4). Bij een stand van inmiddels 12-7, even een "onbesuisde" actie van Wilrik Wassink na een vrije bal van Excelsior (D). Mark van Bommel werd gelanceerd en verdiende een strafworp. Gelukkig hield Mosterdijk de kaarten op zak, want hij had ze zomaar kunnen trekken. De bank van Excelsior (D) begreep hier niks van. Na de 12-8 (Mariska Brands) en 13-8 (Esther Last) deed KCC/Hijbeko in de 26e minuut wederom aan klantenbinding. Nolan den Boer die als vanouds in alle hoeken van de zaal te vinden was, vloog werkelijk over de boarding, die het moest begeven, half het publiek in om een bal binnen te houden. De uitkomst was dan ook duidelijk. Zijn vakmaat Steven Verhoeff hielp hem hierbij en de supportersschare in het zwart-wit kleurende hoekje liet een blijk van waardering merken en gingen nog meer achter de ploeg staan. KCC/Hijbeko speelde met strijd, passie en inzet. Het laatste antwoord van de thuisploeg kwam 2 minuten voor tijd, toen Ingeborg Hofland zomaar rechtdoor mocht en een vrije doorloper mocht binnengooien. Hiermee werd de ruststand op 15-10 gebracht.

Na de pauze kwam KCC/Hijbeko maar mondjesmaat op gang. De ploeg moest eerst een tweetal doelpunten van Excelsior (D) incasseren, waardoor er na 5 minuten een 15-12 tussenstand op het bord stond. Het was weer een wedstrijd. KCC/Hijbeko zat even in een dip, maar corrigeerde dit uitstekend door doelpunten van Steven Verhoeff (strafworp) en Wilrik Wassink (17-12. Excelsior (D) gaf duidelijk niet op en ging er nog vol voor. KCC/Hijbeko wist in deze periode niet meer te scoren en zo konden de gasten in de 12e minuut terugkomen tot 17-16. Inmiddels had Excelsior (D) Marrien Ekelmans in het veld gebracht voor meer doelpunten, maar Ekelmans scoorde slechts eenmaal en werd netjes in bewang gehouden door Steven Verhoeff. Reboundend had Verhoeff alles te vertellen. Bij 17-16 was het weer een wedstrijd en KCC/Hijbeko moest nu het verschil zien te maken. Dit lukte uitstekend door in de 14e en 15e minuut door respectievelijk Michiel Last en Steven Verhoeff, de 19-17 op het bord te krijgen.

Met nog 12 minuten te spelen komt Excelsior (D) terug tot 20-18, maar wederom was het bij de 21-18 even "showtime". Al hangend in de lucht aan de achterlijn loste Nolan den Boer zijn schot dat direct de 21-18 betekende. Wederom een mooie reclame voor het topkorfbal in Capelle aan den IJssel. Met een laatste krachtsinspanning kwam Excelsior terug tot 21-20, maar het was KCC/Hijbeko dat met drie goals in de laatste 5 minuten de overwinning naar zich toetrok (24-20). De laatste 60 seconden waren dan ook erg speciaal voor de spelers en staff. De harde kern ging nog eenmaal zijn spelers en staf bedanken door een minutenlange staande ovatie te geven. Voor de spelers en staff een kippenvelmomentje. Hierdoor blijkt maar weer dat topkorfbal leeft in Capelle aan den IJssel. Door het gelijkspel van Eibernest/Vrolijk staat KCC/Hijbeko nu alleen op de tweede plaats achter Tempo, een heerlijke plaats om zo te vertoeven om de koude feestdagen in te gaan.

Nu begint de korte "winterstop". Even de tank bijladen en op zaterdag 7 januari 2012 gaat het seizoen weer verder met een tweeluik van Haagse wedstrijden uit, in respectievelijk Scheveningen (KVS) en Den Haag (Eibernest/Vrolijk). KCC/Hijbeko kan dan direct vol aan de bak, want zoals iedereen weet is Haags korfbal toch altijd even iets anders! 

Doelpunten: Michiel Last en Nolan den Boer ieder 5x, Mariska Brands en Steven Verhoeff ieder 3, Esther Last, Juliette Wassink, Ingeborg Hofland en Wilrik Wassink ieder 2.

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties