Afgelopen weekend speelde KCC/Hijbeko de 5e competitiewedstrijd uit tegen Excelsior (D) in Delft. Excelsior (D) is voor KCC/Hijbeko altijd al een lastige tegenstander geweest. Excelsior (D) moest gewoon winnen want had de punten hard nodig. KCC/Hijbeko daarentegen ging voor 5 uit 5. KCC/Hijbeko begon slecht aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten stond er een 3-0 achterstand op het scorebord. KCC/Hijbeko repareerde dit na 9 minuten gespeeld te hebben door terug te komen tot 3-3 en nam na een kwartier spelen een 4-6 voorsprong. Tien minuten voor de rust was er nog niks aan de hand, gezien de 6-8 voorsprong. Excelsior (D) keerde de rug en nam voor de rust een 9-8 voorsprong.

altNa de rust scoort Excelsior (D) als eerste en komt op 10-8. Via 12-10 en 14-11 kijkt KCC/Hijbeko telkens tegen een achterstand aan Gelukkig blijft KCC/Hijbeko wel meescoren, maar als KCC/Hijbeko scoort scoort Excelsior (D) ook mee. Hierdoor blijft het gat 2 tot 3 doelpunten. Met nog 5 minuten te spelen is het 17-15 en zijn er nog theoretische kansen, maar die verdwijnen snel als sneeuw voor de zon als Excelsior (D) binnen 3 minuten de wedstrijd beslist (19-15).

Er zit niets anders op dan de eerste nederlaag na 4 overwinningen te moeten slikken. Vijf uit vijf had mooi gestaan, maar men weet nu ook weer wat verliezen is. Volgende week wacht een heuse kraker. In Harderwijk wacht medekoploper Unitas/Perspectief. Met de juiste instelling en power moet de Harderwijkers de punten afhandig gemaakt worden.

Doelpunten: Esther Last, Ingeborg Hofland en Ed van der Steen ieder 3x, Nolan den Boer en Wilrik Wassink ieder 2x, Juliette Wassink, Michiel Last en Steven Verhoeff ieder 1x.

Klik hier voor nog meer foto's van Leo Hofland.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 21 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties