De afgelopen dagen speelden veel KCC-ers mee tijdens de Korfbal Challenge. Zowel in U13, U15, U17, U19 als talent TeamNL speelden KCC-ers mee.

De selectie is uitgenodigd voor het Odivelas Tournament in Portugal, georganiseerd door 'Grupo Desportivo dos Bons Dias’ (GDBD). Bons Dias organiseert dit toernooi als voorbereiding op het Europa Shield toernooi dat vanaf 24 januari plaatsvindt in Duitsland. Van 2 tot 6 januari zal een gedeelte van de selectie afreizen (uit eigen middelen) naar Lissabon om te spelen tegen andere deelnemende ploegen als Luno, GDBD en Telstar. Je kan de bezigheden van de groep KCC’ers, die naar Portugal afreizen, volgen via social media.

Vrijdag 27 december was de laatste dartavond van 2019. Tijd voor oliebollen dus. Of mensen daar nu op afkwamen of omdat het altijd zo gezellig is, feit is dat we weer 20 deelnemers konden noteren. Met het WK-darts op het scherm en Top 2000 muziek op de achtergrond was het weer een erg leuke avond. Op Stephan Groeneweg stond geen maat; hij won alle spellen. Gerard Reijm kwam er nog het dichtste bij en werd tweede. Daphne Reijm mocht tot haar grote blijdschap de derde prijs op komen halen. Dus ook bij KCC winnen dames gewoon van heren.

Dat kan bij KCC. Vrijdag 27 december darten we voor het laatst dit kalenderjaar en zorgen wij voor oliebollen. Iedereen is weer van harte welkom.

Enne dames.... mochten jullie het darten op televisie gevolgd hebben, dan heb je gezien dat vrouwen niet onder hoeven te doen voor mannen. Dus kom ook!
Mocht je geen pijlen hebben, we hebben altijd enkele leensetjes.

Meedoen kost slechts €2,50 en we hebben iedere avond prijsjes voor de top drie. Voor de echte fanatiekelingen houden we ook een seizoensscore bij.
We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en ingooien onder genot van een kopje koffie, of gelijk iets sterkers, kan vanaf 19:30 uur.

Wij zorgen voor de oliebollen, jullie voor de sfeer. Tot vanavond!

Natuurlijk loopt het seizoen nog door. Noteer alvast de volgende dartavonden in je agenda.

Op zaterdag 11 januari om 18:30 uur is de return tegen Nieuwerkerk in sporthal De Kleine Vink. Aangezien daar maar 400 toeschouwers in kunnen, hebben we als KCC slechts 100 kaarten gekregen. Deze 100 kaarten waren in een mum van tijd vergeven en de wedstrijd is dus UITVERKOCHT. Degenen die bericht gehad hebben horen nog waar en wanneer ze hun kaartje(s) kunnen ophalen.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden. Na de kerstdagen wordt van donderdag 27 december t/m maandag 30 december in het Topsportcentrum Rotterdam (naast de Kuip) de Korfbal Challenge gespeeld. In de avond kan je de beste teams ter wereld aan de slag zien, overdag spelen de talententeams hun wedstrijden en zijn er diverse side events. Zowel overdag als 's-avonds kan je (oud-) KCC-ers aan het werk zien. Dus heb je tijd over, neem dan een kijkje bij dit geweldige toernooi. Voor de avondwedstrijden moet je een kaartje kopen, overdag zijn de wedstrijden gratis te bezoeken.

En dan was het zover. Zaterdagavond 21 december 2019, de korfbalavond waar iedere KCC- en Nieuwerkerk-supporter halsreikend naar had uitgekeken. Had je iets anders in de agenda staan dan heb je een heerlijk avondje KCC gemist. In een bomvolle sporthal Schenkel met bijna 800 toeschouwers, zelfs uit Dordrecht en ’s-Gravenzande, leek het erop of de play-offs waren begonnen. Wat een sfeer en kabaal aan beide zijden. Nieuwerkerk was met zo’n 200 supporters afgereisd naar Capelle. Een derby om van te smullen waarbij respect en sportiviteit de boventoon voerde.

Beste mensen,

Wat een sfeer in 'ons' Geldredome Schenkel. Een bomvolle hal en twee supportersgroepen die elkaar de loef af staken met hun zangkunsten en niet te vergeten de spanning die nu haar toppunt kreeg. Al met al een prachtige promotie van de korfbalsport. Dat de indruk wordt gewekt dat alles op rolletjes liep (en dat was ook zo) heeft alles te maken met de vele vrijwilligers die ook vanavond zich uit de naad werkten. Ik noem even de stewards en het barpersoneel. Het achterlaten van een schone hal en het bedienen van misschien 200 mensen is een topprestatie! Onder de genodigden waren niet alleen sponsoren maar ook twee raadsleden en een wethouder en ook zij beaamden wat wij met elkaar al heel lang roepen: Korfbal is topsport.

Nadat we gisteren thuis met 21-18 van Nieuwerkerk wonnen, staat de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar (zaterdag 11 januari 18:30 uur) de return gepland in en tegen Nieuwerkerk. 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties