Afgelopen zaterdag speelde KCC/Hijbeko in Sporthal Schenkel de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en dat was directe tegen het sterke Eibernest/Vrolijk, dat net als KCC/Hijbeko bovenaan staat op het veld, maar dan in de andere Hoofdklasse. Een Capels-Haagse confrontatie staat altijd garant voor spektakel. Haagse ploegen staan bekend om hun felle fysieke spel en fysiek werd het zeker in Capelle. Los wapperende armen, heupworpen en nog veel meer kwamen in het boeiende schouwspel voor. Scheidsrechter De Vos en zijn assistent Zwart moesten alle touwtjes in handen nemen om deze kraker tot een goed einde te brengen. Er werd tot op het scherpst van de snede gespeeld. Sommige spelers wankelde op dit randje en vielen er ook wel eens af.

altKCC/Hijbeko begon niet goed aan de wedstrijd. Al in de eerste aanval was de bal snel een prooi voor Eibernest/Vrolijk. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud en de coach van KCC/Hijbeko moest zijn spelers al manen dat het allemaal scherper moet zijn. Geen slap gedoe. De pasing was niet hoofdklassewaardig. Het eerste antwoord was van de bezoekers na 2 minuten (1-0). Via Wilrik Wassink werd het snel gelijk.

Men moest deze wedstrijd vechten voor iedere bal want de ploegen gaven elkaar geen meter. Opvallend was het dat Eibernest/Vrolijk na 8 minuten pas één velddoelpunt gemaakt hadden. Alleen vanaf de strafworpstip was men zuiver. De ploeg uit Capelle aan den IJssel moest zich inhouden en niet telkens aan de rem trekken. Strafworpen weggeven was niet nodig en zo hield met de gasten makkelijk in de wedstrijd. Zo ook bij de 2-3. Scheidsrechter De Vos constateerde balbezit voor KCC/Hijbeko, maar assistent Zwart overrulde zijn compaan door er een strafworp van te maken, tot ongeloof bij de Capelse spelers en reservebank. Bij de 2-4 scoorden Eibernest/Vrolijk pas voor de eerste keer een velddoelpunt. Schutter Wassink had te maken met Tjalle van Zoelen, die aardig de zaak probeerde te onregelen. Wassink was hem duidelijk de baas en hield Van Zoelen op de 0 en maakte er zelf 4.

Na de 2-4 was het opvallend dat de bezoekers steeds minder zuiver werden en daar profiteerde de ploeg van Ton van der Laaken optimaal van. Binnen 4 minuten was het weer gelijk (4-4). Na de 5-5 pakte KCC/Hijbeko in de 16e minuut voor het eerst de voorsprong in deze wedstrijd (6-5). De gasten komen terug tot 6-6, maar dan komt er een sterke fase aan van KCC/Hijbeko. As Michiel Last dan met nog 3 seconden op de schotklok heerlijk de 7-6 binnenschiet, hangt het gaatje van 2 punten in de lucht. Na een weergaloze actie aan de zijlijn van Nolan den Boer, die de bal op spectaculaire wijze naar het andere vak loodste was de beer los. Wilrik Wassink zorgde voor de 8-6. Eibernest/Vrolijk had het even niet meer in die fase. De doelpunten vielen niet en niks lukte. Na de 8-6 komt men terug tot 8-7. Maar dan gaat het ineens erg hard. KCC/Hijbeko weet het gat van de mand ineens erg makkelijk te vinden en binnen 2 minuten staat er gewoon een 11-7 voorsprong op het scorebord.

Jan Bongers, coach van de gasten, vind het tijd om zijn spelers naar zich te halen voor een time-out. Met een 11-7 achterstand moest er wat gebeuren. Die time-out hielp 100%. In 4 minuten tijd werd de stand teruggebracht tot 11-9. Op het scoringformulier stonden maar liefst 6 strafworpen. Kon Eibernest/Vrolijk het karwei alleen vanaf de strafworpstip afmaken? De wedstrijd werd almaar feller en feller. KCC/Hijbeko begreep de arbitrage niet altijd. Wanneer er een duidelijke overtreding bij KCC/Hijbeko was werd dit afgedaan met een vrije worp, maar voor hetzelfde euvel aan de andere kant, lag de bal direct op de stip. Duidelijk onbegrip in het Capelse kamp.

In de laatste 10 minuten gebeurde er veel. Eerst vond Michiel Last de mand weer (12-9). Een minuut voor tijd, sloegen de stoppen even door. Steven Verhoeff had zijn positie onder de korf ingenomen voor de rebound. Door de hard instormende Wouter Böhmers, die zijn armen op een andere plek had dan waar ze hadden moeten zitten, kreeg Verhoeff een ferme tik te verwerken. Het gevolg; een 5 minuten durende blessurebehandeling. Toen de stoppen gerepareerd waren volgde vlak voor tijd een doelpunt van de gasten waardoor de ploegen met een 12-11 ruststand de kleedkamers opzochten.

Na de pauze kwam Eibernest/Vrolijk snel terug tot 12-12, na 3 minuten. De eerste aanval van KCC/Hijbeko was nog niet goed. Na de 12-12 werd de wedstrijd alsmaar feller en feller. In de 9e minuut werd het gat weer gemaakt en stond er een 15-12 tussenstand op het bord. Eibernest/Vrolijk was nog niet zuiver in deze fase, maar zorgde wel dat in de 13e minuut het gat nog maar 1 was. Een time-out voor KCC/ Hijbeko was nodig en dat resulteerde in twee snelle doelpunten van Michiel Last en Ingeborg Hofland die, nadat haar dame viel onder de korf, gewoon alles afstrafte.

Hierna was het KCC/Hijbeko dat de mand niet meer makkelijk vond. De tegenstander daarentegen lukte dat wel. Met nog een kleine 10 minuten te spelen was het weer gelijk (17-17). Juliette Wassink was hierna de schotklok net eventjes voor en wist op 1 seconden na de 18-17 te scoren. Eibernest/Vrolijk was het niet eens met dit doelpunt. Hij zou na de zoemer van de schotklok gevallen zijn. De 18-17 was gewoon een feit. In de laatste 5 minuten werd voor elke positie onder de korf gevochten. De gelijkmaker, de 18-18 viel helaas nog wel en het was nu opletten. Beide teams toonden vol overgave hun korfbalkunsten en het was tot op de laatste seconden niet duidelijk wie de twee wedstrijdpunten zou krijgen. Met nog een paar seconden op de klok vocht Eibernest/Vrolijk voor haar allerlaatste kans. De laatste actie was een bal richting de korf. Deze trof doel, maar toen kwam de nieuwe regel direct in werking. Scheidsrechter De Vos oordeelde dat de bal niet voor de zoemer ging de hand volledig was verlaten en dus keurde de 18-19 af. Heel Eibernest/Vrolijk vloog van de bank en ging verhaal halen bij De Vos. Er was niks meer aan te doen en deze wedstrijd ging in de boeken met een 18-18 eindstand. Wanneer de bal één of twee seconden eerder was geschoten had de avond zuur voor KCC/Hijbeko kunnen aflopen. Gedurende 55 minuten heeft KCC/Hijbeko op voorsprong gestaan en bijna werd het de ploeg fataal. Eén punt tegen deze Hagenezen hadden er eigelijk 2 moeten zijn.

Volgend weekend reist het vlaggenschip af naar Gorinchem, waar GKV wacht. Deze ploeg won met 24-26 van Tweemaal Zes. Men is gewaarschuwd. De wedstrijd begint om 18:10 uur. Hopelijk komen nu beide punten terug naar Capelle aan den IJssel.

Doelpunten: Michiel Last en Wilrik Wassink ieder 4x, Ingeborg Hofland 3 x, Juliette Wassink, Mariska Brands en Nolan den Boer ieder 2x, Steven Verhoeff 1x.

Klik hier voor het verslag op de site van Eibernest/Vrolijk.
Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties