Woensdagavond 14 december 2011 stond voor KCC/Hijbeko een uitwedstrijd in de bekercompetitie op het programma. Uit de koker was Oranje Nassau uit Vlaardingen gerold. Een 2e klasser die een top hoofdklasser op bezoek kreeg en zich zo goed mogelijk moest weren. De supporters van KCC/Hijbeko, vijf in getal zagen een KCC/Hijbeko die de wedstrijd niet al te best startte. Het was allemaal even wennen. Gewoon spelen met een "normale" korfbal, een ander kaliber tegenstander, geen assistent-scheidsrechter en geen schotklok.

Na een moeizame 1-1 liep KCC/Hijbeko uit naar een 1-3 voorsprong, maar Oranje Nassau kwam goed terug en kon in deze fase erg makkelijk bijblijven. KCC/Hijbeko was niet scherp en moest toch aanzien hoe de thuisploeg bleef knokken voor elk punt. Tot 4-5 in de 10e minuut was het nog een wedstrijd, maar toen KCC/Hijbeko even een tandje bijzette, was het bekeken. Binnen 6 minuten stond er een 4-9 score op het volleybalomdraaibordje. Scheidsrechter Visser, die het duel tot een goed einde moest brengen, gaf erg veel vrije ballen aan Oranje Nassau, in vergelijking tot KCC/Hijbeko. Zelfs als bij een vrije bal van Oranje Nassau een dame op een halve meter van de nemer staat, was de bal niet eens voor KCC/Hijbeko. Via 4-9 en 7-14 werd er bij 8-16 gerust. Gellukkig was de marge redelijk groot, alleen het Capelse korfbalspelletje wat we gewend zijn was er niet altijd. Toch altijd lastig om tegen zo'n ploeg goed te spelen. Oranje Nassau, gesteund door redelijk wat publiek, ging ook bij elke Vlaardingse actie achter hun ploeg staan.

Na de pauze was het binnen 16 seconden 8-17 en kon de Hijbeko-trein op stoom komen. Bij een stand van 11-20 werden Wouter Schippers en Ed van der Steen in het veld gebracht voor Nolan den Boer en Steven Verhoeff. En ook Sylvia Vis mocht meedoen in de doelpuntenkermis. Zo nu en dan scoorde Oranje Nassau ook en probeerde de marge zoveel mogelijk te verkleinen, alleen werkte KCC/Hijbeko daar niet aan mee. Met nog 10 minuten te spelen was het 15-24. Er werd nu gedacht aan de 30-puntengrens en die werd ook behaald. Met nog 6 minuten te gaan scoorde de thuisploeg hun laatste goal (16-26). De 30e treffer kwam op naam van Lysanne van de Velde. De koek was nog niet op, want ook Wouter Schippers en Ed van der Steen deelde mee in de doelpuntenvreugde door de 31e en 32e treffer op het bordje te krijgen.

Al met al een plichtmatige bekerzege, zo op een donkere, koude woensdagavond in Vlaardingen. KCC/Hijbeko gaat mee in de koker. Oranje Nassau heeft zich kranig geweerd en maakte op sommige momenten best fraaie doelpunten door onoplettendheid in de KCC/Hijbeko-defensie.

Doelpunten: Juliette Wassink 8x, Nolan den Boer 6x, Michiel Last en Wilrik Wassink ieder 3x, Esther Last, Sylvia Vis, Steven Verhoeff en Ed van der Steen ieder 2x, Mariska Brands, Lysanne van de Velde, Ingeborg Hofland en Wouter Schippers ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 21 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties