Voor de eerste wedstrijd van het zaalseizoen ging KCC/Hijbeko op bezoek bij Tempo in Alphen aan de Rijn. Tempo wordt gezien als één van de sterkere ploegen in deze poule. Een ploeg waartegen KCC/Hijbeko het wel eens heel moeilijk zou kunnen krijgen. Die veronderstelling klopte.

 

Machteloosheid droop van de gezichten van de spelers, staf en meegereisde supporters af. KCC/Hijbeko had het nieuwe hoofdklasse-avontuur compleet anders voorgesteld. In de vorige editie in het seizoen 2009/2010 werd er thuis nog gewonnen van Tempo en uit werd er slechts met 1 punt verschil verloren. Dit weekend was KCC/Hijbeko compleet bij onmachte om het Tempo maar enigszins moeilijk te maken. De spitsen van het Capelse achttal kwamen niet uit de verf en werden goed bewaakt door hun Alphense tegenstander.

In de eerste helft wist Tempo uit alle mogelijke plekken in de Limeshal KCC/Hijbeko te laten merken dat de 2 punten in Alphen aan den Rijn zouden blijven. Na een kwartier was het nog een wedstrijd bij een stand van 6-4 in het voordeel van Tempo. Nog geen 5 minuten later zag KCC/Hijbeko al een onwaarschijnlijke 12-4 achterstand op het scorebord staan.

Na een ruststand van 15-5 moest er ingegrepen worden. In de 2e helft moest Nolan den Boer plaatsmaken voor Michiel Last. KCC/Hijbeko had het geluk dat Tempo in het eerste deel van de 2e helft minder zuiver was en de stand na 9 minuten spelen op "slechts" 17-9 stond, maar halverwege de 2e helft was het alweer 20-12. Via 23-13 en 24-14 kwam er na 60 minuten een eind aan dadendrang van de thuisploeg.

KCC/Hijbeko zag na een zwakke wedstrijd een harde 24-16 nederlaag op het bord staan. Het was vanavond Tempo waarbij bijna alles lukte, was gretig en de hele wedstrijd heerste. KCC/Hijbeko moet deze fikse nederlaag slikken en zich goed voorbereiden op de eerste thuiswedstrijd komend weekend tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Hun meest scorende spits is naar Dalto vertrokken dus hopelijk moet er nu wel wat te halen vallen. KCC/Hijbeko had een andere avond verwacht tijdens de opening van het hoofdklasse-seizoen. De wedstrijd komend weekend begint om 20:05 uur in sporthal Schenkel.

Doelpunten: Reinier Plantinga 5x, Juliëtte Wassink 3x, Daniëlle de Bruin, Wilrik Wassink en Michiel Last ieder 2x, Robin Diepenhorst en Nolan den Boer ieder 1x

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties