Afgelopen zaterdag speelde KCC/Hijbeko de eerste thuiswedstrijd in de reeks van twee zo net voor de "winterstop" tegen Tweemaal Zes. Zoals bekend hangt deze ploeg aan Maarten van Brenk en het doel voor deze wedstrijd was dan ook om topschutter Maarten van Brenk uit te schakelen. Zijn vaste opponent Wilrik Wassink deed dit uitstekend door hem op zijn laagste score dit seizoen te houden. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg KCC/Hijbeko grip op de score en bleef de veilige marge in stand.

altEven leek het erop dat het heel rustig zou worden, maar gelukkig stroomden de tribunes alsnog vol en liet ook de Negende Man zich zeer luidrichtig horen, iets dat de spelers enorm waarderen. Het KNKV had een internationale scheidsrechter voor deze wedstrijd op de planning staan. Steve Jones, de scheidsrechter die nog de finale van het wereldkampioenschap in China had gefloten, was aanwezig met zijn assistent Alphonsee Meijer. Al snel bleek dat Jones alle zeilen bij moest zetten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Assistent Meijer moest veelal ingrijpen op zijn beslissingen, waardoor de arbitrage warrig werd. Dit was voor beide kampen niet duidelijk. Het niveau in Nederland in de hoofdklasse ligt een stuk hoger, dan elders buiten Nederland.

KCC/Hijbeko begon furieus aan de wedstrijd. Vanaf de eerste seconden zat men er bovenop. De wedstrijd begon in een lekker tempo en beide ploegen wilden alles geven. Binnen de 2 minuten was het al 1-1. KCC/Hijbeko's pasing was nog lange na niet scherp genoeg en men leed veel onnodig balverlies. Het recept "Schakel Maarten van Brenk uit " werd door Wilrik Wassink uitstekend uitgevoerd. Vanaf de eerste minuut kreeg Van Brenk geen meter van Wassink, waardoor hij niet in stelling gebracht kon worden.

In de 9e minuut moest Van der Laaken de spelers tot rust manen. Het liep niet goed en het afrondingspercentage lag veel te veel onder het niveau. Tweemaal Zes profiteerde optimaal door op 1-3 te komen. Het was van beide kanten nog niet fraai en spektakel bleef uit. Toch was KCC/Hijbeko verdedigend sterk doordat bij Tweemaal Zes na 10 minuten al tot twee keer toe de buzzer van de schotklok moest afgaan. Vanaf de 1-3 werd de wedstrijd wel een stuk steviger en moest Jones nog scherper worden in zijn beslissingen. Na de time-out aan Capelse zijde brachten Esther Last, Mariska Brands en Nolan den Boer de ploeg weer terug op een 4-3 voorsprong. Joep Gerritsen was intussen vergeten een strafworp aan Tweemaal Zes kant te verzilveren. Tim Meijers moest Nolan den Boer bewaken, maar den Boer liet Meijers vaak alle hoeken van sporthal Schenkel zien.

Halverwege komt Tweemaal Zes terug tot 5-5 en zakt KCC/Hijbeko even weg. Het goede spel eerder in wedstrijd was weg en Tweemaal Zes kon in de 17e minuut een 5-7 voorsprong pakken. Michiel Last zorgde persoonlijk met een fraai afstandschot en een strafworp dat beide ploegen weer gelijk stonden (7-7). De 7-7 was dan ook weer de wekelijks uitgevoerde actie tussen Wilrik Wassink en Michiel Last dat deze keer in een strafworp eindigde. Tweemaal Zes scoort dan 7 minuten voor de rust de 7-8. Helaas werd na een fraaie actie van Wilrik Wassink de strafworp die hij had moeten krijgen niet toegekend door Steve Jones. De scheidsrechter en zijn assistent gaven deze avond opvallend veel  "voordeel". Op sommige momenten was het gewoon niet meer "voordeel" en werd men soms benadeeld. Als de strafworp van Wilrik Wassink dan niet gegeven wordt, zorgt Juliette Wassink met haar bekende "frommelgoal" voor de 8-8. Net voor de rust weet Tweemaal Zes nog eenmaal de korf te vinden waardoor er een matige 8-9 tussenstand op het bord komt te staan.

Direct na de pauze was er al na 30 seconden ophef aan de Maartendijkse reservebank. Scheidsrechter Jones zou een 100% zuivere strafworp over het hoofd gezien hebben. Beide ploegen beginnen fel aan de tweede helft. De eerste score was na ruim 2 minuten spelen van Mariska Brands die de 9-9 aantekende. Jammer dat de arbirage niet concequent was in de beslissingen aan beide kanten. Dit leverde veel discussie op aan de zijlijn. Assistent-scheidsrechter moest wederom veel ingrijpen en het leek alsof hij de wedstrijd overnam. De score blijft om en om gaan en KCC/Hijbeko kan geen grote marge op het scorebord zetten. Steven Verhoeff, na een andere variatie van een vrije bal, Wilrik Wassink en wederom Steven Verhoeff zorgde na 9 minuten voor een 12-11 voorsprong. Dat de communicatie binnen de lijnen niet altijd goed zat, bleek bij de 12-12. Scheidsrechter Jones gaf aan dat er doorgespeeld moest worden, terwijl zijn assistent hem attendeerde op een strafworp. Jones kon niks anders doen dan dit te volgen. Een ware verwarring voor beide teams op het veld. Na het nemen van deze strafworp werd het 12-12 en niet lang daarna zelfs 12-13 en kon KCC/Hijbeko weer in de achtervolging. Aan de 12-13 zat een luchtje. Tweemaal Zes speelt op de doorbraak en een heer loopt vol op het blok, waardoor drie KCC/Hijbeko-spelers op de grond lagen. In plaats van een spelhervating voor KCC/Hijbeko besluit Jones om Tweemaal Zes een strafworp toe te kennen, die men al te graag verzilverd. In de 11e minuut komt KCC/Hijbeko terug tot 13-13. Het is goed om te zien dat KCC/Hijbeko in deze fase alles wil geven om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Steven Verhoeff en Nolan den Boer vliegen dan soms ook letterlijk door het veld. Als dan in de 20e minuut eindelijk het gat van 2 is geproduceerd (16-14) lijkt het allemaal de goede kant op te gaan. Na een fraaie actie van Maarten van Brenk wordt het nog wel 16-15, maar dan brengt Nolan den Boer de score weer op 2 (17-15). Elk doelpunt is nu belangrijk en wordt uitbundig gevierd. Een echte winnaarsmentaliteit ! 

Met nog een kleine 8 minuten te spelen, moet KCC/Hijbeko aan de noodrem trekken, wat Tweemaal Zes een strafworp oplevert voor de 17-16. Tweemaal Zes gaat alle zeilen bijzetten en ziet dat er wellicht nog wat te halen valt. Men brengt dan ook nog een verse kracht in het veld. Als Wilrik Wassink met nog 1 seconden op de schotklok de 18-16 binnenprikt, lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn. Met nog 6 minuten te spelen komt Tweemaal Zes terug tot 18-17 en dan wederom een foutieve beslissing van de arbitrage. Den Boer wordt duidelijk op zijn handen getikt na een schot, maar men doet er niks aan. Met nog 4 minuten te gaan breekt Juliette Wassink door en mag Steven Verhoeff haar goede actie vanaf de strafworpstip omzetten in de 19-17. Het laatste Capelse antwoord komt ruim 2 minuten voor het einde als Michiel Last vanaf 2,5 meter de 20-17 mag aantekenen. De laatste minuten speelt KCC/Hijbeko de wedstrijd uit en weet het dat het weer twee punten op het conto mag bijschrijven.

Het was geen sprankelende wedstrijd, maar toen de 60 minuten gespeeld waren stond er wel een 20-17 eindstand op het scorebord. Door deze zakelijke overwinning hoeft er voorlopig niet meer naar beneden gekeken te worden. Sterker nog, door de nederlaag van Eibernest/Vrolijk staan KCC/Hijbeko en Eibernest nu samen op de 2e plaats, drie punten achter de ongeslagen koploper Tempo.

Volgend weekend, net voor de winterstop, speelt KCC/Hijbeko de laatste thuiswedstrijd van 2011 in sporthal Schenkel. Excelsior (D) uit Delft komt op bezoek en het achttal van Van der Laaken heeft nog een appeltje te schillen met deze ploeg. Zij zijn gebrand om de ploeg van Frits Wip met legen handen terug naar Delft te sturen. De aanvang van deze wedstrijd is om 20:15 uur.

Doelpunten: Wilrik Wassink 6x, Michiel Last 4x, Steven Verhoeff 3x, Mariska Brands, Nolan den Boer en Juliette Wassink ieder 2x en Esther Last 1x.  

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties