Ja hoor, 4 van onze leden hadden zich opgegeven voor een echt toernooi in Hoek van Holland.

Le bon Courage is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules bond en de spelers nemen deel aan de Nationale Competitie en aan vele Nationale kampioenschappen. Er was zelfs een Nederlands jeugdkampioen, dus een hele sterke club.

De eerste partij verloren wij dan ook kansloos. Geen punt gescoord door ons. Moesten zeker even aan de banen wennen? Niets bleek minder waar. Ook de tweede partij werd verloren alhoewel er wel werd gescoord door KCC/Delta Logistiek. Nou dan maar de punten pakken in de derde partij, mochten gelukkig zelf een baan uitzoeken en dat pakte in het voordeel van de 2 Pieten uit. Er werd gewonnen met 13-7. De eerste punt was binnen, helaas verloren Koen en Ria ook hun derde partij. De 4de partij dachten wij even dat het goed ging en misschien konden wij die partij ook wel winnen, maar niets was minder waar, weer gingen wij de boot in nu met 2-13.

De laatste partij werden wij uitgeloot dat was best wel jammer omdat we het idee hadden dat we de banen steeds makkelijker onder controle hadden. Koen en Ria mochten alsnog de clubkleuren verdedigen, maar ook dat was ons niet gegund. Ze scoorden wel heel wat punten maar uiteindelijk verloren zij ook de laatste wedstrijd. Vooral het tireren van de gastheren was fantastisch om te zien. Alles werd weg getireerd. Het was vaak zo dat er van de 12 gespeelde ballen er slechts 3 nog in het veld lagen. Tireren en overhouden hebben wij daar niet gezien.

Mocht u nu denken dat wij erg teleurgesteld waren (nee hoor dat viel reuze mee). Wij hebben toch een gezellige dag gehad en het was duidelijk " er moest door ons nog wat geoefend worden".

Jeu de Boules commissievoorzitter,

P. Ploeg

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties