KCC/Hijbeko speelde afgelopen zaterdag de laatste veldwedstrijd thuis tegen HKC uit Utrecht. De onbekende tegenstander, afkomstig uit de 1e klasse had al aansprekende uitslagen neerget. Gewoon gelijkspelen tegen Oranje Wit (D) waar KCC/Hijbeko nog van had verloren en een ruime overwinning uit tegen Nieuwerkerk. KCC/Hijbeko moest dus vanaf de eerste minuut laten zien dat er niks te halen viel in Capelle aan den IJssel.
Na enkele wedstrijden gespeeld te hebben zonder assitent-scheidsrechter was er vandaag weer een koppel aanwezig op de Capelse korfbalvelden. De heren Beumer en Dekker moesten de wedstrijd tot een goed einde zien te brengen.

De wedstrijd die iets later begon dan gepland begon met een verradelijke wind die over het sportpark woeide en de temperatuur was ijzigkoud.
Al vanaf het begin was duidelijk dat KCC/Hijbeko een maatje te groot was voor HKC (U). Binnen 5 minuten was het al 2-0. Door de zeer goede druk wisten de bezoekers niet meer dan hoge schoten af te vuren die ver over de korf belandde. Een lekker begin voor KCC/Hijbeko, want elke rebound was voor de thuisploeg. Het achttal van Ton van der Laken kreeg alle ruimte van HKC (U) en kon frank en vrij aanvallen zonder enige pressie.
Op sommige momenten leek het net "open huis" en de ene na de andere speler vloog langs zijn/haar tegenstander. Menig supporter voreg zich af waarom deze ploeg had gewonnen van Nieuwerkerk en gelijk had gespeeld tegen Oranje Wit (D). Op de strakke verdediging van KCC/Hijbeko had HKC (U) geen enkel antwoord. Na 18 minuten stond er pas een 5-0 voorsprong op het scorebord. Door de wind en de kou vielen de doelpunten niet makkelijk. De score had immers al veel hoger kunnen zijn. In de 20e minuut de eerste goede kans van de bezoekers om van de hatelijke nul af te komen, maar vanaf de strafworpstip werd deze kans ook niet benut, Inmiddels was het zonnetje ook even doorgebroken. Met nog een kleine 7 minuten te gaan was het inmiddels 7-0. Pas enkele tellen voor de pauze wist HKC (U) de 7-1 te socren, wederom vanaf de strafworpstip.

Het begin van de 2e helft was toch even anders dan verwacht. HKC (U) had instructies gehad om zich niet naar de slachtbank te laten leiden. Na 34 seconden wisten de bezoekers via het eerste velddoelpunt de stand te verdubbelen. Na 6 minuten gevolgd door het 8e doelpunt aan Capelse zijde. HKC (U) ging beter spelen en dat gaf een duidelijk rendement, 8-4 na 10 minuten. KCC/Hijbeko zakte even in, had te korte schoten en de pases waren onzorgvuldiger, maar binnen het kwartier stond het 11-5. Gelukkig werd het Capelse spel hierna  beter. HKC (U) kwam met nog een kleine kwartier te spelen terug tot 12-7 en leek het nog spannend te worden, maar dat bleek van korte duur. Binnen 6 minuten tilde Reinier Plantinga, Ingeborg Hofland en Juliëtte Wassink de stand naar 15-7 en de wedstrijd was gespeeld. Inmiddels kwam Steven Verhoeff in het veld voor Reinier Plantinga. Het laatste wapenfeit van de bezoekers kwam ruim 7 minuten voor het einde (15-8). In de laatste 5 minuten werd de stand nog opgeveizeld tot 18-8. Een uitstekende overwinning, die weliswaar nog een stuk hoger had kunnen zijn, maar 18 goals op een winderig Sportpark Schenkel is zeker een mooie score. KCC/Hijbeko gaat nu beginnen aan de oefenperiode en gaat als "Herbstmeister" de zaal in. Daar zal het een stuk lastiger worden in de hoofdklasse.

Doelpunten: Nolan den Boer 4x, Michiel Last, Ingeborg Hofland en Wilrik Wassink ieder 3x, Daniëlle de Bruin en Juliëtte Wssink ieder 2x en Reinier Plantinga 1x. 

Klik hier voor nog meer foto's.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties