Na de onverwachte (en onnodige) nederlaag tegen SKF en de door winterse omstandigheden afgelaste thuiswedstrijd tegen DeetosSnel, speelde KCC/Hijbeko afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Unitas/Perspektief in Harderwijk. Unitas had net als KCC/Hijbeko alleen gewonnen van Tweemaal Zes, zodat beide ploegen met twee punten van start gingen.

KCC/Hijbeko opende de score nog wel via een strafworp van Robin Diepenhorst (0-1) maar na 10 minuten was het Unitas dat een 3-1 voorsprong nam. De zwart-witten lieten zich daarna overrompelen door Unitas dat met name door hun sterk spelende (en scorende) dames uitliep naar 3-9. Toch wist KCC/Hijbeko de achterstand nog enigszins te beperken (10-6 rust) zodat de tweede helft nog alle kanten op kon. Unitas maakte direct de (11-6), maar daarna kwam KCC/Hijbeko - o.a. door twee fraaie afstandschoten van Nolan den Boer - terug tot 12-10 en leek het toch nog een wedstrijd te worden. Opvallend was overigens dat Lonneke Schallenberg inviel en ook nog haar goaltje meepikte. Toen het toch weer 15-11 werd greep Ton van der Laaken in en bracht Joost Hordijk en Michiel Last in. Die dubbele wissel zorgde voor de tot dan toe ontbrekende beleving in de wedstrijd en bracht ook scorend vermogen dat de ploeg vandaag ontbrak. Samen scoorden beide invallers vijf doelpunten en hadden daarmee een belangrijk aandeel in de inhaalrace. KCC/Hijbeko kwam terug tot 1 punt (18-17), maar beide ploegen scoorden om en om zodat het met nog drie minuten te spelen 20-19 stond. Zou KCC/Hijbeko dan toch nog een punt gaan pakken?? Helaas lukte dat niet. Met nog 1 minuut op de klok scoorde Unitas de 21-19 en trok daarmee de wedstrijd naar zich toe. Zeer spijtig voor KCC/Hijbeko dat een uitstekende tweede helft speelde (en die ook won met 11-13). Dat levert helaas geen punten op maar is wel iets om op voort te bouwen.

Volgende week speelt  KCC/Hijbeko om 21:00 uur uit tegen Die Haghe 1 in de Houtrusthal in Den Haag.
Een belangrijke wedstrijd en niet te ver weg. Kom de ploeg dus volgende week aanmoedigen. 

Kijk hier voor het verslag en foto's op de website van Tweemaal Zes.

De statistieken: Nolan den Boer 4, Robin Diepenhorst 3, Joost Hordijk 3, Reinier Plantinga 2, Michiel Last 2, Danielle de Bruin 2, Ingeborg Hofland 1, Lonneke Schallenberg 1 en Mariska Brands 1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties