Zaterdag 2 augustus hebben wij ons 20 jarig jubileum gevierd en de opkomst was geweldig!

Het weer werkte goed mee zonnig en warm ondanks de wat mindere voorspellingen. Om 09.30 uur konden wij de enveloppen kiezen en werd iedereen getrakteerd op een kopje koffie of thee met een heus gebakje. Om 10 uur werd de dag geopend door Piet Ploeg onze voorzitter, die iedereen een hartelijk welkom heette en uitleg gaf over de indeling van de dag. Koos als wedstrijdleider heeft alle spelletjes op de baan nog nader toegelicht en we konden beginnen. In de ochtend de behendigheidsspelletjes daarna onze gezamenlijke “gratis“ heerlijke lunch. Waarna Capels gemeenteraadslid Dhr. Eric Faassen ons wedstrijdgedeelte officieel zou openen.

Even zoeken naar je teamgenoten maar dan kon het ook beginnen. Wat voor de een makkelijk was, daar kreeg een ander er geen bal bij. Over het algemeen was het toch moeilijker als dat het er uitzag of als wij dachten, maar gelukkig werd er veel gelachen om onze eigen onkunde op sommige onderdelen. Als laatste onderdeel van onze behendigheidsspelletjes was er een nieuw onderdeel de zogenaamde marmottenbak. Heel mooi en gratis gemaakt door Rick Groeneweg, het ziet eruit als een sjoelbak met 4 gaten met 1, 2 , 3, of 4 punten. Sjonge, jonge wat was dat een moeilijk onderdeel als er een bal in een gat ging werd er luid geapplaudisseerd want dat kwam echt niet vaak voor! Er waren enkele uitzonderingen en dat waren o.a. Ben van Lit 15 punten! en Lia de Haan met een monsterscore van 17punten!

Op naar onze lunch. Het smaakte net zo geweldig als dat het er uitzag! Piet heeft nog even in het kort de geschiedenis van onze vereniging toegelicht en Kees en Ada, Ton en Ans, Gé en Hanny en Elly bedankt voor hun loyaliteit jegens de vereniging. Zij zijn vanaf de oprichting tot op heden betrokken bij de club. Zij kregen namens de vereniging een mooi boeket bloemen aangeboden.

Ja, daarna was het wachten op de heer Eric Faassen de wethouder van Capelle aan de IJssel die toegezegd had dat hij het toernooi officieel zou openen, jammer hoor hij is niet geweest. Op die manier is het wel erg moeilijk om vertrouwen in de lokale politiek te houden.
Maar het kon voor ons de pret niet drukken, dus we zijn voldaan na de lunch aan de wedstrijdjes begonnen. Tussendoor werden wij getrakteerd op heerlijk vers fruit aangeboden door Jaap en Henny Kroep.

Ook kon je je jeu de boules ballen laten opmeten. Piet had een certificaatje gemaakt waar alle gegevens van de bal en de gebruiker op konden worden vermeld. Veel van de boulers hebben daar gebruik van gemaakt, vooral omdat niet iedereen wist met welke diameter bal hij/zij speelt.

De grootste trekpleister was toch wel de stand van Obut, een zeer professionele stand met allerlei jeu de boules attributen. Van de duurste jeu de boulesballen tot zelfs oorbellen toe. De heer van der Linden heeft goede zaken gedaan en meerdere boulers hebben zich zelf nieuwe ballen gegeven. Ook kon je je hand op laten meten om de juiste boulesmaat vast te laten stellen. Tevens kregen wij van de heer van der Linden als vereniging een mooi boek over het jeu de boulen aangeboden. Het is de bedoeling dat het boek onder de leden rouleert zodat een ieder wat meer wegwijs raakt in de boules geschiedenis.

Toen begon het geroezemoes hoeveel punten heb jij en jij? Ja, iedereen wilde wel op deze bijzondere dag de mooie prijs mee naar huis nemen! Piet had al gauw in de gaten dat hij met de marmottenbak 1 punt meer moest scoren dan Ben maar de druk werd hem te veel. Na de 2 gespeelde jeu de boules partijen werden de punten opgeteld en de briefjes ingeleverd bij Koos. 

Het was tijd voor een versnapering en wat hapjes hetgeen ook weer prima was geregeld.

De prijsuitreiking volgde maar eerst werden Jaap en Henny met een bloemetje bedankt voor het door hun aangeboden fruit. Ook Rick kreeg een bloemetje en een ananas voor zijn aangeboden marmottenbak. Lia had de hoogste score in de marmottenbak wat op zich goed was voor een fles wijn. De poedelprijs” Engels drop” ging naar Bert Zimmerman. De eerste prijs een mooie glazen trofee in de vorm van een jeu de bouler mocht Ben van Lit in ontvangst nemen. Dik verdient 95 punten! Ben was aangenaam verrast met de prijs, het is toch iets anders dan zomaar een toernooitje winnen. Winnaar van het 20 jarig KCC/Delta Logistiek jubileumtoernooi.

Een heerlijk glas bubbels werd ons aangeboden waarna wij met z'n allen getoost hebben op de volgende 20 jaar.

Toen was het tijd voor onze BBQ die weer uitstekend verzorgd was. Prachtige schalen met salades stonden fris gekoeld klaar om gegeten te worden. Ook het vlees werd vakkundig door onze vrijwilligers gegrild op de BBQ en iedereen kwam vol aan zijn trekken. Onze grillmeesters zagen er “Hot “ uit met die mooie mutsen en schorten. We hebben heerlijk, smakelijk en veel gegeten.

En nee, het kon niet op, een heuse ijskar werd op het terrein gestald en alle leden mochten een hoorntje met 2 balletjes overheerlijk ijs gaan halen. Mmmmmmmmmmmm , het ijs smaakte voortreffelijk in combinatie met de aardbeien van Jaap en Henny geserveerd met slagroom. Oh, wat zat iedereen toch vol. We gingen afsluiten met een gratis kopje koffie.

Piet bedankte nogmaals alle vrijwilligers, de leden van de feestcommissie (die ook nog even in het zonnetje werden gezet voor al hun inspanningen mochten ook zij een bloemetje in ontvangst nemen) en zo kwam er een einde aan een zeer geslaagde dag. Ook het interim bestuur van KCC/Delta Logistiek werd bedankt voor hun financiële bijdrage dat ons wat meer lucht gaf om wat grootser uit te pakken.

De voorzitter

Klik op bovenstaande foto's of hier voor nog veel meer foto's van dit evenement.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 3 oktober 2020 tegen DVO/Accountor 1 om 15:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties