Na de pijnlijke nederlaag vorige week tegen Tempo, speelde KCC/Hijbeko afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd. In een wedstrijd die kwalitatief niet geweldig was, waren het de dames van KCC/Hijbeko die de doorslag gaven in het duel.

altNa een spectaculaire spelerspresentatie floot Korfballeague scheidsrechter Vochteloo uit Groningen, geassisteerd door assistent-scheidsrechter Ruijsch om precies 20:00 uur in voor de confrontatie tussen KCC/Hijbeko en Tweemaal Zes uit Maartensdijk. De gasten hadden wat personele problemen en konden dus niet met hun vaste basis acht het veld betreden. KCC/Hijbeko had geleerd van de toch harde nederlaag vorige week tegen Tempo uit Alphen aan den Rijn. Men had nog iets recht te zetten voor het eigen trouwe publiek. De sporthal had zich goed gevuld en iedereen en ook het bekende 9e man hoekje was benieuwd hoe het achttal van Ton van der Laaken het er vanaf zou brengen.

Dat KCC/Hijbeko wilde dat de punten in eigen huis zouden blijken bleek al na 50 seconden. Na een ijzersterke 1e aanval mocht Reinier Plantinga met een lekker ver schot de avond openen. Nog geen tien tellen later werd er een, in de ogen van Tweemaal Zes correcte treffer, afgekeurd wegens verdedigd. Een minuut was het voor KCC/Hijbeko al weer raak door een schot van Mariska Brands. Al snel bleek dat Tweemaal Zes het deze avond moest hebben van de heren. Doordat de KCC-dames zeer goed verdedigden (geen enkele dame van Tweemaal Zes scoorde) en ook nog ijzersterk voorverdedigden, werd er gezorgd dat de schutters van Tweemaal Zes in bedwang gehouden konden worden. De eerste tegenstoot van de gasten kwam na 5 minuten maar snel een 4-1 voorsprong voor de thuisploeg. KCC/Hijbeko zette vanaf het eerste fluitsignaal volledige druk op de aanval van de gasten. De schutter aan de ene zijde van Tweemaal Zes, Ard Jan Drost werd uiterst vakkundig bewaakt door Wilrik Wassink. Al snel kwam er gemekker op het adres van de arbitrage. De scheidsrechter zou veel toelaten en zou in de ogen van Tweemaal Zes niet aan beide kanten voor hetzelfde fluiten. Scheidsrechter Vochteloo floot een prima pot. Na de 5-2 na 11 minuten ging het aan Capelse zijde even fout. KCC/Hijbeko wilde te snel aanvallen en dat bleek niet de goede keuze te zijn. Er moest rust gehouden worden, maar in plaats daarvan leidde men veel balverlies in deze fase. Tweemaal Zes maakte hier dankbaar gebruik van een wist de stand in de 16e minuut terug te brengen tot 5-5. Hierna een suprieur KCC/Hijbeko, die ook door de toenemende druk op het schot van Tweemaal Zes de tegenstander veel keer tot een schot dwong. Zo niet dan ging de buzzer van de schotklok af. Tot driemaal toe klonk dit signaal deze wedstrijd tijdens de aanval van de gasten. KCC/Hijbeko deed wat het eerder in de wedstrijd even achter wege liet. Er werd weer gescoord en gezorgd dat 5 minuten voor de pauze de stand op 9-5 kwam. Ondanks de onderlingse irritaties bij Tweemaal Zes aan het einde van de eerste helft werd er toch nog tweemaal gescoord waardoor beide ploegen met een 9-7 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Na een wervelend optreden van Dance to Be en een solo drumoptreden in de rust, was het wederom KCC/Hijbeko die het tweede bedrijf opende. Tweemaal Zes had slechts 10 seconden balbezit alvorens KCC/Hijbeko binnen de minuut in naam van Wilrik Wassink de 10-7 liet aantekenen. Het motto was: "direct afstand nemen van de tegenstander en de punten zo snel mogelijk op het conto bijschrijven". Tweemaal Zes liet zich niet van de wijs brengen. Via de mannelijke schutters moesten de doelpunten vallen, maar door een machtig vertoon van de KCC/Hijbeko-dames hadden de schutters een slechte avond in sporthal Schenkel. Topschutter Maarten van Brenk, normaal goed voor een groot aantal doelpunten, werd "netjes" op slechts 4 treffers gehouden. Doordat het bij KCC/Hijbeko af en toe nog iets haperde konden de bezoekers bijblijven. Via 10-8 en 11-9 moest een time-out aan Capelse zijde ingelast worden. Gelukkig kwam KCC/Hijbeko weer op dreef en door een sterke "storingsfase" in de Maartendijkse aanvallen kon KCC/Hijbeko na 17 minuten uitlopen tot 15-11. De wedstrijd bleek gespeeld te zijn, maar toen Tweemaal Zes twee keer een strafworp mocht scoren, nadat er ook zelfs eentje gemist werd was de stand ineens 16-14. Een klein schoonheidsfoutje, dat snel gerepareerd moest worden. Na de 16-14 heerste alleen KCC/Hijbeko nog in het veld. Via Juliëtte Wassink, Robin Diepenhorst en Reinier Plantinga werd snel de wedstrijd op slot gegooid (19-14). Toen ook Tweemaal Zes voor de tweede keer een strafworp miste, wat de supporters aan Capelse zijde ook duidelijk lieten blijken, was de wedstrijd echt gespeeld. Een minuut voor het einde wist Wilrik Wassink nogmaal de mand te vinden en werd de 20 rondgemaakt. Een tegentreffer direct hierna was voor de statistieken. De twee punten waren een feit!

De supporters zagen ditmaal een compleet KCC/Hijbeko die als team opereerde en als team de punten pakte in eigen huis. De absolute uitblinkster deze wedstrijd was Danielle de Bruin. Met 2 afstandschoten en 4 door haar geforceerde strafworpen had zij een belangrijk aandeel in de score. Een prima gezamenlijke prestatie van de ploeg van Ton van der Laaken die volgende week op bezoek gaat bj SKF in Veenendaal.

Doelpunten: Reinier Plantinga en Robin Diepenhorst ieder 5x, Wilrik Wassink 4x, Daniëlle de Bruin en Juliëtte Wassink ieder 2x, Nolan den Boer en Mariska Brands ieder 1x.

Klik hier voor interviews met Maarten van Ginkel, Ton van der Laaken en Daniëlle de Bruin na de wedstrijd op KCCOnlineTV.
Klik hier voor nog meer foto's.
Klik hier voor de Meet en Greet met Mariska Brands.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.