In het eerste oefenweekend moest de selectie en de A1 afreizen naar het verre Dronten, waar werd meegedaan aan het ASVD Topkorfbaltoernooi. Jaren terug heeft de selectie hier ook aan meegedaan en was toen ook winnaar van dit toernooi. De overige deelnemers waren Oranje Wit (D) uit Dordrecht, gasheer ASVD/Kwoot en DOS Kampen/Veldman uit Kampen. De eerste wedstrijd van de A1 was al vrij vroeg, namelijk om 11:30 uur. Nadat er rond 09:15 uur werd vertrokken vanuit Capelle aan den IJssel, kwam men er onderweg al snel achter dat het een lange rit ging worden. Bij Utrecht (Lunetten) kwamen we in de file terecht waardoor sommige mensen pas laat in Dronten arriveerde.

 Om 11:30 uur moest KCC/Hijbeko A1 als eerst aantreden op de blauwe vloer tegen Oranje Wit (D) A1. Menigeen vond dit wel een aparte confrontatie. Capelle aan den IJssel versus Dordrecht en dat speel je dan helemaal in Dronten. Dat KCC/Hijbeko A1 in de top van de hoofdklasse speelde en Oranje Wit (D) daar een paar klassen lager werd snel duidelijk. Vooral de gebroeders Dekkers waren niet te houden en scoorden de ene na de andere goal. Samen met de andere 6 spelers ging men direct over Oranje Wit (D) A1 heen. De wedstrijden duurde wat korter dan normaal (2x25 minuten). Helaas spelend zonder schotklok kon men rustig aan spelen, maar daar was geen sprake van. Met hoogg tempo zagen de weinige supporters een 11-4 ruststand op het bord verschijnen. Na de pauze werd het gas er even opgezet en werd de score verdubbeld, waardoor de 23-9 zege duidelijk aangaf wie de beste was.

Om 12:30 uur was het de beurt aan KCC/Hijbeko 2. Door de lange file moest de formatie van Jim van Nijnatten noodgedwongen starten in een "fantasieopstelling". Met wat spelers uit de A1, in combinatie met de aanwezige 2e en 1e spelers kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De tegenstander was het thuisspelende ASVD/Kwoot 2. Er was door de organisatie afgesproken om ook bij de 2e teams met de schotklok te spelen, maar door een miscommunicatie binnen de eigen vereniging, wilde ASVD/Kwoot 2 in de eerste wedstrijd niet met schotklok spelen. ASVD/Kwoot 2 speelt in de zaal als op het veld in de reserve 1e klasse en dat zou voor het tweede geen enkel probleem moeten zijn. KCC/Hijbeko stond in de rust "slechts" met 6-9 voor. Aan het einde van de tijd stond er een "nette, zakelijke" 11-16 overwinning op het scorebord. KCC/Hijbeko had als vereniging nu al 4 wedstrijdpunten. De winnaar van het toernooi werd bepaald door het optellen van alle wedstrijdpunten van de vereniging.

Om 13:30 uur speelde de A1 haar tweede wedstrijd. De winnaar van het 1e duel in de andere hal, ASVD/Kwoot A1 was de tegenstander, spelend in de overgangsklase kon de A1 in de eerste helft nog een beetje bijbenen, gezien de 5-9 ruststand in het voordeel van de ploeg van Glenn de Vries. Na de rust werd "orde op zaken gezet" en schakelde KCC/Hijbeko een tandje bij. De thuisploeg kreeg alle hoeken van de zaal te zien en de A1 vond het bij 9-21 wel welletjes. Wederom 2 wedstrijdpunten.

Om 14:45 uur, na een magere opening van het toernooi, moest het vlaggenschip voor het eerst aantreden in het topkorfbaltoernooi. Nu werd er wel met de schotklok gespeeld. Op de blauwe vloer moest in 2x25 minuten gewonnen zien te worden van DOS Kampen/Veltman. DOS Kampen/Veltman had er zin in, want al na 10 seconden was het 1-0. Het was voor KCC/Hijbeko 1 de eerste oefenwedstrijd van het seizoen en DOS Kampen/Veltman had er al een oefenwedstrijd opzitten. KCC/Hijbeko kwam niet in het spelletje wat men zo graag speelden. Pas na 13 minuten was het 4-4. KCC/Hijbeko speelde veel te gehaast en leed veel balverlies waardoor de tegenstander optimaal kon profiteren. Dat zorgde ook voor een 8-4 voorsprong voor DOS Kampen/Veltman na 17 minuten. Een time-out was noodzakelijk. Via 8-5 keek men bij de rust tegen een 11-8 achterstand aan. In het tweede bedrijf pakte KCC/Hijbeko de draad gelukkig weer op. Via 12-10 en 15-12 kroop de ploeg steeds dichterbij. Wanneer KCC/Hijbeko scoorde deed DOS Kampen/Veltman ook iets terug. Met nog een kleine 10 minuten te spelen was het 17-14. Binnen de minuut was de spanning terug toen Juliette Wassink en Wilrik Wassink de stand terugbrachten tot 17-16. In plaats van 17-17 werd het 18-16. Ook werd het nog 18-17 maar op het einde stond er een 19-17 verlies op het bord.

Om 15:45 uur was het weer de beurt aan het 2e. KCC/Hijbeko 2 moest aantreden tegen DOS Kampen/Veltman 2. Via een simpele 13-7 ruststand werd het 25-17 na 50 minuten spelen. Een recordaantal doelpunten tijdens dit toernooi.

Om 16:45 uur sloot het vlaggenschip het toernooi af tegen thuisploeg ASVD/Kwoot 1. De ploeg van Ton van der Laaken was niet wakker. Een snelle 4-0 achterstand werd gelukkig na 18 minuten gelijkgetrokken (5-5). De doelpunten vielen niet makkelijk, maar net voor de pauze repareerde men het foutje door met een 7-9 voorsprong de rust in te gaan. Na de pauze bleek het foutje in de eerste 7 minuten van de 1e helft gelukkig een "foutje "geweest te zijn. Binnen 7 minuten was de wedstrijd beslist en stond er een 7-13 voorsprong op het bord. ASVD/Kwoot bleef nog dapper meescoren, 11-15 in de 14e minuut, maar 5 minuten later had KCC/Hijbeko er weer 5 extra gescoord (11-20). Uiteindelijk werd het toernooi met een 13-22 eindstand afgesloten.
Kijk hier voor een videoverslag van deze wedstrijd op www.korfa.nl

De organisatie was snel klaar met het bepalen van de winnaar van het ASVD Topkorfbaltoernooi 2011. Door de 100% score van KCC/Hijbeko A1 en 2 en 1 wedstrijdoverwinning van het vlaggenschip ging de bos bloemen en een cheque van € 200,00 naar Capelle aan den IJssel mee terug. KCC/Hijbeko werd overall winnaar van deze editie van dit toernooi. Wat men altijd spreekwoordelijk zegt: "Wat je van ver haalt is lekker".

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties