Na het gelijkspel tegen Eibernest/Vrolijk vorige week stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd op het programma tegen debutant GKV (G). GKV (G) wist in het eerste weekend ter nauwernood te winnen met 24-26 van Tweemaal Zes en dus KCC/Hijbeko dat de tegenstander van vandaag makkelijk scoorde, maar verdedigend ook gaten vertoonde. KCC/Hijbeko gaat elke week voor het uiterste en zo ook dit weekend. In een volgepakte Van Rappard hal in Gorinchem, met veel oranje supporters, maar met een sfeerloze ambiance kon de wedstrijd na de gebruikelijke spelerspresentatie van start gaan.

altDe wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Harkema, geassisteerd door de heer Profijt uit het hoge noorden. De mannen moesten vaak de fluit ter hand nemen en er is in deze hoofdklassewedstrijd nog nooit zoveel gefloten voor een vrije worp en voor verdedigend schieten. Op dit niveau is het bijna nooit meer verdedigd, maar toch kwam dit vrij vaak voor in deze wedstrijd. Dat KCC/Hijbeko zin had in een heerlijk avondje topkorfbal bleek al snel toen GKV (G) na precies 7 seconden de bal al kwijt was. Door het sterke pressiewerk van de ploeg van Ton van der Laaken kon de eerste aanval al na 7 seconden van start gaan, met tot gevolg dat na 40 seconden de 0-1 van Wilrik Wassink op het bord stond. Was dit een voorbode van een monsterscore in Gorinchem? Steven Verhoeff had ditmaal te maken met Eliza Roest in de rebound. Hij moest veelal tot het uiterste gaan, maar gedurende de wedstrijd had Roest onder de korf niks meer te vertellen tegen Verhoeff.

De 1-1 kwam makkelijk op het scorebord, nadat GKV (G) voor de eerste en niet de laatste maal deze vooravond mocht aanleggen vanaf de strafworpstip. Gedurende de wedstrijd kon GKV (G) alleen KCC/Hijbeko bijbenen als KCC/Hijbeko een speler foutief afstopte en een strafworp tegen kreeg. In de eerste helft wist GKV (G) slechts 4 velddoelpunten te maken en moest de 9 volmaken door 5 keer vanaf de strafworpstip te scoren. Als KCC/Hijbeko niet zo onnozele fouten maakte, was GKV (G) niet bij machte om "normaal" te scoren. Nadat in de 3e minuut een glaszuiver doelpunt van Nolan den Boer was afgekeurd, zou verdedigd zijn geweest, maakte Juliette Wassink dit 30 seconden later goed met de 1-2.

U raadt het al. GKV (G) kwam terug tot 2-2, weer vanaf 2,5 meter. Opvallend was dat GKV (G) in de verdediging een duw(tje) hier en daar niet schuwde. Een mooi voorbeeld was in de aangeef, waarbij Mariska Brands continue van Saskia de Waard een zetje in de rug mee kreeg. Pas in de 27e minuut floot scheidsrechter Harkema daarvoor. Eerlijk gezegd, het was een fel en eerlijk duel, dat nooit te ver ging. Als je de wedstrijd vergelijkt met de week ervoor tegen Eibernest/Vrolijk was dit een vriendelijke strijd, waar niet "gegooid" werd met spelers.

Wilrik Wassink kreeg te maken met Gertjan Meerkerk. Meerkerk bleef rennen en wilde Wassink tot het uiterste drijven. Slechts tweemaal kon hij de korf vinden en kon Wassink hem aardig goed in de smiezen houden. Als Michiel Last, die aardig zuiver was deze avond, Steven Verhoeff en Noland den Boer dan raak beginnen te schieten, staat er na 8 minuten al een 2-6 voorsprong op het bord. Tijd voor een time-out aan de kant van de thuisploeg. Dat was wel nodig, want GKV (G) kon de scoringsdrift van KCC/Hijbeko nu al niet meer bijhouden.

Na de time-out was het KCC/Hijbeko dat als eerste antwoorde (3-7). Voorafgaande deze 3-7 wisten beide ploegen 4 minuten lang de korf niet te vinden. Na de 3-7, kwam de 4-7, u raad het al, vanaf de strafworpstip. Als Juliette Wassink dan de 4-8 binnenschiet, zorgen Steven Verhoeff en Wilrik Wassink eigenhandig voor de 5-9 en de 5-10. Uiteraard werd de beroemde tikbal ook deze avond gedemonstreerd en ook deze week lukte die weer. Wassink en Last lieten deze uitvoering aan het publiek zien, wat de 6-11 betekende. Na een heerlijk doelpunt van Wilrik Wassink aan de achterlijn (6-12), zorgde GKV (G) er nog voor dat dewedstrijd al voor de rust gespeeld was (9-13). KCC/Hijbeko moest alleen waken voor de slordige overtredingen die een strafworp opleverde. Zo kon GKV (G) namelijk nog bijblijven.


Na de pauze werd er als het goed is een KCC/Hijbeko record gevestigd. De aanval van KCC/Hijbeko had slechts drie schijven nodig voordat Nolan den Boer na 8 seconden al de 9-14 aantekende. Als ook Ingeborg Hofland met een éénhandige doorloper, aangegeven door Steven Verhoeff. die compleet klem werd gezet onder de paal, de 9-15 scoort en Michel Last de 9-16 maakt is de wedstrijd gespeeld. KCC/Hijbeko stuurt GKV (G) van het kastje naar de muur en men verdedigd magistraal goed. Het Van der Laaken collectief geeft de thuisploeg geen meter. GKV (G) weet dan nog "normaal" te scoren en brengt de score terug tot 10-16.

Opvallend is dat het lijkt of GKV (G) al haar kruit in de eerste helft heeft verschoten. Er stond een heel andere ploeg in het veld. Veelal geforceerde schoten waren een feit. Als dan na een kwartier spelen een 11-18 tussenstand op het bord staat, is de vraag tot hoe hoog de score deze avond aan Capelse zijde zal oplopen. Wilrik Wassink en Juliette Wassink, die op de vierkante meter haar tegenstandster dolt, zorgen voor de 11-20. Met nog 10 minuten te spelen en inmiddels een 12-21 score op het bord, brengt GKV (G) Rudolph Dekker voor Gertjan Meerkerk. Wassink mocht Dekker gaan stoppen en dat lukte uitstekend. Een hoop schoten met 1 doelpunt was voor Dekker weggelegd. Wassink hoefde zich niet echt hiervoor in te spannen. Het 13e doelpunt was al weer de zoveelste strafworp die GKV (G) scoorde (13-21). In de laatste 5 minuten zuivere speeltijd kwam het duo Jet en Ed in het veld voor Mariska Brands en Nolan den Boer. Ed van der Steen was direct verantwoordelijk voor de 13-23. Steven Verhoef mocht vanaf 2,5 meter het karwei klaren. Als Wilrik Wassink, Michiel Last en Ingeborg Hofland dan ook nog scoren krijg je een 14-26 eindstand op het bord.

Al vanaf het fluitsignaal liet KCC/Hijbeko zien dat ze veel beter waren en namen al snel een ruime voorsprong. Door de sterke verdedigende druk van de zwart-witten kwam GKV (G) geen moment in haar spel en kon KCC/Hijbeko helaas de 30 ditmaal niet halen. De teller bleef op 26 staan. GKV (G) werd vooral in de 2e helft overklast door het ontketende KCC/Hijbeko dat zo vlak voor de koude December-maand alvast een voorschot nam op een heerlijk avondje. Een uitstekende overwinning van de ploeg van Ton van der Laaken. Volgende week zal dat een stuk lastiger worden als Tempo op bezoek komt. Deze ploeg heeft tot nu toe 2 wedstrijd gewonnen. Vanaf 20:15 uur zal scheidsrechter Mosterdijk influiten voor de topper in de hoofdklasse A. Wie pakt de koppositie? Blijft Tempo daar staan of neemt KCC/Hijbeko deze plek over?

Doelpunten: Michiel Last 8x, Wilrik Wassink en Steven Verhoeff ieder 5x, Ingeborg Hofland en Juliette Wassink ieder 3x, Nolan den Boer 2x.

Klik hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd door Leo Hofland.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties