KCC/Hijbeko speelde zaterdag de verre uitwedstrijd in Harderwijk tegen Unitas/Perspectief. Nadat KCC/Hijbeko 3 in het voorprogramma net aan het kortste eind trok tegen de reserves van Unitas/Perspectief, kon om 18:30 uur de wedstrijd van beide vlaggenschepen van start gaan. Het KNKV had ditmaal wederom uit de Wereldtickets.nl Korfbal League een duo aangewezen. Dit keer moesten scheidsrechter Hoeksema uit Friesland, samen met zijn assistent Kleinhuis de wedstrijd tot een goed einde zien te brengen. De ruim 30 Capelse supporters die op deze confrontatie af waren gekomen zagen dat in de League veel mocht, maar in de hoofdklasse werd deze avond bijna voor elke wissewasje een vrije bal gegeven. Voor de schutters dus een waar walhalla.

De thuisloeg opende de avond niet echt daverend. Al na 12 seconden kon KCC/Hijbeko de aanval openen, maar de ploeg van Ton van der Laaken wist er in het begin ook nog geen raad mee. KCC/Hijbeko had slechts 1-schotsaanvallen. Unitas/Perspectief opende wel na ruim 2 minuten de score (1-0).

Unitas/Perspectief moest het de eerste helft vooral hebben van de gulzigheid van scheidsrechter Hoeksema die strooide met strafworpen. Bijna 50% van de Harderwijkse productie in het eeste bedrijf waren vanaf de 2,5 meter. Na de 1-0 kon Wilrik Wassink de score openen voor KCC/Hijbeko (1-1). Hierna twee snelle goals van Unitas/Perspectief, waardoor KCC/Hijbeko na 4 minuten al tegen een 3-1 achterstand opkeek. Pas in de 8e minuut kon KCC/Hijbeko terugkomen in de wedstrijd via doelpunten van Wilrik Wassink en Michiel Last (3-3). KCC/Hijbeko krijgt in het begin van de wedstrijd erg veel vrije worpen tegen en moet rustig zien te blijven. Je weet dat scheidsrechter Hoeksema ze erg makkelijk geeft en trek dus niet te gemakkelijk aan de rem.

Unitas/Perspectief pakt in de 10e minuut wederom een 4-3 voorsprong. De wedstrijd golft heen en weer en wanneer de ene ploeg scoort, antwoord de andere direct. Bij de 4-3 was het 20 tellen later al weer 4-4 door Nolan den Boer, die ook deze week weer bergen loopvermogen verzette om de ballen uit de aanval te plukken. Dat je niet veel mag zeggen in een wedstrijd is duidelijk. Marc Houtman moest dan ook bij Hoeksema even op rapport komen toen hij, in zijn ogen, een "voetbalactie" van Esther Last zag en dit duidelijk aan Hoeksema liet blijken. Niks aan de hand, gewoon doorspelen was het motto. Unitas/Perspectief speelde de aanvallen veelal op de dames en vooral op Rosalie Foppen, die door Juliette Wassink werd bewaakt. Wassink liet dan ook maar 1 goal toe. Na de 7-6 werd KCC/Hijbeko veel sterker en was de rebound veel verzorgder. Unitas/Pespectief kwam mondjesmaat tot 1-schotsanvallen, waardoor KCC/Hijbeko het spel kon overnemen. Toch moest KCC/Hijbeko verdedigend wel genoeg druk geven en Unitas/Pespectief niet op 2 meter vrij laten schieten. De doelpunten vielen in een rap tempo om en om. Tien seconden voor de rust bepaalde Mariska Brands de ruststand op 12-13.

Na de rust duurde het even voordat de wedstrijd weer op gang kwam. Jammer dat scheidsrechter Hoeksema, na 30 seconden niet de strafworp toekende na een slimme actie van Esther Last. Een verdacht mannelijk Harderwijks handje ging mee in de baan van Last waardoor menig KCC-supporter dacht aan een strafworp. Scheidsrechter Hoeksema deed niks en de wedstrijd ging gewoon verder. Toch zorgde Esther Last, die weer in de basis stond na een blessure, voor de 12-14 achter de korf. Het is een sportieve nette wedstrijd, waar vrijwel alles binnen de lijntjes bleef. Er waren wel emoties maar dat deerde niemand. Unitas/Perspectief komt terug in de 5e minuut tot 13-14, maar KCC/Hijbeko antwoord weer namens Juliette Wassink voor de 13-15. Hierna een zeer discutabel doelpunt dat door de arbitrage als "correct" bestempeld werd. Eerst loopt er een Harderwijkse heer volop het lichaam van Nolan den Boer om zo tot een degelijke doorloper te komen. Den Boer wordt half gelanceerd en ligt op de grond. Scheidsrechter Hoeksema grijpt niet in en het vervolg was een doelpunt aan Harderwijkse kant (14-15). Ongeloof op de Capelse reservebank, dat zulke acties niet direct worden afgefloten. Na de time-out van KCC/Hijbeko maakt Wilrik Wassink zijn vrije bal goed door de 14-16 van ver in te schieten. Unitas/Pespectief komt dichterbij en wederom hing er aan de 16-16 weer een luchtje. Als de aanvallende dame dan vol op Mariska Brands loopt, krijgt Unitas/Perspectief van scheidsrechter Hoeksema als beloning een vrije worp mee, in plaats dat KCC/Hijbeko de bal krijgt vanwege een aanvallende fout. Dit leverde zoveel opwinding op bij de coach van de thuisploeg dat hem dat een gele kaart opleverde. KCC/Hijbeko laat nog veel te veel makkelijk dingen toe, wat Ton van der Laaken moet corrigeren middels een time-out. Dat de time-out goed werkte bleek uit de 17-17 van Mariska Brands. Snel daarna de 18-17 en kan Steven Verhoeff zijn zelf versierde strafworp dan ook verzilveren vanaf 2,5 meter voor de 18-18. Nadat KCC/Hijbeko na een erg lange aanval dan ook de 18-19 beloont ziet worden, moet het in de laatste 12 minuten dan maar gebeuren. In plaatst van 18-20, wordt het 19-19. Ingeborg Hofland zorgt persoonlijk 20 seconden later weer voor de 19-20 en dan zijn er nog een goede 11 minuten op de klok aanwezig. In de 26e minuut wordt het dan 20-20 en zal het tot het einde van de wedstrijd niet duidelijk zijn waar de punten naar toe gaan.

En dan is het de tijd voor de dames van KCC/Hijbeko. Eerst weet Esther Last op karakter een door Wilrik Wassink aangeven bal achter de korf te verzilveren voor de 20-21 en als Mariska Brands, met haar 3e treffer van de avond de 20-22 weet af te ronden is het gebeurd. Er zijn dan nog een kleine 2 minuten te spelen. Unitas/Perspectief brengt dan nog een wissel in het veld, maar KCC/Hijbeko speelt de wedstrijd goed uit. Steven Verhoeff doet in de laatste tellen van de wedstrijd ook nog een duit in het zakje door vanaf de strafworpstip de 20-23 te scoren en is daar uiterst blij mee. Dat Unitas/Perspectief dan in de laatste seconden nog de 21-23 scoort is voor de statistieken.

KCC/Hijbeko speelde een sterke pot tegen Unitas/Perspectief dat de punten oh zo hard nodig had. KCC/Hijbeko wilt meespelen voor de top en slaagde hierin door het in de laatste 5 minuten te flikken. De koek was op bij de thuisploeg en KCC/Hijbeko pompte zelfvertrouwen door na de 20-20 de genadeklap uit te delen, Als team, als geheel, pakte de ploeg van Ton van der Laaken dan ook de punten mee in Harderwijk. Vorig seizoen moesten de punten nog daar achtergelaten worden, maar in deze editie zijn er al 3 punten (1 punt op het veld) uit Harderwijk mee teruggenomen.

Volgend weekend speelt KCC/Hijbeko de eerste van de reeks van twee wedstrijden thuis. Tweemaal Zes komt dan op bezoek en zal aan deze wedstrijd een internationaal tintje gegeven worden. Het KNKV heeft voor deze wedstrijd een IKF aanwijzing gepland, in de naam van Steve Jones uit England. Als u wilt zien of de schutters van Tweemaal Zes aan banden gelegd worden en of het heerlijke avondje nogmaals herhaald wordt, moet je vanaf 19:55 uur in Sporthal Schenkel zijn voor een avondje KCC/Hijbeko.

Doelpunten: Wilrik Wassink 7x, Steven Verhoeff 4x, Nolan de Boer en Mariska Brands ieder 3x, Michiel Last en Esther Last ieder 2x, Juliette Wassink en Ingeborg Hofland beide 1x.

Leo Hofland was er weer bij en maakte mooie foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties