Afgelopen zaterdag speelde KCC/Hijbeko de uitwedstrijd tegen Unitas/Perspectief in Harderwijk. Een ware topper, want beide promovendi stonden (samen met SKF) bovenaan in de Hoofdklasse.

altEr stond een verradelijk windje op het Slingerbos, maar het zonnetje scheen wel. Toch moest de thermokleding aangetrokken worden. Het was droog en de thuisploeg had voor aardig wat supporters gezorgd, want ja, eigenlijk voor handhaving gaan en nu samen met KCC/Hijbeko bovenaan in de hoofdklasse staan is even wat anders. Voor deze kraker moesten scheidsrechter Buis en zijn assistent Meijer het spel tot een goed einde brengen.

Unitas/Perspectief begon niet in de gebruikelijke basis en was al binnen 30 seconden de bal kwijt. Vanaf het eerste fluitsignaal zat KCC/Hijbeko er bovenop. De thuisploeg was verre van zuiver. KCC/Hijbeko daarentegen begon zeer goed aan de wedstrijd, 0-2 na 3 minuten. Als Unitas/Perspectief dan de score opent, lijkt het of KCC/Hijbeko direct de wedstrijd wil beslissen. Een 5-1 voorsprong na 10 minuten zegt genoeg. Aanvoerder Wassink was weer als vanouds heerlijk zuiver op schot. Binnen 10 minuten had hij al 3 streepjes achters zijn naam op het scoringsformulier. Zijn directe tegenstander Marc Houtman wist niet wat hem overkwam. Ondanks de 5-1 voorsprong verliep het spel van KCC/Hijbeko niet als even goed. Na de 3-1 was het ruim 4 minuten wachten op een volgend doelpunt. In het begin kon de thuisploeg alleen maar bijblijven middels een strafworp. Na 10 minuten greep de coach van Unitas/Perspectief al in middels een time-out. KCC/Hijbeko was heer en meester in het veld. Steven Verhoeff had Simon de Haan compleet in zijn zak zitten. De doelpunten moesten vandaag vooral komen van de Hardewijkse Rosali van de Hoorn. Zij schoot redelijk zuiver. De time-out deed de ploeg goed. Men kwam terug tot 3-5. Hierna weer het wekelijkse trucje tussen Last en Wassink. Ook in Harderwijk trapten ze er weer met ogen open in. Hierna komt Unitas/Perspectief terug in de wedstrijd. Men kon makkelijk aanleggen, wat na 17 minuten spelen een 5-6 tussenstand betekende. Door een ongelukkige actie moest Esther Last het veld verlaten voor Maaike Snelder.

Unitas/Perspectief was los en ging er compleet voor. KCC/Hijbeko mocht niet gaan verslappen. Gelukkig gebeurde dit niet. De heren Wassink, Den Boer en Last zorgden snel voor orde op zaken. Binnen 5 minuten was het weer 5-9. Door onoplettendheid bij KCC/Hijbeko kon Unitas/Perspectief terugkomen tot 7-9. Toen Wilrik Wassink het weer op zijn heupen kreeg stond het na 27 minuten weer 7-11. Het gat was er weer en het was Wilriks 5e al van de wedstrijd. Jammer was het toen te zien dat KCC/Hijbeko fout op fout maakte. Waarom moeilijk korfballen als je 7-11 voorstaat ? Unitas/Perspectief maakte hier graag gebruik van een sloop dichterbij. Met nog een kleine 3 minuten op de klok was het weer gelijk, 11-11. Juliette Wassink zorgde in de laatse minuut voor een minieme voorsprong voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel (11-12). Net voor het eindsignaal van de eerste helft was er nog even onenigheid op het veld. Het kleine opstootje werd snel gesust, zodat beide ploegen aan de thee konden.
Er moest duidelijk gesproken worden met elkaar in de rust. 10 minuten voor tijd sta je 7-11 voor en met rust is het 11-12. Was je doorgegaan had je een vrij makkelijke middag gehad.

Het droge, winderige weer was in de rust omgeslagen in een Hollands regenbuitje. Het eerste antwoord na de rust was van de ploeg van Ton van der Laaken (11-13). Dat het ook bij Unitas/Perspectief anders moest, bleek toen de thuisploeg vol overgave voor de doelpunten ging spelen. Na 11 minuten was het weer gelijk (14-14). Inmiddels was de harde regenbui gaan liggen. Via een strafworp komt KCC/Hijbeko weer op voorsprong, 14-15, maar dan gaat het goed fout bij de ploeg. Na de time-out, want het liep niet meer bij KCC/Hijbeko, gaat het publiek in Harderwijk duidelijk achter de ploeg staan. Tussen de 15e en de 20e minuut krijgt KCC/Hijbeko een flinke tik te verwerken. Door het onderlinge gekibbel en naar de arbitrage was de concentratie niet meer 100%. Dan zegt Unitas/Perspectief snel dank je wel. Bij de 16-15 gaat het thuispubliek al roepen : "Kampioenen olé, olé". Ineens was het 18-15 voor de thuisploeg en leek de tweede nederlaag op rij in de maak.

KCC/Hijbeko komt wel terug tot 18-16, maar dan moet Van der Laaken ingrijpen. De schoten vielen niet meer makkelijk. Er moest een schutter bij. Nolan den Boer moest plaatsmaken voor Ed van der Steen en als van der Steen erin komt is dat altijd garantie voor een doelpunt. En zo geschiedde het ook. Binnen de 5 minuten was het al raak. Van der Steen zorgt voor de 19-17 en met nog een kleine 7 minuten te spelen is het weer helemaal open. Als dan invalster Lysanne van de Velde al vallend voor de 19-18 zorgt, gaat Unitas/Perspectief het benauwd krijgen. KCC/Hijbeko gaat de wedstrijd overnemen. Unitas/Perspectief neemt een time-out want de comfortabele voorsprong was bijna weg. In de laatste 5 minuten speeltijd gebeurd er van alles. Heel Unitas/Perspectief gaat los tegen scheidsrechter Buis als deze een blijkbaar in de Harderwijkse ogen niet snijbal wel voor snijden afkeurt. Geen doelpunt voor de thuisploeg. Jammer dat de coach van de thuisploeg door een foute opmerking aan het adres van Buis een gele kaart voorgeschoteld krijgt. Men is het totaal niet eens met zijn beslissingen. Hij zou steken laten vallen. Als dan Wilrik Wassink in de laatste minuut kan aanleggen voor een schot, maakt een dame van Unitas/Perspectief een pupillenfout. Een heer verdedigen tijdens een schot als dame mag niet. Ook niet in de hoofdklasse! Michiel Last mag aanleggen voor de 19-19 en faalt niet vanaf 2,5 meter. Buis fluit direct af. Een eindstand die uiteindelijk wel de juiste afspiegeling was van een boeiende wedstrijd. KCC/Hijbeko komt goed terug van een 19-16 achterstand en pakt nog een punt en Unitas/Perspectief daarentegen geeft de wedstrijd compleet uit handen. Een fraaie topper in de top van de hoofdklasse B !

Volgende week de laatste ronde voor de zaal. Thuis wordt het eerste deel van het veld afgesloten met een wedstrijd tegen rode lantaarndrager De Meervogels. De ploeg uit Zoetermeer heeft nog geen punt weten te pakken en scoort niet makkelijk. Het is voor KCC/Hijbeko zaak om zaterdag het trouwe thuispubliek een heerlijke middag voor te schotelen. Scheidsrechter Holland fluit om 15:30 uur in. 

Doelpunten: Wilrik Wassink 8x, Michiel Last 5x, Nolan den Boer 2x, Juliette Wassink, Ingeborg Hofland, Ed van der Steen en Lysanne van de Velde ieder 1x.

Klik hier voor nog meer foto's van Leo Hofland.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties