KCC/Hijbeko speelde zaterdag tegen koploper Tempo en zou bij winst de Alphenaren kunnen passeren. Voor deze topper had de KNKV de Wereltickets.nl Korfballeague scheidsrechter Mosterdijk en zijn assistent Struik aangewezen. Beide mannen lieten zien veel ervaring in huis te hebben en gaven achteraf toe een vrij makkelijke avond te hebben gehad. Soms waren er emoties in het veld en langs de kant, maar het was een sportieve strijd waarbij KCC/Hijbeko werkelijk een schitterende start maakte, maar na verloop van de eerste helft de wedstrijd compleet uit handen gaf.

altDe eerste helft startte KCC/Hijbeko uitstekend. De ruim 250 aanwezigen zaten nog nauwelijks op hun plek, toen Mariska Brands na 12 seconden al de door Capelle XS Bedrijfsunits gesponsorde wedstrijdbal binnenschoot (1-0). Een heerlijk begin van deze wedstrijd. Pas in de 5e minuut was het Wilrik Wassink die de stand op 2-0 bracht. Tempo was in dit stadium nog nauwelijks toegekomen aan een goede aanval. Vanaf de eerste minuut was de opdracht: Zet Tempo direct onder druk en geef ze geen meter. Dit werd dan ook uitstekend uitgevoerd door het achttal van Ton van der Laaken. Het eerste tegendoelpunt kwam pas in de 6e minuut. De wedstrijd golfde heen en weer en er zat een lekker tempo in. De arbitrage was gewoon duidelijk deze avond. Verdedigd is verdedigd en lopen is lopen. Je kon er geen speld tussen krijgen. Beslissing is beslissing.

In de 7e minuut was het Nolan den Boer, die gedurende de wedstrijd in elk hoekje van het veld te vinden was met soms weergaloze acties de 3-1 op het bord zette. In de 9e minuut kwam pas het 2e doelpunt van Tempo op het scorebord terecht. KCC/Hijbeko speelde vlotte aanvallen en was messcherp in de verdediging. Laat Tempo maar geforceerd schieten en de schotklok op de achtergrond wegtikken, KCC/Hijbeko nam de wedstrijd over. Via snelle doelpunten van Wilrik Wassink, die met een weergaloze actie de harde kern van KCC/Hijbeko op de banken kreeg en Nolan den Boer, op aanwijzen van de coach zelf: "Hij zit, hij zit" en dan is het ook zo, stond er na 12 minuten een bevrijdende 5-2 op het bord en kon er aan het doelpuntensaldo gewerkt worden.

KCC/Hijbeko is Tempo dan de baas en kan dan zelfs nog een schitterende "dakgoot" produceren, wat het Capelse publiek dan ook zeer kan waarderen. Helaas komt Tempo dan in het spel en gaat hun aanval beter draaien.
Na de aansluitingstreffer van Tempo, de 5-3 moet een time-out de rust brengen in de thuisploeg. In deze fase is het onrustig in het spel van de Capellenaren en dat moet gewoon beter. Beter werd het helaas niet. Tempo komt direct terug na de time-out op 5-4 en begint aan een demarage. Als we dan een kleine 10 minuten verderop in het spel zijn, staat er een verbouwereerde 5-9 achterstand op het score bord. Tempo weet 5 keer te scoren in 10 minuten en KCC/Hijbeko helaas niet. De concentratie en de scherpte is er niet en Tempo krijgt alle ruimte voor een schot. KCC/Hijbeko moet de juiste keuze maken, inzet tonen, fel zijn en strijd leveren. Dit ontbrak nu terwijl de wedstrijd zo goed begon. Na de 6-8 door Michiel Last, wordt er een strafworp gemist voor de aansluiting. Direct aan andere kant wordt 6-9 en moet KCC/Hijbeko alle zeilen bijzetten om niet met een te groot verschil de rust in te gaan. Helaas was Tempo op dat moment in goede doen en weet voor de rust nog tweemaal de korf te vinden waardoor er met een 6-11 tussenstand gerust gaat worden.

Na rust scoorde Tempo direct drie keer in twee minuten en werd het 6-14 in de 2e minuut van de 2e helft. Het publiek gaat zich nu afvragen tot hoever de score gaat oplopen en of KCC/Hijbeko nu niet naar de slachtbank wordt geschoten. Na de 6-14 was de wedstrijd gespeeld. KCC/Hijbeko stort compleet in en moet achter alle feiten aan rennen. De harde kern blijft de spelers steunen, maar Tempo blijft ook meedoen in de wedstrijd. Michiel Last brengt de marge terug tot 50% (7-14), maar nog geen 5 minuten later is het 7-16, de grootste achterstand in de wedstrijd. Veel uitgelezen mogelijkheden worden om zeep geholpen en vrije ballen willen ook niet meer vallen. Voor meer doelpuntenimpuls wordt schutter Van der Steen in het veld gebracht voor de niet uit de verf komende Wilrik Wassink.

Tempo is scherper in de duels en KCC/Hijbeko moet dit ook worden. Dan zijn er mogelijkheden. Tempo speelt rustig verder en weet dat de wedstrijd al beslist is. Ook wordt Maaike Snelder nog in het veld gebracht voor Ingeborg Hofland. Juliette Wassink en Michie Last zorgen voor het 8e respectievelijk 9e doelpunt van KCC/Hijbeko. Negen doelpunten in 45 minuten hoofdklassenkorfbal is gewoon zeer onder de maat. Met nog 10 minuten te spelen is het inmiddels 10-19. Tempo vind het wel goed zo en geeft KCC/Hijbeko wat meer ruimte. KCC/Hijbeko kan in de 58e minuut terugkomen tot 13-20, maar dan vallen de doelpunten ineens erg snel. In een tijdsbestek van slechts 1 minuut ziet het publiek maar liefst 4 doelpunten. Helaas aan de verkeerde kant van de medaille. Tempo leidt nu met 14-23 en de wedstrijd kabbelt naar het einde toe. In de laatste minuut van de wedstrijd scoren KCC/Hijbeko en Tempo ieder nog eenmaal, waardoor er een 15-23 eindstand op het bord kwam. In de laatste 10 seconden nog even ophef bij de arbitrage. Nadat er een loopfout in de verdediging van Tempo gemaakt zou zijn, wordt de bal gewoon gespeeld naar de Alphense aanval. Scheidsrechter Mosterdijk ontgaat dit helemaal. Een schitterende actie van een dame van Tempo, waarbij een 1-handige doorloper de 15-24 zo betekenen wordt door scheidsrechter Mosterdijk goedgekeurd, maar assistent Struik stond al tellen eerder met zijn vlag omhoog dat hij de loopfout eerder wel had gezien. De fraaie actie gaat dan ook niet door en Mosterdijk corrigeert zijn actie.

Net als vorig jaar was Tempo dus een maatje te groot. De wedstrijd begon uitstekend maar na de 5-2 bleek er iets te knakken. Tempo kwam beter in het spel en nam de wedstrijd compleet over met als gevolg een nederlaag voor de ploeg van Ton van der Laaken. Door de winst van de concurrentie voor de top, staat KCC/Hijbeko nu na 3 wedstrijden op een gedeeld 4e plaats in de middenmoot. Volgend weekend, net voor Sinterklaas, moet de ploeg naar het verre Harderwijk om tegen Unitas/Perspectief te strijden. Op het veld hielden de ploegen elkaar in evenwicht (19-19) en vorig zaalseizoen verloor de ploeg daar in Harderwijk nog met 21-19. Unitas/Perspectief heeft nog niet weten te winnen en KCC/Hijbeko is gegroeid. We gaan er vanuit dat er die avond geen cadeautjes uitgedeeld gaan worden.
De aanvang van dit duel is om 18:30 uur.

Doelpunten: Michiel Last en Nolan den Boer ieder 4x, Wilrik Wassink 2x, Ed van der Steen, Mariska Brands, Juliette Wassink, Steven Verhoeff en Maaike Snelder ieder 1x.

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties