Zondagmorgen 10.00 uur werden 96 mensen verwacht voor de inschrijving op het toernooi dat de jeu de boulesafdeling van KCC/Hijbeko op ons terrein organiseerde. Vorige jaren zaten we dan vol spanning naar de weersverwachting te luisteren: zou het regenen? Moest het worden afgelast? Van die zorgen zijn we dit jaar verlost, want op de overdekte banen kan altijd gespeeld worden.

Om 10.15 uur waren alle gasten aanwezig en ingeschreven en opende Koos Persoon het toernooi. Gelukkig was het op dat moment droog en waren de buitenbanen goed bespeelbaar zodat er op dat moment geen ruimtegebrek was.

De 1e en 2e ronde konden op alle banen gespeeld worden, maar daarna ging het behoorlijk regenen zodat alleen de binnenbanen gebruikt konden worden. Dat werd even wachten op de beurt, maar er was nog tijd genoeg om de wedstrijden zonder haast te spelen. De gasten moesten even wennen aan de hoogte van de overkapping, zodat menige boule tegen de dwarsbalken werd geworpen, waarna er een discussie was: mag zo'n boule worden overgegooid of niet? Conclusie: de balken zijn een obstakel en de boule moet blijven liggen waar hij ligt en telt mee in het spel.

Achter de bar moest flink gewerkt worden om alle monden van eten en drinken te voorzien, maar Elly en Gé konden dat prima aan.
De gasten die voor de eerste keer op ons terrein speelden waren enthousiast over de accomodatie en we hebben heel wat complimenten gekregen.

Nadat alle wedstrijden door iedereen waren gespeeld werd de eindstand opgemaakt en werden de prijzen uitgereikt. Er waren voor de eerste 5 koppels waardebonnen, er waren echter 7 koppels die alle wedstrijden hadden gewonnen en er is een afspraak in de regio gemaakt, dat iedereen die alle wedstrijden wint wordt genoemd en een attentie meekrijgt. De pluspunten die worden gemaakt bepalen de volgorde van de uitslagen. De eerste prijs was voor een equipe van Nikantes, de tweede voor Actief, de derde prijs voor Sparta, de vierde voor Nikantes, de vijfde voor KCR, de zesde voor KCR en de zevende voor Sparta. Het beste team van KCC/Hijbeko was nr. 8 : Jean Chevalier en Kees Dommershuijsen, zij hadden 3 wedstrijden gewonnen met 24 pluspunten.
De overige KCC-ers zijn resp. op de volgende plaatsen geëindigd: 16, 17, 23, 24, 26, 28, 31, 34, 37, 38, 40 (voor de eerste keer meegedaan), 41, 45, 46, 47.
Midden in de prijsuitreiking viel de stroom uit, zodat het donker werd op het toilet en in de ruimten zonder ramen en er weer met de hand moest worden afgewassen, maar vele handen maken licht werk.

Iedereen die heeft meegeholpen aan de organisatie: bedankt!!!

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties